28 Haziran 2016 Salı

Merhaba!



Hiç bu kadar ara vermemiştim di mi? İçimden hiç yazmak gelmedi neden bilmiyorum. Bence blog yazmanın en önemli kriteri samimiyet olduğu için içimden yazmak gelmediğinde kendimi zorlamıyorum.
 
Yokken neler oldu kısaca bir toparlayalım:
 
1.Duru anaokuluna bir tüm sene devam etti. 5 yaş anaokulu bitti seneye tekrar anaokuluna gidecek ama bu kez daha fazla ilkokula hazırlık şeklinde 6 yaş grubu için olan sınıfa gidecek.
 
Ben ilkokula 5.5 yaşında başladım ve matematikte çok zorlandım. Kızımın kendini sıkmasını istemiyorum ki zaten Duru da benden çok farklı bir çocuk. Ben okula gitmeyi çok istemişim annem de bir sürü uğraşmış o yaşta bir çocuğu okula kaydedebilmek için.
 
Eve en yakın okul beni almamış. Müdür bu yaşta bir çocuk ilkokula başlayamaz demiş. Oysa o okula dedem bir sürü derslik falan yaptırmış, her sene de bağış yaparmış ama buna rağmen müdür annemle inatlaşmış.Tabi annemle inatlaşmanın hiç akıllıca bir şey olmadığını henüz bilmiyormuş :) Annem yılmamış başka bir okulla konuşup beni oraya kayıt ettirmiş bir hafta sonrada istediği okula nakil aldırmış:)
 
Neyse ki okul hayatında çuvallamayarak annemin müdürü defalarca pişman etmesini sağlamışım.Çocuğu almadık ama şimdi de sınıfın en iyisi dediğini duyanlar olmuş;)
 
Bu arada annem de beni okula kaydettirdiği ilk gün sınıfın en küçüğü olduğumu görüp delice pişman olmuş. Tüm çocuklar annelerine yapışmış ağlarken ayakları yere değmeyen ben "neden bekliyorsun anne" diyormuşum. Annem minik halime bakıp bir türlü gidemiyormuş. Gizlendiği köşede yine görüp hadi git diye zorla göndermişim.
 
İşte bu okul seven öykücünün kızı Duru okuldan hiç hoşlanmıyor.Ühü. Anaokulunda tatil olunca havalara uçan bir kız düşünün. Lisede falan sürüyerek götüreceğiz demek:P
 
 

 
 
2.Yeni bir ev aldık. Böyle tek cümle oldu ama çok uzun bir süreç aslında. O kadar çok aksilik oldu ki acaba Allahu Teala bize bir mesaj mı vermeye çalışıyor diye düşündüm. Evin çok büyük olması dolayısıya kendime bir kütüphane odası ayırabilecek olmam, kocaman bir havuzu olan site içinde olması gibi çok çekici özellikleri var. Ama evi bir iç mimara vermişler o da hayatımda gördüğüm en kötü evi çizmiş.Salonla mutfağın yer değiştirmesi lazım, salona kapı yerine tahta sütunlar yapmış bence mimari bir felaket olarak ders kitaplarına girer, yatak odasına bir dolap yapmış sökmek zorunda kaldık. Dünyanın en güzel evi olabilecekken çuvallamış zavallım.
 
Sonuçta sıfır eve bir sürü tadilat gerekti. Ama evi almak bizi ekonomik olarak o kadar sarstı ki salonla mutfağın yerini değiştirmek gibi çok ciddi işlere girişemedik. Bir süre saçma sapan bir mutfak , oturma odası kombinasyonuyla idare edeceğiz artık.
 
Saçma sapan diyorum ya abartıyorum zannetmeyin. Mutfak tezgahının devamı televizyonluk. Bir süre biz de televizyonu nereye koyacağız, oturma odası nerede diye dolanıp durduk:)
 
Balkondaki masa sandalye takımını ve yatak odası takımını boyatmaya karar verdim. Ben evlenirken venge modaydı ve başka renk mobilya bulamamıştık. Ama o kadar çok toz tutuyor ki kesinlikle beyaza boyatmak lazım.Bir usta ayarladım yarın arayıp dolapları göstereceğim. Umarım uçuk bir fiyat istemezler.
 
Evde bir sürü atma , ayıklama işi yaptım.Mutfağı sadeleştirdim. Bir kısmını kayınvalidem aldı yazlığa götürmek için, bir kısmını sağa sola verdim. Tüm kitaplarımı koliledim.Toplam 10 koli oldu. 
 
Murat'ın çalışma dolabına el attım , düzenledim ve sonuçta çok ciddi bir kavga ettik:) Ayakkabılarıyla, gömleklerini kendi ayıklayacak artık.
 
Kıyafetlerimi ayıkladım, taş taş üstünde bırakmadım. Ikea'dan 50 tane askı aldım tüm askılarımı tek tipe çevirmek istiyorum. Muratın çoğu askısını tahtaya çevirmiştim zaten, kendi pantolonlarım ve gömleklerime de tahta askılar sipariş ettim. Çünkü yeni evde giyinme odası var ve açık bir dolap benim düzen takıntımı çok fazla tetikliyor. Tek bir uyumsuz askı dahi kabul edilemez:)
 
Kışlık paltoları elbise askılarının içine koyup astım. Kışlık ayakkabıları kutuladım.Terlik dolabının belki yarısını attım, çantalarımı ayıkladım, kutuladım.
 
Oturma odasını, fotoğrafları toparlayıp kutuladım.
 
