27 Şubat 2015 Cuma

Çikolatalı ,vişneli kek


Çok fazla kek , kurabiye yemiyorum.Kızıma da yedirmiyorum.Ama yapmayı çok seviyorum.Kek, kurabiye kokan ev kadar mutluluk veren o kadar az şey var ki şu hayatta.Neyse ki Murat ve bakıcımız keke, kurabiyeye bayılıyor.

Bir kısmını komşulara gönderiyorum, bir kısmını evdekiler tüketiyor, kalan olursa da akşam oturmasına aniden gelen aile fertlerine ikram ediyorum.

En çok vişneli çikolatalı kek severim.Vişne ve çikolatayı çok yakıştırıyorum birbirine.Çok önceleri eve Dr Oetker'in hazır çikolatalı kekini almıştım.Bazen ani gelen misafirler için hazır kek karışımları alıyorum.Çok bir numarası yok kek yapmanın ama Dr Oetker kullandığımda sorunsuz olacağı garanti oluyor.

Ama" karışım hazır, paketli gıda,ya Duru da yerse" diye kekleri genelde kendim yapıyorum bu sebeple bu karışımın son kullanım tarihi geçecek diye korktuğumdan bu kek yapışımda karışımı kullandım.Tarifte ceviz atabilirsiniz dendiğini görünce aklıma hemen buzluktaki vişneler geldi.

Vişnelerin buzunu çözdüm, uzun uzun süzdüm ve keke ekledim.Sonuç çok lezzetli oldu.



4 yorum:

cinar dedi ki...

vişneli çikolatalı pasta favorimdir. kekini de denemek lazim :)

Öykücü dedi ki...

Mutlaka dene Yeşim. Taze vişneyle yapabilsek daha da güzel olur mmmmhhhh :)

firdevs dedi ki...

Visneli cikolatali ya da frambuazli cikolatali keklere bayilirim. Su an yutkunarak yaziyorum :)))))

Öykücü dedi ki...

Firdevs ,

Neyse ki hamile değilsin ;) Sen şimdi kalkar beş dakikada yapıverirsin üstüne fırın ısınmışken pişsin diye ekmek falan da yoğurursun hatta. Becerikli arkadaşım.

Sevgiler

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..