15 Ekim 2014 Çarşamba

Organik


Organik ürünlere bayılıyorum.Kızım için özellikle organik olanını tercih ettiğim ürünler var.Mesela organik tavuk ve organik yumurta vazgeçilmezimiz.Organik diş macunu, organik sıvı el sabunu, organik deterjan, organik bulaşık makinası deterjanı, organik sıvı elde yıkama bulaşık deterjanı da mutlaka kullandığımız ürünlerden.

Doğal yaşamak her zaman yapmaya çalıştığım bir şey aslında.Hem kendim hem de dünya için önemsiyorum.Aileme de yaşadığım dünyaya da zarar vermemeye çalışyorum.Organik ürünler bu kadar yaygın değilken de ben zaten Arap sabunu, sirke, sabun tozu gibi maddelerle temizlik yapıyordum.Mevsimi dışında meyve sebze almıyordum.Ama meyve sebzelerde kullanılan ilaçlar konusu asla anlaşılamayacak bir şey olduğundan içim rahat değil.Hormonu evet anlayabiliyoruz, çekirdeksiz biberleri yememek, çekirdeği tam gelişmeden büyümüş domatesi yememek gibi.Ama zirai ilaçlar dışarıdan anlaşılamayacak bir şey ve çiftçilerin eğitimli eller olmadan da bu ilaçlara ulaşabiliyor olması da beni çok rahatsız ediyor.Devletin çözebileceği bir sorun ne yazık ki:(

Temizlik ürünlerinde de sonuçlar organik ürünlerdeki kadar tatmin edici olmuyordu.Bulaşık makinasından puslu çıkan bardaklar çok can sıkıcı.Misafirine su içmesi için dolaptan pis gibi görünen bir bardak almak ve bardağın pis olmadığını açıklamaya çalışmak hiç hoş değil:) Hem doğal yaşayıp hem de hayat standardını düşürmemek açısından organik ürünlerden çok memnunum.Ben de herkes gibi bulaşık makinamda tablet kullanıyorum , bulaşıklarım da pırıl pırıl ama çevreye ve aileme zarar vermeyeceklerini bildiğim için içim çok rahat.

Gönül isterdi ki yediğimiz,kullandığımız her ürün organik olabilseydi.Ama elbette maliyet hesabı yaptığımızda bu oldukça zor görünüyor.

Markette gördüğüm organik temizlik bezi ise benim gibi bir organikçiyi bile şaşırttı:) Siz organik temizlik bezi hakkında ne düşünüyorsunuz?

3 yorum:

deniz dedi ki...

Organik olarak ne kullanıyorsun ki bulaşık makinasında ya da diş macunun da. Ürünlerin adlarını falan yazsan inceleme fırsatım olurdu.

Adsız dedi ki...

ben türkiyedeki organiklere pek güvenemiyorum acikcasi,almanyadailere degüvenemiyorum... benim esim kimyager ünlü markalarin kumaslarindan tutun tv lere sampuanlara , yataklari bile inceleyen bir alman labaratuvarinda calisiyor ...birde adanadan herhafta pamuk geliyormus inceletilmek icin esim iyi ciktigini söylüyor ... rusya gibi ülkeler bile bizim mandalinalarimizi tonlarca biberlerimizi ülkelerine sokmadan önce inceletiyorsa vay halimize onlar dönüyor bizim ülkemiz insani tüketiyor ....
bahar

Öykücü dedi ki...

Deniz,

Fotoğraflı bir yazı hazırlıyorum senin için.

Bahar,

Organik setifikası olan ürünlere güveniyorum.Ciddi bir sertifikasyon süreci var ve firmalar rekabetten dolayı birbirini denetler diye düşünüyorum.

Geçen sene hiç biber yemedik çıkan haberlerden dolayı:( Bu konunun devlet tarafından çözülmesi lazım.Zor da değil aslında.İlacın satışını denetle , kullanımını şarta bağla gibi.

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..