8 Temmuz 2014 Salı

Ramazan'da en sevdiğim : iftar ;)






Kimse kusura bakmasın ama Adana'da oruç tutmak bir Erzurum'da oruç tutmaktan çok daha zor.Her ikisinde de oruç tutmuş biri olarak söylüyorum bunu.Yaz aylarında bir tür cehenneme dönüşen sevgili Adana'da yaşamak bile zorken bir de oruç tutmak!

Anneannem Erzurum'da yaşıyor bir haftalığına kuzenimin mezuniyeti için İstanbul'a gitti iftar saati aradığımda o kadar halsizmiş ki korkmuşlar ve yat sen demişler:))

Ben yine çok şükür klimalı ortamda çalışıyorum, dışarıyla pek alakam yok.Allah dışarda çalışmak zorunda kalanlara yardım etsin.

Normalde sahurda yemem, uykum o kadar kıymetlidir.Geçen sene de ilk gün sahursuz oruç tutup işe gittim.Akşam beni hastaneye kaldırdılar:)) Ölüyordum sayın okur.Bir baş ağrısı, bir halsizlik.

O zamandan beri sahura kalkıyorum.Gece 03:00de saati duyup kalkmak, yiyecek bir şeyler hazırlamak, çay sallamak filan çok zor geliyor.Annemle geçen yıllarımı özlüyorum.Canım istediğinde sahura kalkardım ve mutlaka salçalı makarna yerdim.Tek yaptığım aktivite yemek ve tabağımı bulaşık makinasına koymak olurdu:))

Bu kadar zor geçen Ramazan'ın yemekle kavuşması da bir o kadar güzel oluyor tabi.İftar vaktini dört gözle değil her bir hücremle bekliyorum:))

Fotoğraflar Ramazan'ın ilk gününden.Ailece gittiğimiz iftarın en güzel tarafı süzme yoğurdu labne diye Duru'ya yedirmem oldu.Ne kadar aç olsam da kendi yediklerimden çok kızımın yedikleri mutlu ediyor beni.

Bu da mutluluğun resmi{fotoğrafı} sayın okur {Abidin} :


4 yorum:

firdevs dedi ki...

Bu yil ramazan bana cok kolay geldi nedense :D

Saka bi yana , gercekten disarda calisanlara Allah yardim etsin. Iki yil once ramazani Sivas'ta gecirdik. Insaatcilar filan iftardan sahura kadar calisiyorlardi. Gunduz cok sicak oldugundan. Ki , Sivas'in sicagiyla Adana kiyaslanamaz :)))

Öykücü dedi ki...

Oruç tutmak bebek bakmaktan kolay Firdevs:)Dört çocuklu bir süper kahramansın sen benim gözümde:)

Geçen gün oruç tutan genç bir adam yolda yürürken öldü biliyor musun?

Öptüm.

Türkan dedi ki...

Öykücü bi şans arattım sayfanı ve yeni yüzünle ve yumurcağınla karşımda buldum.. çook mutlu oldumm..içinden geldiği gibi yazdığın yazılarını özlemiştim... hani bir kitap okursun ve yazarının kalemini bilirsin ve tanırsın ya satırlarından öylesin :)))

Öykücü dedi ki...

Türkan:)

Ben de böyle yorumları çok özlemişim . Her eski okur eski bir dostumu görmüşüm gibi hissettiriyor. Çok mutluyum :)) Hoşgeldin :))

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..