23 Ağustos 2015 Pazar

Mim: Hakkımda bilmediğiniz 11 şey


Bu mimi "Sade ve Derin" blogunda gördüğümde çok beğendim.Çok yayılsa herkes yapsa keşke.İflah olmaz bir meraklı olarak herkes hakkında her şeyi merak ediyorum çünkü:)

Benim hakkında buraya  yazamayacağım kimsenin bilmediği bir sürü şey var ama buraya yazabileceğim ve bilmediğiniz 11 madde bulmaya çalışacağım.Bir de burada herkes eski okur değil yeni gelenler de vardır mutlaka, eskiler de biz zaten biliyorduk diye bozmazlar beni {bozmazsınız di mi?}:

Bu 11 maddeyi bulmak da tam üç haftamı aldı.Baktım yazmadığım bir aile sırlarımız kalmış ,onları mı yazsam diye ciddi ciddi düşünüyorum , sonra annem aklıma geldi, oturup biraz daha konsantre oldum:)

1. Hiç bir eşyaya karşı bağlılık hissetmiyorum.Sevdiğim, görünce duygulandığım, çocukluğuma ait  eşyalar bile bir süre sonra beni sıkıyor.Çok severek aldığım bir kartlık, bayıldığım bir cüzdan yenisi ya da bir ikincisi alındığı anda gözüme batmaya başlıyor.Arabasına satamayacak kadar bağlananalar, ortaokuldan beri sakladığı pantolonu olanlar hiç anlayamadığım insanlar.

2. Çok sıcakkanlı ama bir o kadar da soğuk biriyim.Bu ikisi nasıl aynı anda olabiliyor şöyle anlatayım.Çok güleryüzlüyümdür, tanımadığım insanlarla sohbet başlatabilirim, hemen merhabalaşabilirim falan ama benim kendime ait bir alanım vardır oraya çok zor insan alırım.İnsanlara çok mesafeliyim.Anneme bile bir mesafem var.Bu durumdan rahatsız olabiliyorum bazen ama benim sorunum samimi ilişkiler kurmakla alakalı.Tamamen gerçek olmasını istiyorum her şeyin.Her şeyiyle güvenmek istiyorum bir insana.Beni incitmeyeceğine gözüm kapalı inanmak istiyorum.Yanında tamamen kendim gibi olmak istiyorum.Laflarımı tartmadan söyleyebilmek, yanlış anlar mı diye endişelenmemek, kibarlık yapmamak, alttan almamak vs.

Bir de ruh halim çok etkiliyor tavırlarımı.Bazen eski bir arkadaşa bile merhaba diyemeyecek kadar çekingenken  bazen hiç tanımadığım biriyle dost muhabbetine girebiliyorum.Bazen kimselerle gözgöze gelmemek için kafamı kaldıramazken bazen yüzümde parlak bir gülümseme etrafımdan geçenlere selam veriyorum.Aynı ben, aynı kişi bu kadar çekingen ve bu kadar girişken nasıl olabiliyor, bilmiyorum.

3. Kavga etmekten, bağrışmaktan çok nefret ediyorum.Benimle ilgisi olmayan tartışmalar bile canımı sıkıyor.Gergin ortamlardan hoşlanmıyorum.Bir tartışmaya girmemek için fikrimi söylemekten dahi vazgeçebilirim.Birinin bir fikir için benimle seviyesiz bir tartışmaya gireceğini, işlerin kişiselleştiğini hissettiğim anda " tabi haklı olabilirsin" der konuyu kapatırım.

4. Çok uzun süre ortodonti tedavisi gördüm ve sonuçtan hala çok mutlu değilim.

5. Kitap okurken kendimi o kadar çok kaptırıyorum ki etrafımla bağlantımı tamamen kaybediyorum.Bu yüzden hiç bir zaman kızını parka götürüp bir yandan kitap okuyan anne olamadım.Kitap okurken evi su basmıştı ve ben ayaklarım yere basıyor olmasına rağmen su neredeyse bilek hizama gelene kadar durumu farketmemiştim:)

6.İspanyolca öğrenmek, silahla poligonda atış yapmak ve fotoğraf çekmekle ilgili  kurs almak istiyorum.

