24 Ağustos 2014 Pazar

Ana kız başbaşa



Kocam pazar günü bir toplantıya gitti ve perşembe günü dönüyor.Tam olarak beş gün kızım ve ben başbaşayız. Bunun iyi ve kötü yanlarını listelemek istiyorum.Neden çünkü hislerimi bile listelemekten hoşlanan deli bir tipim :) Listeler beni huzura kavuşturuyor sayın okur, idare ediverin.

İYİ TARAFLAR:

1.Akşam yemeklerinin daha sade geçmesi, Duru ve ben tek bir çeşit yemekle idare edebiliriz.Kocam olduğunda salatası,makarnası derken bayağı şenlikli oluyor. Ve elbette sonuç olarak daha az bulaşık çıkması.

2.Kızımla yemekten sonra erkenden yatağa girip kitap okumak ve sonra uyumak.

3.Yatakta üç kişi yerine iki kişi olmak.

4.Erkenden yatağa girilmeyen akşamlarda ise dolapta giyilmeyenleri ayıklamak, Amsterdam defterini hazırlama, {kocanın gelmesine yakın} kek yapmak gibi aktivitelerle doldurabilmek, biriken işleri halletmek.

5.Ben bir kaç haftadır protein ağırlıklı besleniyorum ve yıllar sonra tartıda 54 rakamını gördüm.Eski okurlar bilir bir dönem tüm hedefim 55 olabilmekti.Şimdi ise yeni hedefim 50 kilo olmak.Kemiklerim çok ince olduğu için 55 kilonun büyük çoğunluğu et ve yağ.163 boya 55 kilo iyi falan diyen okurlar öncesi sonrası yazısını beklesin:)Neyse işte tüm bu ıvır zıvırın kocamın gidişiyle bağlantısı şu: evde olmadığı için diyetimi baltalayamayacak:)) Yemek sonrası galetaları nutellaya batırmak, çayın yanına kek yemek, dondurmacıya gidince en sevdiğim kakaolu dondurmayı yemek gibi aktiviteleri yapan biri olmayınca diyet yapmak çok daha kolay olacak:))

KÖTÜ TARAFLAR:

1.Duru'nun tüm bakımının bana kalması.

2.Murat'ı çok özlemek.Ve bu ikinci madde tüm iyi tarafları gölgeliyor.

Normalde Murat'ın toplantısı olduğunda ben hep annemlerin yanına giderdim ama bu sene kardeşim TUS'a hazırlanıyor ve sınavına sadece 21 gün kala bizi evde istemedi:) Kardeşimin çatlaklığı işte. Ders çalışırken evde kimse olmazsa konsantre olamıyormuş dolayısıyla annemin evden çıkması yasak, evde çok fazla kişi olursa da çalışamıyormuş bu yüzden biz de bu dört günü kızımla baş başa geçireceğiz.İnşallah TUS'ta derece yapar yoksa kendisini burada madara ederek intikamımı alacağım :D



8 yorum:

deniz dedi ki...

Protein ağırlıklı beslenmek derken neler yiyip içtiğini yazar mısın? (dukan olamaz herhalde)ve aynı boyda olduğum hem cinsim lütfen bu olduğun harika kiloyu korumaya çalış.gayet fit görünüyorsun. 50 olduğunda bundan daha iyi görünebileceğini sanmıyorum.

firdevs dedi ki...

evet evet ! 54 kg olmak icin ne yedin ne ictin anlat hepsini :)))

Bende spora baslamak istiyorum . Ama oyle az bos zaman oluyor ki , o degerli vakitlerimi sporla harcamaya kiyamiyorum :p zayiflayamasamda ( simdilik ) gobegimi sikilastirmak istiyorum :))

Esim haftanin bes gunu olmuyor. Bunun tek iyi tarafi esim olmayinca cocuklarin erken yatmalari :p

sessiz balik dedi ki...

Ben de oglumla başbaşa kalmayı çok seviyorum yanağımı okşaya okşaya uyuyor benimle ve makarna yiyoruz baba yok diye :)

Sessizce dedi ki...

Yoksunuz bir haftadır, alışmıştık haftada bir kaç kez güncellenen burada sizi okumayı. Herşey yolundadır umarım.
Sevgiler.

Öykücü dedi ki...

Deniz,

Dukan değil evet, kısaca yazayım sonra yazı yaparım.Çok geciken cevap için de özür dilerim.
Karbonhidrat ünitesini sayarak besleniyorsun.Her besinin bir karbonhidrat değeri vardır.Bunun kaloriden bağımsız bir değer olduğunu belirteyim.Yağ mesela sıfır karbonhidrattır ama kalori bombası.

Et, peynir, salam, yumurta, sosis, sucuk mesela sıfır ünite.İstediğin kadar yiyebilirsin.Ama ekmeksiz, sınırlı salatayla olduğu için delice bir et yeme durumu olmadan doyuyorsun.Ben normalde yediğim kadarını yiyip doyuyorum mesela.

Sebze ve meyveler de sınırlı.Sonuçta günde 40 üniteyi geçmezsen zayıflıyorsun. Bir dilim karpuz 20 ünite, bir domates 6 ünite, dört marul yaprağı bir ünite gibi.Bu değerleri internette bulabilirsin.Şeker hastaları için hazırlanan bilimsel değerler var.

Buna göre bol bir marul salatası yiyorsun yanında bol etle, sabah yumurta yiyorsun peynir yiyorsun ama ekmeksiz.Ne istersen yiyebilirsin aslında ama hepsini aynı gün yiyemezsin.Karpuz yediğin gün salatana iki domates koyma mesela.

Firdevs,

Fransa'da devlet spor yapman için para veriyor bile olabilir.Spor sadece zayıflamak için değil mesela ben daha dik duruyorum.Kızımız biraz büyüsün istersen evde bile yaparsın.Şu bloga bir bak : 'bikini projesi' :)

Özlem:)

Makarna lütfen'in makarnalarına bir bak.Vicdan azabı çekmeden makarna yedirmek mümkün:)) Üç gün ben de sebzeli makarna yaptım, yorumunu okuyunca çok güldüm.

Sessizce:)

Yeni yazı yazdım:) Merak edilmek ne güzel!

Sevgiler.

sessiz balik dedi ki...

Sana nası hitap etmeli ?? Öykücü iyi mi ?

Öykücü dedi ki...

Özlem:)

BLOGU AÇARKEN HİTAP konusu hiç aklıma gelmemişti:)) Öykücü iyi elbette.

Öptüm

Öykücü dedi ki...

Özlem:)

BLOGU AÇARKEN HİTAP konusu hiç aklıma gelmemişti:)) Öykücü iyi elbette.

Öptüm

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..