26 Eylül 2014 Cuma

Son dönem kitapları 2


Son kitap yazımın üzerinden üç aydan fazla zaman geçmiş.Bu üç ayda fotoğraftaki kitapları okudum.Ah bir de büyük boy bir Zagor okumuştum ama ödünç almıştım geri verdim fotoğrafı yok.{33 yaşında hala Zagor okuyor olduğumu görmezden gelelim}

Herhangi bir kritere göre değil elime geldiği gibi sıraladığım kitaplarımdan kısaca bahsedelim:

Tess: Daha önce okumamış olduğum bir klasik olduğundan bahsetmiştim.Hemen alıp okudum.Ve "eh" diyorum.Bir klasikten bu şekilde bahsediyor olmak doğru değil ama kırık dökük aşk hikayelerinden hoşlanmıyorum.Yazıldığı dönemin değer yargıları bana çok uzak olduğu için de böyle gelmiş olabilir elbette.Tekrar okumayı düşünmem.

Gördüğüne asla inanma: Polisiye severim.İyi yazılmış, süprizli ve sürükleyici bir kitaptı.Ama daha iyilerini de okumuştum.

Gölgesizlerin tutkulu dansı:Bunu daha önceki yazıda anlatmışım.Tüh.Okuduğum kitabı tekrar koymuşum:))

Tepki: Stephen King çok iyidir.En sevdiğim yazarlandan.Bu kitapta elbette çok iyiydi.

Cadı ve sihirbaz: Bir akşam evleri basılan iki kardeş ,aileleri ve kendilerinin yeni düzen tarafından ölüme mahkum edilmesi, dikta rejiminin saçma ve anlamsız kuralları, tüm bu saçmalıkları bir anda benimseyen insanlar.Olmayacak şeyler değil ne yazık ki.Cadı ve sihirbaz olduklarını bilmeden büyüyen iki kardeş.Hımm nasıl demeli böyle içime sinmeyen , çok mantıklı bulmadığım bir şeyler vardı bu kitapta.Çok çok beğenmedim.Devam kitabını alır mıyım emin değilim.

Ölüm oyunu:Bu kitabı okuduğumdan bahsetmiştim.İçindeki Japonca isimlerden kim kimdir anlamakta önceleri çok zorlansam da bu kitabı çok beğendim.Konu olarak Açlık Oyunları serisine çok benzetsem de kitabı cidden beğendim.

Peter Pan ölmeli: Polisiye, süprizli ve başarılı.Ama ben katilin tanıdık biri çıktığı kitapları daha çok seviyorum.Mantık silsilesinde açıklanmayan bir nokta vardı {ya da ben anlamadım} neden o odadan ateş edilmediği halde katil o odaya girmişti? Kitabı okuyan varsa bana da açıklarsa sevinirim.

Sonsuz Aşk: Aşk öyküleri ama mutlaka bir taraf vampir:) Hiç beğenmedim.

Mutlu olmak isteyen adam: Bu yazarın Tanrı daima Tebdil-i kıyafet gezer kitabına bayılmış bitmiştim.Hayatımı, beni değiştiren bir kitap yazan adamın bir başka eserini bulunca kaçırmadım.Ama aynı etkiyi yapmadı.Yine de fena değil diyebiliriz.

Kan gölü: Bu kitaptan da daha önce bahsetmişim.B12 vitamini başlasam iyi olacak galiba:P

Biriken kitaplar benim için sorun oluyor.Bir dönem bir kitapçıyla anlaşmıştım üç kitap götürdüğümde bana bir kitap veriyordu.Şimdilerde orası kapandığı için elimde biriken kitapları ne yapacağımı düşünmeye başladım.İkinci el kıyafetlerini çok uygun fiyata satan bloglar bana ilham oldu.İkinci el kitap satmayı planlıyorum.Sistemi çözersem bir blog açacağım,inşallah!

Kitapların yanındaki taşı Amsterdam'dan aldım.Satıcı üzerinde "aşk ölümsüzdür" yazıyor dedi.Daha farklı bir şey yazıyorsa haber verin,lütfen;)

İyi haftasonları !

5 yorum:

Bezen Hindistan dedi ki...

Zagoru ben de cok severim. Hala buldukca okurum, onun yeri ayridir:) Cocuklugumdan bir Zagor bir de Enid Blyton koleksiyonumu saklamadigim icin hala kafami duvarlara vururum, cocuk akliyla hic dusunememisim:((

Neslihan dedi ki...

Peter Pan Õlmeli hakkında yaziyorum.. katil o o daya girip sanki o odadan ateş edilmiş gibi bir sahne yaratmisti ve bu şekilde suç doğrudan kendisini tutan adamin karisina atılmıştı.. zaten dedektif de o kadinin suçsuzlugunu ispat etmeye calisiyordu.. ;) ben de size dan brown önerebilirim.. bir de Guillaume Musso.. vence gerçekten iyi duygusal kitaplari var.. Maxime Chattam ise yine önerebilecegim başka bir Fransız yazar.. o daha şiddetli yaziyor.. iyi okumalar..

Neslihan Koçak

Öykücü dedi ki...

Sevgili Neslihan ,

Ama öldüreceği kişi adam değil ki. Kardeşini ökdürecekken yanlışlıkla adamı öldürdü ya. Cinayeti nasıl kadına yıkmayı planlasın? Kafam o yüzden karıştı

Öykücü dedi ki...

Neslihan:)

Dan Brown tüm kitaplarını okudum. Diğer yazarları hiç okumadım. Çok teşekkür ederim. Hem öneriler hem de fikir için.Çok incesin:) teşekkürler

Öykücü dedi ki...

Bezencim:)
Örümcek Adamı daha çok seviyorum. Tommiks bir de çok severim. Zagor üçüncü sırada dördüncü de Teksas.

Hiç yazmıyorsun meraktayım.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..