4 Kasım 2014 Salı

Bugünlerde ...



Haftasonu ilkyardım kursum vardı.Eczacı Odasının düzenlediği bu kursa haftalar öncesinden kaydolmuştum ve vazgeçmemek için de kurs ücretini hemen yatırmıştım:)

Duru 16 aylıkken işe başlamıştım ve hala emziriyordum.İşe başladıktan üç ay kadar sonra birgün işyerinde gö.ğsümden süt aktı.İnanamadım.O kadar çok aktı ki bluzum ıslandı.O an aklıma annemin dayımın eşinin çocukları ağladığında göğsünden süt geldiğini anlattığı anektod geldi.

Hemen evi aradım telefona kimse bakmayınca iyice endişelendim.Aradım aradım aradım açan yok.Kalbim nasıl sıkışıyor anlatamam ama kendimi sakinleştirdim ve beklemeye başladım.Sonuçta on dakika sonra bakıcımız beni geri aradı.Meğer Duru'nun elini balkonda arı sokmuş!!! Ve kızım deli gibi ağlıyormuş.Bakıcımız da iğneyi çıkarıp kızımı sakinleştirmeye çalışıyormuş.Hemen Murat'ı arayıp hastaneye göndermiştim Duru'yu ve alerji iğnesi yapılana kadar da bir saniye rahat hissetmemiştim.

Bu olay kazaların ne kadar yakınımızda olduğunu düşündürtmüştü bana.Bir önlem almalıyım demiş ve ilkyardım kursu almayı aklıma koymuştum.

Sadece kendi kızım için değil.Çünkü özelikle kızım doğduktan sonra insan yaşamı benim için eskisinden bin kat daha değerli.Sokakta gördüğüm herkesin bir annenin evladı olduğunu, ona bir zarar gelse annesinin kalbinin nasıl paramparça olacağını düşününce her insana karşı sempati hisseder oldum.{"Neredeyse" her insana karşı }

Çocukların tehlikede olduğunu düşünürsem hemen müdahale ediyorum.Düşen çocukları yakalamaya çalışmak, tek başına bir çocuk gördüğümde bir yetişkin yanına gelene kadar gözlerimle takip etmek gibi.Hatta sosyal medyada tehlikede olduğunu düşündüğüm çocuklara bile müdahale ediyorum ve onlar da beni engelliyorlar:) Tam bir yaşlı teyze oldum anlayacağınız:P

Neyse, sonuçta kurs çok zevkliydi.Bir sürü şey öğrendim asla uygulamak istemem ama uygulamam gerekirse de kalp masajı, turnike, Heimlich manevrası yapabileceğimi bilmek beni rahatlatıyor.Cumartesi ve pazar 8'er saatten 16 saat sonunda da sertifika alabilmemiz için bir sınav yapıldı.Sözlü ve yazılı sonuçta artık sertifikalı bir ilkyardımcıyım {heyoo!}

Ama tabi çok yoruldum ve haftabaşı olmasına rağmen kendimi hiç dinlenmiş hissedemiyorum.Kızımla birbirimizi de çok özledik.Baba kız birlikte çok eğlenmiş olsalar da yokluğum hissedilmiş:P

Bir süredir kızımla birlikte sinemaya gitmeyi planlıyordum.Artık daha uzun sürelerde oturuyor, dikkatini toparlıyor falan.Kendisine bundan bahsettiğimde Arı Maya filmi gelecek anne dedi.Baktım çocuk haklı .Harika bir seçim gibi geldi.

Bugün işten izin alıp erken geldim ve kızımla sinemaya gittik.Bugüne ayarlamamın bir sebebi de bakıcımızın oğlunun çarşamba günü akşam askere gidiyor olması.Ana oğul birlikte daha uzun zaman geçirsinler istiyorum.Ay bu çocukların büyümesi de ayrı bir dert anne yüreğine :(

Film çok güzeldi.3 boyutlu olması ve gözlük takmak gibi bir dezavantajı olsa da Duru çok eğlendi.Duru heyecanlanmak ve korkmak hislerini karıştırıyor.Filmin heyecanlı yerlerinde korktuğunu söyleyerek kucağıma geldi:) Okula gitmekten de korktuğunu söylüyor oysa hissettiği şey heyecan.Neyse bu da başka bir yazı konusu.