7. Ben reddederlerse çok üzülürüm , zahmet veririm diye  insanlardan iyilik isteyemiyorum.Bu konudan bir kitap yazımda bahsetmiştim aslında.Ama çok zaman oldu ve kaç kişi böyle bir ayrıntıyı hatırlar ki.Bence hakkımda bilinmeyenlerden olabilir bu da.{Bu yazıda da kimseyi isim vererek mimleyememe sebebim bu.Beni reddedip mimi görmezden gelebilirler diye korkuyorum}

8. Pantolonda çamaşır izinden nefret ederim.Pamuklu olmayan çamaşırı bırak sentetik gömlek, bluz bile giyemem.İz yapmayan dikişsiz çamaşırların sentetik olması yüzünden rahatsızdım.Harika bir çözüm buldum.

9. 36 bedenim.Yıllar sonra nihayet! Ve şimdi hedefim 34 beden olmak:) 34 beden olduğumda ise hedefim bedenimi korumak olacak.Bu konuda daha daha daha ileri gitmeyeceğimi umuyorum.Bu konuda da şuna güveniyorum aslında istediğim zayıflık değil fit olmak.Bu sene belki haftada iki gittiğim spora ilaveten dövüş sanatlarına dair bir kurs almaya başlayacağım.Kendimi koruyabilmek, zayıf ama güçlü olmak istiyorum.Göründüğümden güçlü olmak, kocaman adamları yere serebilmek güzel olur.

10. Hayatta en sevdiğim insanla tek nefret ettiğim insan kardeş.

11. Her zaman içimde bir yerlerde bir konuda çok yetenekli olduğum umudunu taşıyorum.Tek sorun bunun ne olduğunu hiç bir zaman bulamamamak olabilir;)

İsteyen herkes hakkındaki 11 şeyi yazsın lütfen.Kim yazarsa , ne yazarsa yazsın merakla okuyacağım.

7 yorum:

EQ dedi ki...

Merhaba:)

Uzun zamandir kapali olan blogumu bugün actim yeniden herkese. Bunu yapmamda sizin payiniz cok büyüktü. Nedenini blogumda birazcik anlattim...bakmak isterseniz : www.duygusalzeka.blogspot.de

Bu mimi ben de cok sevdim. Verdiginiz cok keyifli, icten ve samimi cevaplara da bayildim. Birdahaki blog yazim ve yeniden "acilis" yapmak icin mükemmel bir konu. Bunu kullanacagim ben de. Cok tesekkürler.

(Bu arada ben instagramdan ayse.3343 , sizi bu gece takipe alan):)

Cok selamlar

Ayse

Öykücü dedi ki...

Blog gizli okuyamadım ama güzel sözlerinize çok teşekkür ederim. Bir insana ulaşmış olmak öyle güzel ki

Gozde dedi ki...

Benim de çok hoşuma gitti Öykü.Umarım vaktim olur ve yazarım. Ben de insanları çok merak ederim....

Öykücü dedi ki...

Lütfen yazın Gözde. Yaşasın!

EQ dedi ki...

Ben yazdim bile!:)

sessiz balik dedi ki...

Hakkmda çok fazla şeyi bloguma yazdım sanki hiçbirşey gelmedi aklıma yazcak ama elbette vardır birşeyler düsünmeliyim

melda dedi ki...

ben yazardım ama blogum çok public yazamam :)

benzer özelliklerimiz fazlaymış. keşke tartışma konusunda ben de öyle olabilsem. susmayı öğrenemedim bir türlü. mesela tartışılan konuyu içimde belli bir noktaya getiriyorum, ama karşımdaki uzun uzun dinlemediği için son cümleyi söylüyorum ve karşımdaki benim ne ara o düşünceye geldiğimi anlamadığı için anlam veremiyor, haklıyken haksız duruma düşüyorum falan filan :))

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..