21 Mayıs 2015 Perşembe

Son dönem kitapları




Teryüz: Kahramanımız okulun en yakışıklı çocuğuna aşık çirkin bir kız.Gözlüklü, diş telleri olan, kırmızı saçlı anne ve babasının yıllar sonra, hiç ummadığı anda doğan sevgili kızları.Çirkinliği aslında çocuk çirkinliği, annesinin bir konuşmasından kendi kendine vardığı bir sonuç. Çirkin olduğunu düşünüyor ve kendini çirkin olarak tanımlıyor ilerde güzelleştiğinde bile bunu farkedemiyor.Çirkin olmanın dışında çok akıllı, çok insalcıl ve doğuştan kas hastalığı olan kuzeniyle (teyzesinin oğlu) birlikte büyüyor.Teyzesinin kocası okulun güreş takımının kaptanı ve aşık olduğu çocuk da güreş yıldızı.

Sonra kızımızın çok yakın bir arkadaşıyla bu yakışıklı arasında bir ilişki başlıyor ama arada yazılan mektupları hep bizim çirkin kızımız yazıyor.İkili arasında çok hoş bir mektuplaşma başlıyor.Çocuk mektupları yazan kişi ile çıktığı kızın aynı olmadığını anladığında çok tepki veriyor.

Okuldan mezun oluyorlar, parlak güreş kariyeri nedeniyle yakışıklımızın hangi üniversiteye isterse gidebileceği kesin ama o ok farklı bir yol seçiyor ve orduya giriyor.Üstelik kasabadan beş yakın arkadaşını da ikna ederek.Irak'a gönderiliyorlar.Ve oradaki görevin bitmesine çok az bir zaman kala bir bomba patlıyor ve bizim yakışıklı hariç diğer çocuklar ölüyor.Bizim yakışıklı da artık yakışıklı değil.Yüzünün yarısı korkunç durumda.

Bu şekilde kasabaya dönüyor ve her şeyin tersyüz olmasıyla baş etmeye çalışıyor.

Çok sevimli, naif, insanın içini ısıtan bir kitaptı , beğenerek okudum.Ana karakterler harici diğer karakterlerin de güzel tasvir edilmiş olması ve onların hikayelerinin de anlatılması, her bir hikayenin en az ana hikaye kadar etkileyici olması kitabı çok sevme sebeplerimden.Konunun ortada kalmaması, sonunun güzel olması, hikaye örgüsünün mantıklı ve sürükleyici olması sebebiyle de bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

Gözlerini sımsıkı kapat: Ünlü dedektifimiz David Gurney'in yeni bir macerası daha.Bu kitapları doğru sırayla okumadığım için dedektifin kişisel hikayesi biraz karıştı benim açımdan ama çok da önemli bir ayrıntı değil bu yani siz de her kitap anlatılan olay açısından birbirinden bağımsız olduğundan her birini farklı zamanlarda da okuyabilirsiniz.

Dedektifimiz bu kez düğün günü kafası palayla kesilerek öldürülen bir gelinin cinayetini çözmeye çalışıyor.İşin içinde çocuk tacizi de var, uluslararası mafya da var.Sonu nispeten sürpriz ve bu serinin hemen her kitabı çok güzel olduğundan okumanızı tavsiye ediyorum.




Eksik parça: Mara Dryer isimli bir kız arkadaşlarıyla birlikte gittiği bir eski binanın çökmesi üzerine yaralı olarak kurtulduğu bir kazanın ardından ailesiyle birlikte Miamiye taşınır.Burada çok yakışıklı bir çocukla tanışır. Bir yandan  kendi ruh sağlığı ile ilgili problemlerle uğraşırken bir yandan da olagelen garip olaylarla uğraşmaktadır.

Kendinin bir gücü olduğunu keşfeder ama bu istemediği bir güçtür ve bu gücün sonucunda olan olaylar sebebiyle ruhen çok yıpranmaktadır.Yakışıklı çocuğun da bir gücü vardır ve sanırım bu güç bizim kızımızın gücün antidotu gibi bir şeydir.

Devam kitaplarını almak isteyeceğim güzel bir kitaptı.

Tüm kitap yazılarım için buraya, 2015 yılı kitap yazılarım için buraya.

Hiç yorum yok:

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..