12 Şubat 2016 Cuma

Havadan sudan

Bugün Cuma! Akşam Murat yemeğe gelemeyecek biz Duru ile başbaşayız. Dün de yoktu ve mantı haşlayıp yemiştik. Bugün de bol salçalı makarna yapıp yoğurtla yemeyi planlıyorum.Bol salçalı makarna benim sahur yemeğim. Annem sağolsun. Sonra evlenip kendi sahurlarımı hazırlamaya başladığımda haşlanmış yumurta, peynir, domates, çay tercih ettim. O saatte makarna yapmak zor geldiği için ve elbette her daim diyette olduğum için:)

Evde bir takım kurallarımız var, her ailede olduğu gibi. Mesela yemek yerken tv izlemek, telefon kurcalamak ya da kitap okumak yasaktır. Duru bu kurala harfiyen uyarken Murat resmen çocuk gibi uğraştırıyor:) Bazen Duru ile farketmemişsek Murat'ın ıpadden açtığı diziyi izlerken yemek yiyoruz. Durumu da genelde kızımız fark ediyor ve hemen müdahale ediyor.Duru ise çok kuralcı. Aferin kızıma!

Ama akşam yemekte Murat ya da ben yoksak o zaman isteyen istediğini seyrederek yemek yiyebiliyor.Baba ya da annenin yokluğuyla hüzünlenmemek için bir yöntem olarak bunu bulduk:) Babasına üzülmüyor çünkü miniş videoları var:))

Bu cumartesi güne gideceğim. Her gittiğim günden sonra menüm değişiyor. {Mantı yaparım diyordum en son gittiğimiz evde de mantı vardı.} Geçen gün ise bir lokantada şu yemeği gördüm. Hem yoğurt hem ıspanak hem de bulgur var. Ve daha önce hiç bir günde görmemiştim. Tadı şahane. Bana gelene kadar kimse yapmazsa kesinlikle bunu ve bizim ailenin Acem pilavını yapacağım. Adana'da günlerde bir çeşit bulgur işi yapmak şart. Yoksa o sofra eksik bir sofradır.

Haberleri dinlerken çok canım sıkılıyor, her yerimi sivilceler bastı, erkenden yatıp uyuyorum bir haftadır bir tek satır bile kitap okumadım. Bu da benden son haberler..

Herkese iyi haftasonları diliyorum...

3 yorum:

deniz dedi ki...

Sen ve kitap okumamak, sen ve mantı, sen ve makarna. Herşey yolunda mı Öykücü?

Bezen Hindistan dedi ki...

Babasina uzulmuyor diyince aklima geldi. Bizimkilerin ikisi de fena halde anneci olduklari icin ben de evde olmayacagim aksamlar ipad kullanmalarina izin veriyorum (normalde sadece haftasonlari izinleri var). Artik gec gelecegim dedigimde evde bayram havasi esiyor, gorsen:) Hatta Lara arada bana ogretmeninden yazilmis gibi (kendi elyazisiyla ama) bu aksam toplanti var mutlaka gelmeniz lazim, ha bir de cocuklarin cok cikolata yemeleri gerek lutfen unutmayin diye de eklenmis mektuplar getiriyor:))

cadsiz dedi ki...

merhaba, dondum geldi buralardayim.. acem pilavini mutlaka deneyecegim ben buna benzer ozbek pilavi yapiyordum ama bu tarif cok daha hosuma gitti.. selamlar..

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..