Yıllardır kayınvalidemle annemin verdiği bir sürü yün yastık ve yorganları eve sığdırmakla uğraşıyorum. Murat da yün yorgan sevmiyor ve gerçekçi olmak gerekirse Adana'da yaşıyoruz. Yatak alırken verdikleri uyduruk bir yorganı kullanıp beş tane yorganı, on tane falan yastığı öyle saklıyorum.
 
Taşınma aşamasında tümünü vakumladım bazanın altına koydum. Ama sonra buna da sinir oldum. Annemi ve kayınvalidemi aradım yorganları iade edeceğimi söyledim.Ben bize ve Duruya kaz tüyü yorgan alacağım. Gereksiz yastıkları ve yorganları iade ediyorum. Sadece bir tane tek kişilik yorgan bir de bizim uyduruk yorganı saklayacağım. Bizim evimize on yılda iki kez babam, üç kez kardeşim, bir kez bir arkadaşım Durunun doğumunda da annemle babam geldi.Bu iki yorgan da bu misafirlere pekala yeter.Resmen sırtımdan yük attım sayın okur.
 
Annelerin gazına gelmemek biraz durup düşünmek gerek. Şimdi yıkanabilen harika kaz tüyü, yün yorganlar varken eski yorganları saklamak hiç anlamlı değil.İstiyorlarsa annemler saklasın. İstiyorlarsa yeni evlenen birilerine verip hayra geçsinler. Yorganların benimle bir alakası kalmadı:)
 
Halıları da yıkamaya göndereceğim. Yıkama dönüşü direk yeni eve getirirler, oh mis.
 
Şimdi hedefim evi bir kaç güne yayarak taşımak. İlk gün salon, oturma odası ve Duru'nun odasını  ikinci günde mutfak ve yatak odamızı taşımak istiyorum. Bunu kabul eden ya da tek günde insan gibi taşıyacak bir şirket arayışındayım. Ki bu da haliyle daha fazla para demek:) Bakalım.
 
3. Bol bol gezdik, yedik içtik, fotoğraf çektik. İnstagramdan takip edenler biliyor gerçi.
 
Duru bol bol ata bindi:
 
 
Arkadaşlarla sık sık kahvaltı için buluştuk:
 
 
Duru bol bol hayvan sevdi, besledi. Burada da keçi besliyor:
 
 
 
İşte böyle. Bir merhaba yazısı için uzun bile oldu sanki. Daha ilk günden okuru kaçırmamak lazım:P Eee ben yokken siz neler yaptınız bakalım?
 
 
 







9 yorum:

deniz dedi ki...

Ay ya sen yaz her zaman. Bir solukta okudum.evi gerçekten çok merak ettim ve hayal bile edemedim o anlattığın tv ünitesi nasıl olur diye. Çok yorma kendini hersey yoluna girer inş.

Sessizce dedi ki...

Evet Öykücü sen hep yaz biz okuruz, seni okumak çok keyifli. Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun, yeni yıl planlarından biri gerçekleşmiş oldu. Kolaylıklar diliyorum taşınma ve yerleşme işlerinde.

Gozde dedi ki...

Özlemişim okumayı yaa sen hep yaz. Gerçi ben de buralarda yoktum yeni döndüm☺️

sebotuna dedi ki...

ay ne guzel yazmissin sen anlattikca ben ferahladim , yeni evinizde saglikla mutlulukla oturun insallah

cadsiz dedi ki...

evet gercekten cok merak ettim :)
ben de bu aralar hic yazamiyorum, gerci benim uzun aralarim meshurdur..
hosgeldin ve gule gule huzurla oturun yeni evinizde insallah :)

Bezen Hindistan dedi ki...

Oh be! Bi daa bu kadar ara verme. Sabah ise gelince kahvemi icerken okuyorum seni, azicik bir sabah keyfim var onu da elimden alma rica ederim:) Evi toplamani okurken ben yoruldum yeminle. Vengeyi de ilk kez duydum, google'a gidip baktim neymis diye. Benim icin kahverengi o:) Renkler konusunda erkekler gibiyim, gokkusagi renklerini bilirim o kadar:) Ev fotosu da isteriz. Gule oynaya, huzurla saglikla oturun insallah. Ben tasinirken mutfak dolaplarinin icini kendim tasimistim. Orta boy kutularin icini folyoyla kaplayip tabak canak bardak vs icine oylece koyup arabanin arka koltugunda tasimistim, hemen yerlestirmistim dolaplara. Boylece tek tek sar, tek tek ac, yika vs gibi islerle ugrasmam gerekmemisti hic. Mutfak yerlesince evin yarisi yerlesmis gibi oluyor zaten. Bak ozlemisim seni, cenem dustu:)

Öykücü dedi ki...

Çok teşekkür ederim:) Ben de yorumlarınızı okumayı özlemişim. Bu yorumların gazıyla hemen yeni bir yazı daha yazdım. Yuppi.

cinar dedi ki...

ben foto bekliyorum. yeni ev, şimdiki ev, eşyalar, boyadan öncesi, boyadan sonrası falan filan işte :)

Adsız dedi ki...

Yatak odanı boyatabildin mi merak ettim. Ben evlenirken de venge modaydı ama çok toz tutuyor. Simdi okuyana kadar boyatabileceğim hiç aklıma gelmemişti iyi mi:) biz de yeni evimize taşınma hazırlığındayız da eğer boyattıysan senden.ilham alabilirim:)
Pınar

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..