26 Şubat 2016 Cuma

Cuma!



Bir kaç gün önce kurduğumuz bir watssapp grubu aracılığıyla üniversite arkadaşlarımla tekrar yazışmaya başladık. Herkes evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış hiç bir şey olmasa yaşlanmış:)

*Aklıma o yıllar daha sık gelir oldu. İstanbul Üniversitesi çok olaylı bir üniversitedir biliyorsunuz. O zamanlarda da hergün olay var ama bizim fakültede asla olay olmazdı. Okula bir gidersin ki üniversitenin çevresinde devasa bir polis çemberi var yaklaşıp "eczacılıktanım" dediğinde hiç bakmaz geçirirlerdi. Bizim derslerimiz ağırdı, laboratuarlarımız yoğundu fırsat bulup da kim eylem yapacak ki:))

Bir gün edebiyat fakültesi karışmış. Satırlarla falan birbirlerini kovalamışlar. Bizim de tüm gün labımızın olduğu gün yorgun argın eve gitmişim. Annem aradı:

- " Okul nasıldı bugün?"
-" İyi anne her zamanki gibi" daha cümlem bitmeden annem başladı bağırmaya :

-" Okul karışmış bugün , haberlerde var, sen okula gitmiyor musun?" :)) Sağolsun böyle de güvenir bana annem. Kendisi de İÜ İktisat mezunu olduğu için olayların göbeğinde okumuş aynı okulda olaylardan tamamen bihaber olabileceğimizi düşünemiyor.

*Üniversitede bir arkadaşım vardı. Çok severdim. O kadar komik bir ders çalışma alışkanlığı vardı ki. Akşam beni ara saat 16:45:

-Ders çalışmaya başladın mı?

-Başladım Sultan.

-Ben de saat 17:00de başlayacağım.

-Tamam.

Biraz daha konuşuruz birden Sultan'dan şöyle bir yorum gelir:

-Saat 17:03 olmuş tüh ya.

-E ne olur ki?

-Ben sadece tam saatlerde çalışmaya bşlayabilirim saat 18:00de başlayacağım artık.

Bir gün böyle yapa yapa saati 23:00 yaptı. Hala bana diyor ki şimdi başlasam yetiştirebilir miyim?:))

Ben mezun olduğumda alttan 23 dersi vardı.

*Yine bir gün bir arkadaşım hamster almak istediğini söyledi. Büyük bir grup Eminönü'ne gidip hamster aldık. O hayvanların içler acısı hali hala gözümün önünden gitmez.Neyse hamsterı aldık. Bir kaç gün sonra Hakan'ı sınıfta görünce hamsterı sordum. "Sorma ya beni ısırdı kuduz aşısı oluyorum geri verdim" demesi hiç aklımdan gitmez:))

*Bir gün evde oturuyorum. Halılar gözüme çok pis geldi. Yahu dedim ben şu halıyı bir sileyim. Dört yıl boyunca sadece bir kez halı sildim o da budur. Neyse tam halıyı siliyorum kapı çaldı , uzaktan bir akrabamız beni ziyarete gelmiş. İçeri aldım beni öyle halı silerken gören kadıncağız tüm aileye "kız hem okulunu dört yılda bitirdi hem de halı filan bile siliyordu" demiş:)

Ay aradan 15 yıl geçtiğine inanamıyorum. Bana pat diye sorulsa yaşım 21 diyesim geliyor:) Ühü. Gerçi o yaşa asla dönmek istemezdim o da ayrı. Dönüp hep o yaşta kalmak isteyeceğim yıl 2011 olurdu sanırım. Kızımdan öncesine gitmek istemem.

Bu haftasonu yaptıklarımızı uzun uzun anlatacağım bir yazı yazabileceğimi umuyorum. Belki gerçek fotoğraf makinasını yanıma alırım. Herkese iyi haftasonları diliyorum. Hoşçakalın:)

8 yorum:

cadsiz dedi ki...

halı silme olayı tam isabet olmuş :)) çok eğlenceli..
ben de üniversite yıllarıma hiç dönmek istemezdim(liseyi düşünebilirim bak o çok eğlenceliydi..) sadece daha genç yaşta çocuklarıma kavuşmuş olmak isterdim..

Öykücü dedi ki...

Cadsız,

Liseye dönsen üniversite sınavı stresi var. Hele onu hiç hiç istemezdim:)

Bugünde( iş, eş, çocuk) ama 21 yaşında olmak güzel olurdu ;)

Sevgiler

deniz dedi ki...

97-2001 yılları arasında fen fakultesindeydim ve bizim kampüste eczacilarin laboratuvarlari vardı sanki!

Öykücü dedi ki...

Depremde bizim okul zarar görünce biyolojiye taşınmıştık. Ah ah nerde bizim kocaman amfilerimiz nerde küçük sınıflar. Yine de çok şükür tabi.

Öptüm

Bezen Hindistan dedi ki...

Eczaciligin yogun temposunda kim eyleme firsat bulacak diyince cinli bir arkadasimla konustuklarimiz geldi aklima. Cocuklarin ergenlik donemi beni simdiden hayli korkutuyor demistim. O da Cinde gencler oyle asi falan olmazdi demisti. Tum gun okul, ardindan ancak eve gidip yemek yemelik bir bos zaman, sonra yine okula donup aksam etudu dersleri, sonrasinda da eve gelip odev yapmakla gecermis tum gunleri. Uyuyacak vakti zor buluyorduk, ebeveynle catismaya ne hali ne de zamani vardi genclerin demisti:)

Öykücü dedi ki...

Bezen,

Bu harika bir fikir! Ergenliğe yakın kızları kurslar , okul aktiviteye boğalım. Çine çevirelim evimizi:) iktisat , edebiyat fakülteleri çok olaylı olurdu bizim okulda. Dersler hafif, öğrenciler sosyal konularla daha içiçe falan.

Öptüm

deeptone dedi ki...

hihi çok tatlı anılar ama yaaa ama en güzel sözün tabisi kızınla ilgili olaan :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Gülümsetici,hos bir yazi olmus:))

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..