2 Kasım 2014 Pazar

Dünya için umut var {mı?}




Bir kaç gün önce Duru ile parka gittik.Salıncakta sallandı, kaydıraktan kaydı o sırada parka çocuğuyla Rus bir kadın geldi.Beyaz ve güzel olmalarından ziyade kötü giyim zevklerinden tanıyorum Rusları:) Kadın oğlunu biraz salladıktan sonra parkın ördeklerin olduğu bölümüne gitmek için merdivenlere doğru yöneldi.O sırada merdivenlerin yanında duran 13-14 yaşındaki erkek çocuklarda bir hareketlenme oldu.

Yok dedim yanlış anlıyorum.Ama çocuklar kadının etrafını sarıp yavşak yavşak gülerek nereli olduğunu sordular,gruptan biri 'Se.ks ister miymiş' diye bağırıyordu falan.Kadın apar topar merdivenlerden inip gitti.

O kadar canım sıkıldı ki anlatamam.Duru da o esnada ördeklere gitmek istedi biz de merdivenlere yöneldik.Oradan geçerken grup daha dağılmamıştı ve bana da yavşak yavşak nereli olduğumu sordular, yüzüne baktığım bir tanesi sigarasını yüzüme üfledi.O kadar sinirlendim ki! Benim nereli olduğumu görürsün sen dedim birine, güvenliği çağırırım, her birinizin ailesini bulurum, sizi rezil ederim dedim.Sigara içtiğinizi biliyorlar mı diye bağırdım.Bir adım geri gitti bir kaç tanesi.Ama biri özellikle sırıta sırıta bakıyordu yüzüme.

O kadına yaptığınız neydi öyle dediğimde 'ama o Rus' demesinler mi? Rus ya da değil çok ayıp dedim.Duru yanımda olmasa kesin iki tokat çakardım.Gerçi bir tokat bir şeyleri değiştirebilir mi emin değilim.

Bu sabah da iş yerinde çok sevdiğim bir arkadaşımın yanına uğradım.Çok üzgün görünüyordu.

Akşam iki çocuğuyla bir arkadaşının evine uğramış.Kadın çok ısrarla davet etmiş yoksa gidecek hali de yokmuş.Sonra kadın buzdolabından ikram bir pastayı çıkarırken arkadaşımın oğlu buzdolabında hazır pudinglerden görmüş.Ve istemiş.İki puding varmış ama kadın çocuğa puding vermemiş.Çünkü pudingler kızınınmış ve verirse kızı annesinin onu sevmediğini düşünürmüş!

Arkadaşımın oğlu Duru'dan bile küçük.Evin kızı , pudinglerin sahibi ise 7 yaşında.Daha aklı başında, daha konuşulabilir bir yaş yani.Sonuçta arkadaşımın oğlu başlamış ağlamaya.Ortalığı yıkmış ama kadın yine de o pudingi vermemiş.Evlerinin altında market olmasına, saat daha 19:00 olmasına rağmen hem de.{iki pudingden birini bile!}

Arkadaşım da hiç bir şey diyememiş.Sonra kalkmışlar tabi.Bu sırada evin kızı evin altındaki markette bu pudingden bulamayacaklarını başka bir markete gitmelerini söylüyormuş:(

Ay böyle çocuk mu yetiştirilir? Bazen Duru'ya dondurma aldığımda yoldan geçen çocuklar görüyor ve o an yiyemiyorlar diye üzülüyorum ben.Biz Gül Ablalara gittiğimizde Duru Defne'nin terliğini ve cüzdanını eve götürmek istemişti, ben Duru'yu ikna ederken beni durdurmuş ve Defne mırın kırın eti diye Defne'yi azarlamıştı.O misafir demişti.

Ben o cüzdanı ve terliği ertesi gün Defne'ye yolladım elbette ama Gül Abla'nın o tavrını hiç unutamam.Her zaman çok asildir zaten.Kendi gibi asil de bir çocuk yetiştiriyor.

