14 Mayıs 2015 Perşembe

Kaza


O gün anneler günü hediyesi almak için bir alışveriş merkezine gidecektik.Duru da babasıyla bana gizli bir hediye almayı planladığından mutlaka gidilmesi gerekiyordu.Evden çıktık ışıklarda durduk biraz gittik ve karşıdan karşıya geçen birine çarptık.

......

O an hayat durdu sayın okur.Ben öldüm o an.Gerçekten benim kalbim kesinlikle durdu.Eşimin rengi attı hemen  arabadan indik.Çocuk yolun ortasında iki büklüm yatıyor.Ben de hemen ilkyardım teknikleri, kalp masajı falan düşünerek indim arabadan.Ama çok da uzaklaşamıyorum Duru arabada tek kalmasın diye.Sonra çocuk ayağa kalktı ,eşimle konuştu ben yaşlı gözlerle titrek bir şekilde çocuğa yaklaştım o sırada Murat bana dönüp hemen 112yi ara dedi.Bir an eşimin yüzündeki ifadeye takıldı gözüm.Olması gerekenden farklı bir bakış gördüm.

Ama fazla düşünmeden telefona sarıldım.112ye çok net yer tarif etmeme rağmen, trafik kazası dememe rağmen bana sokak numarası sordu, açık adres sordu.Adana'da o kadar bilindik bir okulun tam önündeyiz ki , o telaşla sinir oldum ama neyse sonuçta ambulansı çağırdık.

Eşim 155i arayıp polis de çağırdı.Ama ilginç olan vurduğumuz çocuk ambulans istemiyor.Yanındaki arkadaşı ortalığı ayağa kaldırıyor."Bizi siz hastaneye götüreceksiniz" diye ısrar ediyor.Eşim de hayır ambulans bekleyeceğiz diyor.

Etraftan gelenler oldu, insanlar toplandı, çocuklar bizimle kavga ediyorlar.Çocuk elini tutuyor "kolum kırık siz beni bekletiyorsunuz" diye bar bar bağırıyor.Arkadaşı "bu yurt çocuğu bir şey olursa hesabını verirsiniz" diye ortalığı ayağa kaldırıyor.Bir ara kendini kolu kırık olan kendini kaldırıp bizim arabanın üstüne attı.Sonra yanındaki arkadaşı gitti o yakınlardaki bir parktan yaklaşık onbeş tane arkadaşını getirdi.Sizi dövdüreceğim tehditi ile.O sırada kayınpederim, arkadaşlarımız falan da geldiler.Polis de geldi.

Çocuklar gelince ortalık iyice şenlendi.İlk gelen polis ekibinde tek bir polis memuru vardı vurduğumuz çocuğun arkadaşı onun alnına alnını dayayıp adamın üstüne yürüdü.Polis şaşkın , ben şaşkın ama kocam sakin.Bu sırada etraftan insanlar eşimin yanına gelip "mutlaka ambulans bekleyin" diyorlar.Ben o sırada çok anlam veremiyorum olanlara.Hemen akabinde ambulans ve ikinci polis ekibi geldi.

İkinci ekip gelir gelmez etraftaki bağrışan parktan gelen serserilerden üçünü yakalayıp arabaya tıktı, vurduğumuz çocuk ambulansa girdi yanındaki olayların başkahramanı olan çocuk ortadan kayboldu.Polise hemen o çocuğun yok olduğunu söyledim.Hemen benzinliğin arkasında buldular onu.Arabaya bindiriken bir polis memuruna tam göğüs hizasından tekme attı.

Bunlar olurken yanımıza gelen bir kadın olayı gördüğünü bizim bu çocuklara arabayla vurmadığımızı çocukların dönüp aynamıza vurduğunu ve kendini yere attığını söyledi!!

Ben şahitlik yapmaya da hazırım dedi sağolsun.

Hep beraber karakola gittik.İfade verdik.Çocukların çok sayıda sabıkası varmış, bu bir çete işiymiş.Biz bunları arabaya alsak belki bize bıçak çekip kötü şeyler yapacaklarmış ya da hastaneye giderken yolsa şikayetçi olmamak için para isteyeceklermiş.Allahtan Murat çocukların tavrından olanları anında anlamış.

O yanındaki olayı en çok galeyana getiren arkadaşı gasptan aranıyormuş.Olaylar sırasında parka gittiğinde "gelin birilerinden para sızdıracağım bana yardım edin" demiş.

Çarptığımız! çocuk ambulanstan kaçtı sayın okur.Hastaneye gitmedi.

Bu olaylar herkesin başına gelebilir.Çok kötü insanlar var bu dünyada.Siz de kendinize dikkat edin.Bizim çok şükür verilmiş sadakamız varmış.

Bu yazıya fotoğraf seçerken yazı kötü, bari  fotoğraf iyi olsun istedim.Duru giyinme odamıza bebeklerini dizmiş fotoğraflarken karşıdaki aynada kendisi de çıkmış.Ne masum, ne tatlı.

Ne zaman bu masum bebekler kötü insanlara dönüşüyor bunu sorgulamak lazım.

7 yorum:

Sessizce dedi ki...

Geçmiş olsun, can sıkıcı bir olay. Okurken sonuna gelmeden tahmin ettim niyetlerini iyi ki de soğukkanlı davranmış eşiniz.Tekrar çok geçmiş olsun.

melda dedi ki...

şok oldum.. neler yaşamışsınız. gerçekten anlayamıyorum insanlar nasıl böyle canavarlaştı. gerçekten yardım isteyenlere bile bana kötülük yapar mı diye bakar olduk. geçenlerde ışıklarda arabaya bir dilenci yaklaşınca kapıları kitlememin sebebini oğluma anlatamadım. yalan söylüyor olabilir diye çıktı ağzımdan. inanamadı çocukcağız. topu o an yanımızda olmayan eşime attım, o da sonra babasına sormayı unuttu Allahtan.

deniz dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Ağzım açık okudum. Gerçekten inanılır gibi değil. Ama nasıl bir tezgah kurulmuş. Bunu anlattığınızda iyi oldu. Hepimizin başına gelebilir. Allah cümlemizi kötü insanlardan korusun.

Esra dedi ki...

Gercekten verilmiş sadakanız varmış geçmiş olsun.Bir an kendimi duşundum hemen alırdım arabaya götürürdüm hastaneye hiç aklıma da gelmezdi heralde.cok dikkatli olmamız lazım gerçekten.durum gittikçe fena hal almaya başladı.onlarada Allah hidayet nasip etsin diyelim.

sedenist dedi ki...

Çok geçmiş olsun, o panikle, temiz kalbimizle olanları anlamak güç gerçekten.

Bezen Hindistan dedi ki...

Tuylerim diken diken oldu. Cok gecmis olsun. O sokla insanin aklina mi gelir acaba kotu niyetliler mi diye. Duru arabadayken fazla uzaklasmamakla cok iyi yapmissin, tek basina olsan belki yaraliya bakmaya gidecektin. Polisle kafa kafaya gelecek kadar saldirgan tipler size neler yapmazdi. Allah korumus, cok cok gecmis olsun. Peki ne olacak, ceza alacaklar mi yoksa birkac gun icinde saliverilecekler mi, bilgi edinebiliyor musunuz?

Öykücü dedi ki...

Çok teşekkürler.Ben başka insanların da başına gelirse diye yazdım, yüzyüze de herkese anlattım.

O panik haliyle , o kadar bağırış çağırı arasında normal ve doğru olanı yapabilmek çok zor.

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..