23 Ekim 2014 Perşembe

Dünyayı kurtaralım

Eski blogumda bu başlıkla bir yazı yazmıştım.Çünkü ben gerçekten de dünyayı kurtarmaya çalışıyorum.Bir tür süper kahraman yani ;) Şaka bir yana çok kendi çapımda çok küçük ama herkes yapsa anlamlı olabilecek şeyler yapmaya çalışıyorum.Kimyasal madde kullanımını sınırlamak da kendi adıma dünyayı kurtarma çabalarımdan biri.

Cildimi gül suyu ile temizliyorum.El yapımı defne sabunu ile yıkanıyorum ve Duru'yu da bebekliğinden beri saçı dahil bu sabunla yıkıyorum.Saçlarımı kına ile boyuyorum ve organik şampuan ile yıkıyorum.El kremi kullanmıyorum, çok ihtiyaç duyarsam bir kaç damla zeytinyağı yeterli oluyor ellerimi rahatlatmaya.Koltuk altı roll-onlarından kullanmıyorum ama ter kokusunu önlemek için bu yazıda bir fotoğrafı da bulunan doğal bir taş kullanıyorum.Bu taş sayesinde terliyorum ama bakteri üremediği için koku olmuyor.Üniversitede kozmetoloji hocamız terlemeyi engelleyen koltuk altı rollonlarının göğüs kanseriyle bir alakası olabileceğini söylemişti.

BB krem,allık, göz kalemi ve çok nadiren de ruj kullanıyorum.Bir dönem mineral makyaj malzemesi kullandım ve çok da memnun kaldım.Id bare minerals allıktan çok memnundum mesela.Ama bu ürünü satan bir yer bulamadığım ve internet siparişinde renk konusunda sorun yaşamaktan korktuğum için,işin aslı çokça da ihmal ettiğim için makyaj en zayıf olduğum konu.

Bazen bloglarda yazarlarının bitirdikleri ürünleri yayınlandığı yazılar görüyorum ve ben aslında makyaj yapmıyormuşum diyorum.Makyaj altı bazı, kapatıcı, el kremleri,duş jelleri vs.Ciddi ciddi bu kadar ürünü kullanıyor olmalarına ve hatta kısacık sürede bitiriyor olmalarına şaşırıyor ve üzülüyorum.

Ev temizliğinde de durum aynı.Benim vazgeçilmez organik ürünlerimin bir kısmının fotoğrafları burada.Bulaşık makinası deterjanı ve parlatıcısını unutmuşum maalesef.Bu sayfadaki ürünleri kullanıyorum.

Bunlar da fotoğraflayabildiğim organik ürünlerim:


Soldan sağa organik elde bulaşık yıkama deterjanı, organik sıvı sabun, organik sıvı çamaşır deterjanı ve Duru için aldığım organik diş macunu.Makyaj gibi dişmacunu da benim zayıf yönüm.Biz M. ile Advanced White markasının diş macununu kullanıyoruz.

Bunlar da ikinci parti doğal ürünlerim:



Soldaki organik şampuanım, ortadaki biraz önce bahsettiğim koltuk altında kullandığım doğal taş.Bu ürünün başka markaları da var.Ben genelde marketten alıyorum bunu ise GNC'den almıştım.Ve organik olmayan ama bir zamanlar bulaşık makinasında bile kullandığım arap sabunum.Şimdilerde ev temizliğinde , beyazları yıkarken çamaşır makinasında acil durumda elde bulaşık yıkarken falan kullanıyorum.

Bu dünyayı kurtarma konusunu önemsiyorum.Bu yazıyı okuyan tek bir kişi bile bir şeyi değiştirse yaşamında bu yazı amacına ulaşmış demektir.Sizin önemsediğiniz, yaptığınız bu tip şeyler varsa yorumlara yazın lütfen ;)

7 yorum:

deniz dedi ki...