Çocuklarımızın psikolojisi kadar önemli değil mi terbiyesi? O bencilliği öğrettiğin çocuk yarın büyüdüğünde sana nasıl davranacak acaba? Evine gittiğinde sana da puding vermeyecek bence.Hem de iki tane olmasına rağmen!

Bu iki olay çok canımı sıkmışken bunu görmek beni çok mutlu etti.Sizin de hep iyi insanlarla karşılaşmanız ve o iyi insanlardan olmanızı dilerim sayın okur.Ah bir de tabi iyi çocuklar yetiştirmenizi {yetiştirmemizi}!

Hayat kızımın yüzündeki şu gülümsemeyi hiç soldurmasın, hep böyle kaygısız, neşeli gülsün!




3 yorum:

deniz dedi ki...

Dünya için umut var gibi ne yazık ki ülkemiz adına çok üzülüyorum..ve o pudingçi hanım da türünün son örneğidir heralde. hiç bir kimse böyle bir davranış göstermez. trajik komik.

firdevs dedi ki...

Izmirde buyuk abimlere gittik bu yaz. Kucuk abimde bizi yemege davet etti. Gunduz denize gitmistik. Ahmedin ayakkabilari bagajda kalmis ve arabayi abim goturdu. Aksam saat dokuza yaklasti abim trafige takildigindan gelemedi bi turlu. Bizde yuruyerek gidelim abimde kucuk abimlere gelir dedik. 4 yatiskin 5 cocuk hazirlandik tam kapiya geldim a aa ahmedin ayakkabilari yok. Yengemde 7 yasindaki kiz yegenime " Sen babetlerini giy , Ahmede de spor ayakkabilarini verelim " dedi. Yegenim goz devirerek " Anneeaaa ! Hayiirrr " dedi ve kimseden cit cikmadi. Yegenimde olsa annesi varken kimsenin cocuguna karismak huyum degildir . Ben de bisey demedim. Yengem " eee napiyoruz ? " deyince , e yani o zaman abimin gelmesini bekliycez dedim ve tekrar ediyorum :)) 4 yetiskin 5 cocuk bacak kadar cocugun lafiyla iceri girip oturduk :)))

Yalniz belli etmedim ama , yengemin tavrina cok sinir oldum. Bir ayakkabi yuzunden o kadar insan iceri girdik ! Oha yani ohaaa diyorum. O durumda cocguga secim biralmaz bence. Yani ben olsam bi sekilde o ayakkabiyi misafir cocuga giydirirdim. Sonucta 7 yasinda bir cocuk. Ayakkabiyi temelli almayacagimizi biliyor. Senin anlattigin olayda buna benziyor. Maalesef psikoloji dusunmekten edep terbiye kavramlari unutulmus seninde dedigin gibi.

Bak dusunsukce sinir oluyorum :)) 5 gun boyunca abimlerde kaldik ve yegenim bizim cocuklara pislik muamelesi yapti :)) odasina girilmesi yasakmis. Cocuklar odanin onune gidince " Anneeaaa su pislikleri al basimdaann " diye bagiriyordu. Abim ve yengemde " Ama aanneciiaamm onlar misaaafiiaaarr " demekle yetiniyorlardi !

Millet ozguven ile simarikligin arasindaki ince cizgiyi farkedemiyorlar ... Yegenim su an 7 yasinda. Bundan on yil sonrasini dusunemiyorum .

Öykücü dedi ki...

Deniz,

Ülkenin durumuna ben de çok üzülüyorum.Alt katmandan başlayan bir kokuşmuşluk , bir uyanıklık var ki sorma.Herkes kendi çapında uyanıklık peşinde.Olan çoğu şeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Firdevs,

O çocuğu siz beş gün çekmişsiniz.Abinler bir ömür çekecek.Keşke bunu görebilseler.

Herkes senin kadar anlayışlı ve kibar olmaz biri bir gün haddini bildirir bence:)

Çok öpüyorum.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..