15 Ocak 2016 Cuma

CUMA

Bu hafta çok hızlı geçti.

Yarın güne gideceğim için heyecanlıyım. Çoktandır bu tip gün işlerine bulaşmıyordum ama özlemişim. Toplam yedi kişiyiz ve bu ikinci gidişimiz bana ne zaman sıra gelir bilmiyorum ama menüm hazır:)

Mantı, kısır, hamur çanakları içinde pizza, humus, Hindistan cevizli toplar, elmalı kırıntı tatlısı, ballı cevizli avakado tatlısı.

Tatlıların hafif olmasına özen gösterdim. Ağır ağdalı tatlıları sevmiyorum. Yiyenler de nispeten sağlıklı bir şeyler yemiş olsun istiyorum.

Önümüzdeki aydan sonra herhangi bir hafta almayı düşünüyorum bakalım.

Dün de eski iş yerinden arkadaşlar bizi ziyarete geldi.Çok güzel geçti, eski günleri anmak, eski arkadaşların neler yaptığını öğrenmek. Her zaman en küçük bendim o yüzden arkadaşlarımın çocukları işe giriyor, evleniyor falan. Bu tip heyecanlı havadislere bayılıyorum:)

Duru'nun önümüzdeki sene için öğretmenini seçtik. O kadar absürd geliyor ki bana bu işler anlatamam.Ocak ayında gelecek senenin eylül ayı için isim yazdırdık.Ocak sonu sınıflar doluyormuş:) Yine sıcakkanlı, kocaman gülümseyen bir öğretmen seçtim. Daha önce arkadaşlarımın çocukları da bu öğretmene gittiği için referanslı bir öğretmendi de. Ben de her okula gittiğimde şöyle bir uzaktan izlerdim bu öğretmeni;) Hayırlısı.

Ama tabi çocuğum ve çocuklarımız için böyle bir eğitim sistemi dilerdim. Velinin koştur koştur okul ve hatta öğretmen seçmediği, eve en yakın okulda da en pahalı özel okulda da aynı seviyede eğitim alabileceği bir sistem. Her çocuğun değerli olduğu , önemsendiği bir sistem.

Herkese uzun , mutlu bir haftasonu diliyorum:)





6 yorum:

deeptone dedi ki...

oh ya o nasıl menü öyle. :) para günü mü dolar günü mü euro mu yaa :)

Ogrenen Anne dedi ki...

Öğretmeni seçme sistemi yeni mi başladı, hiç duymamıştım.. Özel okullarda mı var yoksa devlet okullarında da var mı? İlginç bir yöntem ama öğretmenlere ayrımcılık olmuyor mu yani seçilmeyen öğretmenlerin motivasyonu iyice düşer bu sistemle heralde.. Bir de seçtiğiniz öğretmene verilmediğinizde hep aklınız öbür sınıfta kalmaz mı? Tuhaf geldi bana..
Bu arada ilk maddeye (çocuklar yere çorapla basıyormuş) çok güldüm, en önemli maddeymiş gibi bir de en başa koymuşlar :D Diğerleri güzel, Almanya'da da aynı sistem geçerli ama bizimki daha minik tam içinde olmadığımız için bilemiyoruz çocuklar hakikaten ne kadar mutlu :)
Şimdiden iyi eğitim yılları dilerim!

Öykücü dedi ki...

Deep,

Para günü hayatım. Para sembolik buluşmayı garantilemek için.

Öğrenen anne,

Bu sistem her okulda yok ama bizim okulda var. Evet özel bir okul. Öğretmene adını yazdırıyorsun. Her sınıf 20 kişi sınıf dolunca mecburen kalan öğretmene gidiyorsun. Ama biz zaten okulun öğrencisi olduğumuz için dışarı kayıtları alınmadan seçtiğimiz öğretmende kayıt oluyoruz. Başka bir öğretmene geçme durumu yok.

Her velinin kriteri farklı o yüzden her öğretmen öğrenci buluyor. Ama çok tutulanlar var elbette.

Ay nerden anlatsam elde kalan saçma bir sistem ve saçma biz.

Sevgiler

sebotuna dedi ki...

ay ne güzel menü o öyle:)) müsait bir zamanda pizzanın ve tatlıların tarifini yazarsan çok makbule geçer

melda dedi ki...

öğretmen seçme sistemi ilginçmiş. bizim okulda da iki öğretmen vardı. ikisini de tanımıyordum, ya nasip dedim ve çok dua ettim ysrin fıtratına uygun biri olması için. çok şükür istediğim gibi oldu. inşallah duru için de hayırlı bir karar olur. bence en önemli özelliklerden biri mükemmelliyetçi olmaması ve çocuksu halleri yumuşaklıkla karşılaması.

gün modu eğlencelidir :) ama menün bana ağır geldi ;) mantıyı ağır buldum. neyse ben gelmiyorum sonuçta ama ufak bir tavsiye işte. yemek blogcusu hastalığı, illa karışıcam :p

uykucu dedi ki...

Avokado tatlısını acayip merak ettim günün ne zaman bir adana biletimi ayarlasam😉

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..