Yoğun bir hafta beni bekliyor.Perşembe günü evde büyük temizlik var, halılar serilecek, o gün iş yerinde de çok yoğun bir program var.Ve sonra cuma günü spora gideceğim ve aynı gün diş hekimi randevum var ve akşama da istanbul'a uçuyoruz.Haftasonu için İstanbul'a gideceğiz, eşimin babası bir araba aldı onu teslim almaya gidiyoruz.O arabaya binip geri geleceğiz yol üstünde Ankaraya da uğrayacağız.İnşallah.

İstanbul'a sadece bir gün ayırabileceğiz.Cuma akşamı İstiklal caddesinde gezer, cumartesi Kale'de kahvaltı yapar ve yola çıkarız.Cumartesi akşamı Ankara'da annemlerde kalır sabah birlikte kahvaltı yapar yola çıkarız.

Bugün iş arkadaşımla çok radikal bir karar aldık ve diyetisyene gitmeye karar verdik.Benim vermek istediğim bir altı kilo var ve o da onbeş kilo vermek istiyor.Ben biliyorsunuz yıllar içinde 65 kilodan 56 kiloya düştüm.Ve yıllardır da o 56dan aşağı düşemiyorum.Haftada iki gün spora gidiyorum ve oldukça sıkılaştım ama kendimi rahatsız hissediyorum.Diyetisyen hem motivasyon hem sağlık açısından iyi olur gibi geldi.İki kişi olmamız da bana güç veriyor.Sonuçları burada paylaşırım.Ben de bir öncesi sonrası fotoğrafı yapmak istiyorum:))

Hoşçakalın!





3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba ...
bizde az önce arkadasimla ilk yardim kursunu konusuyorduk tamda...almanya da ilk yardim kursu yapmadan sürücü kursuna kayit olamiyorsunuz..
istanbulu bende cok özledim iyi eglenceler ...
bahar

firdevs dedi ki...

Ay yarabbim bana cocuklar buyuyorlar deme oykucu :)) Bugun 4 oglu olan bir arkadasim var , o bana geldi. Esma dogdugunda hastanede gordu , sonrada ramazan araya girdi ve bayrama Turkiye'ye gitti . Dogumdan sonra ilk kez bana geldi yani. Esma cok guzellesmis , yabanciya gitmesin kucuk ogluma alayim dedi. O an guldum ama , sonradan kalbime bir aci coktu :)) Ay kiz annesi olmak zor ismis arkadas :)) 4 aylik bebem gelin olacak diye aglamakli oldum :D

Durucugun elini ari sokunca senin sutunun akmasina cok duygulandim . Bir de buna aglamakli oldum :p Anne oldugum icin , haberleri izlemek istemiyorum :( Yer altinda kalan 18 iscinin annesini dusunup kahroluyorum. Hele yasli teyze eliyle topragi eseliyordu :(( uff ben yine fena oldum :(( Ama masallah bu konuda ihmalkar davrananlar ve bu cinayet gibi kazaya goz yumanlar gayet rahatlar.

Allah herkesn yavrusunu kotuluklerden korusun...

Ilk yardim konusu benimde aklimda. Gecen yaz Turkiye'de esimle iskembe icmeye gitmistik. Esim ilk kasikta oksurmeye basladi. Ay adam birden kizarip morarmaz mi ! Allahim insanin eli ayagina dolasiyor. Bu gibi durumlarda ne yapacagimizi bilmek lazim. Seni kutluyorum :)

Öykücü dedi ki...

Bahar,

Şu Almanlardaki düzene hayranım.Keşke biz de öyle sistemli olabilsek.En kısa sürede İstanbul'a kavuşmanız dileğiyle:)

Firdevs,

Ben de Duru için evlilik lafı açıldığında çok sinir oluyorum.Kız anası olmaz zor :)) Her erkek çocuk sahibinin bir de kızı olmalı ki yarın öbür gün gelinin annesini daha iyi anlayabilsin:))

Lohusalıkta o hormonlar iyice coşuyor:) Canım Esma'yı ve oğlanları benim için öp:) Esma ve oğlanlar yalnız çocukların pabucu damda:)))

Sevgiler..

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..