Çok merak ettiğim bu yazı için ve teşekkürler. Ben evlenmeden önce ve evliliğimin il yıllarında daha bir bu konularda dikkatli idim. Ama zamanla yolumdan saptım. Birde kozmetik seven bir yapım var. yüz yıkama jelleri, duş jelleri bayılıyorum. kızım için Almanya'dan testleri yapılmış ürünler alıyorum mesela.. ama bunun dışında makyaj konusunda normal ölçülerde yaşıyorum. abartı ürün kullanmıyorum. organik deterjan kullanmasam da az deterjanla çok durulma yaptırarak bunlardan biraz kaçtığımı sanıyorum. Bulaşık makinesi deterjanlarıyla hep problemliyim acaba bunlar gerçekten temiz bir yıkama yapıyor mu? bir bunu deneyeceğim ve kızıma da organik diş macunu alacağım. Birde bu taşı nerden bulabilirim ki. yazın roll-on kullanma ihtiyacım oluyor.

Öykücü dedi ki...

Deniz:)

Evet bu yazıyı senin için yazdım.Markalar net görülebiliyor, yazıda verdiğim linkteki markaları inceleyip googledan aratabilirsin.Markaların kendi internet siteleri var.

Temizleme güçleri süper.Arap sabunu ile makinada bulaşık yıkadığım günlerde bardaklarım lekeli, buğulu oluyordu.Zordu yani.Bir fedakarlık yapıyor gibi hissediyordum.Şimdi ise organik parlatıcı ve tablet ile normal deterjanlardan farkı olmayan bir temizliğe kavuştum.

Sevgiler.

Sessizce dedi ki...

"Dünyayı kurtaralım" ne tatlı ve masum bir başlık. Bu hassasiyete sahip olup bunu istikrarlı bir şekilde uyguladığın için naçizane kutluyorum seni. Şöyle bir dönüp kendime baktım da bu kapsamda yaptığım tek şey yumuşatıcı kullanmıyor oluşum sanırım :/

Öykücü dedi ki...

Sessizce:)

Kahramanlığın büyüğü küçüğü olmaz.Hiç yoktan iyidir hem:)Yumuşatıcı ve parlatıcılar en son ürünün üzerinde kaldığı için çok tehlikeli.

Sevgiler.

firdevs dedi ki...

Hmmm bu konuyu bende cok onemsiyorum. Yerleri ve halilari buhar makinasiyla temizliyorum. Cam sil kullanmak yerine kucuk bir legene su doldurup az miktarda sirke ekleyip toz alma isini hallediyorum. Rollon asla kullanmiyorum ve kullandirmiyorum :))) yumusatici ve parlatici kullanmiyorum. Kizima islak mendil kullanmak yerine , makyaj temizleme pamuklarinin daha biyuklerini suyla islatip kullaniyorum. Disari cikarken islatma isi sorun olmasin diye kucuk bir sise su yeterli oluyor :)) En cok canimi sikan bebek bezi. Bu hafta kurutma makinasi aldim ve sanirim kumas beze gecicem. :))

Ben makyaj yapmiyorum. Yani o taraklarda bezim yok :)) kuaforde calisirken bile makyaj yapmazdim dusun :)) Sacimi boyamiyorum. Yani en azindan 3 yildir biraktim diyelim :))

Kisaca : bulasik mak. deterjani , camasir deterjani camasir suyu ve sampuan disinda neredeyse kimyasal bi sey kullanmiyorum. Ve biliyor musun tum bunlari senin eski blogundaki " Dunyayi degistirmek bizim elimizde " konulu yazin vesile oldu :)))

Sevgiler.

Öykücü dedi ki...

Firdevs:)

Daha mutlu olamazdım:)) Çok tatlısın.Çok akıllısın.Seni çok seviyorum.Bana mail atar mısın eski mailini kaybetmişim de.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sivi arap sabununu beyazlara nasil kullaniyorsunuz ve ne kadar koyuyorsunuz ?

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..