30 Ocak 2015 Cuma

Cuma!



Bugün stresli bir cuma {misafirler yaptıklarımı beğenecek mi stresi}.Aynı zamanda da çok mutluluk verici bir cuma{sevdiğim insanlarla birlikte olma şansı}.İşten bir kaç saat erken çıkıp eve gideceğim ve akşam gelecek misafirlerim için hazırlık yapacağım.

Öğlen de arkadaşlarım beni ve Cüneyt Abiyi doğumgünlerimiz şerefine yemeğe götürecekler.{Ben 5 Ocak, Cüneyt Abi 15 Ocak}.En sevdiğimiz hamburgerciye gideceğiz.Tiko!

Yemekten başlamışken devam edelim. Size bu hafta içi arkadaşlarımızla gittiğimiz Adana'nın EN İYİ kebapçılarından biri olarak gösterilen ve nasıl olduysa yolumuzun daha önce hiç düşmediği Cik Cik Ali 'den bahsetmek istiyorum.Sonuçta insanı iyi bir yemek kadar mutlu eden kaç şey var ki şu hayatta:P


Arkadaşlar bizi yemeğe götürmek için mekan araştırırken bulmuşlar burayı ve daha önce de bir eczacı arkadaşımız bahsetmişti buradan.İki tavsiye üzerine buraya gitmeye karar vermiştik ve sonra Çarşamba günü birden müsait oluverince Cumayı beklemeden gidelim dedik.Doğumgünü yemeği için değil sadece yemek için gittik:)

Mekan küçük ama temiz.İçeri girdiğimizde hemen bir takım salatalar , mezeler geldi:


Salatalar lezzetliydi.Salata ve meze çeşidinin abartılı olmaması da kebapta iddialı bir yer için doğru bir yaklaşım.Biz külbastı istemiştik Zeynep Abla kebap istemişti.Tümü enfesti.Etler yumuşacıktı.

Kebap, içecek ve masadaki suyu ödeyen Zeynep Abla 17 TL verdi.Külbastı ve içecek ise 27 TL tuttu.Oradan yürüyerek işe döndük.Yolda bu ağacı gördük.Köklerini kesmişler ama o çite o kadar sıkı tutunmuş ki koparamamışlar.O da köksüz möksüz devam ediyor işte:




Bu savaşçı ağaç {kütük} bana ciddi bir motivasyon kaynağı oldu.Hayata her koşulda sımsıkı tutunmak gerektiğini, olayları iyi ya da kötü çok büyütmeden resmin bütününe odaklanmak gerektiğini, kötü ve iyi tüm şeylerin geçici olduğunu, genel olarak yaşamın kendisinden keyif almak gerektiğini düşündürttü.Şartlar ne olursa olsun yaşıyoruz ya! Önemli olan tek şey bu.

Çocuklarınızla yapabileceğiniz 12 aktivite ile devam edelim.Cidden çok eğlenceli buldum.Sonrasında temizlik nasıl olacak gibi endişeleriniz yoksa çocukların çok eğleneceği garanti.

Bu da çocuklu hayatı kolaylaştıracak pratik öneriler.

Evde yaşanacak sorunlar için pratik öneriler.

Pratik öneriler bizim işimiz:) Çok severim bu tip bilgileri.Hep okurum.Ama hangilerini kullanıyorsun derseniz çoğu zaman aklıma gelmediklerini dolayısıyla uygulamadığımı itiraf etmeliyim:)

Çok besleyici ve pratik bir yemek tarifi buldum.Duru'nun favorilerinden biri olacağını düşünüyorum.

Bu tarifi yapan Amerikalı blog yazarı bulguru ilk kez gördüğünden ve bayıldığından bahsetmiş.Bulgurla yaşayan biri olarak çok şaşırdım:)) New York da yaşasan ne olur bulgur yiyemedikten sonra.Bir yeşil mercimekli bulgur pilavı, mercimekli köfte, kısır, içli köfte hatta çiğ köfte olmadan yaşamak nedir :P

Kışa çok yakışan en sevdiğim hobi örgü üzerine çok güzel anlatımlı bir örnek.

Bu hafta okuduğum ve keyif aldığım linkleri de paylaştığıma göre yazımızı bitirebiliriz.Son olarak böyle insanlarla karşılaşmayacağınız güzel bir haftasonu dileğiyle okuyan herkese en içten sevgilerimi gönderiyorum.Ben okuduğum pek çok blogda yazarın satırları arasından taşan coşkuyu, siniri, hayalkırıklığını ya da mutluluğu hissedebiliyorum.Umarım size de ben satırlarımdan yolladığım bolca sevgi, neşe, mutluluk ve umudu hissettirebiliyorumdur.

2 yorum:

firdevs dedi ki...

Ben yazilarindan kimseyi uzmek istemeyen , kibar , neseli , pozitif bir insan oldugunu hissediyorum. O yuzden keyifle takipteyim :)

Icli kofte , cig kofte ve kisir olmadiktan kelli hakkaten yasama :)))))

Bi de kahkul sana cok yakisiyor :))))

Öykücü dedi ki...

Firdevs,

Çok utandığım için bu yoruma bir süre ne yazacağımı bilemedim.Teşekkür ederim:)

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..