19 Şubat 2015 Perşembe

Renksiz


Renkleri çok seviyorum ama bu siyah beyaz fotoğraf açık ara en sevdiğim fotoğrafım oldu.

{Yanımdaki Zeynep Abla ve biz Yeşil Kapı kebapçısındayız. Fotoğrafı Şule Abla çekti.Kebabı hiç beğenmemiştik}

Şu ara tam ruh halimi yansıttığı için özellikle seçtim bu fotoyu.Neşe hissetmiyorum.Ben de hayatımdaki kötü ve iyi şeyleri listeleyeyim istedim.Kötülere üzülmenin anlamsızlığını, iyilerin değerini göreyim ,tekrar bir nebze de olsa mutlu hissedeyim.

Kötüler:

1.Özgecan ve onun gibi öldürülen/eziyet gören tüm kadınlar.Bu meleği mesela ben hiç unutamıyorum.Kadınlara bunu reva gören zihniyeti kabullenemiyorum.

2.İş yerinde kendini beğenmiş, konuşmayı bilmeyen, kaba saba biriyle çalışmaya başladık.Zeynep Abla'da ben de çok sıkıntıdayız.Geçici bir süre olduğu için şükrediyoruz.

3.Bulaşık makinası bozuldu ve yaklaşık dört gün bulaşık yıkadım.Evi toparla falan saat 21:00e kadar koşturmayla geçti günlerim.

4.Komşunun bebeğini yıkıyorum bir kaç gündür.Dün yıkarken bebeğin ağzına biraz su kaçırdım.İçime dert oldu.


İyiler:

1.En azından bu kez öldürülen bir kadının ardından kimse 'tahrik etmiş', 'yollu' demedi kızcağızı suçlamadı.Herkes tek yürek oldu.

2.Yeni bulaşık makinası aldık.

3.Haftasonu geldi.

4.Okunacak bir sürü kitabım var.

5.Örmeye başladığım battaniye bir kaç güne bitebilir:)

6.Bebek yıkamayı başardığım, endişeli yeni bir anneye yardımcı olduğum için kendimi iyi hissediyorum.Bebeğin ağzına su kaçınca da kibar kibar 'önemli değil' dedi canım benim.


Bu haftasonu Murat'ın işi var.Kızımla çılgın planlar yaptık.Çok yağmur yağarsa evde alıp kendimizi keke, böreğe vuracağız.İşte size denemek istediğim iki tarif: vişneli kek ve çikolatalı kek.

İyi haftasonları!


3 yorum:

firdevs dedi ki...

Haberin linkine tikladim :( Allahim yarabbim o insanlar hic mi insanliktan nasiplerini almamislar cok yazik... Gencecik bir kiza aklini yitirecek kadar iskence yapmak ... Olume terketmek... Ve kizin ailesi ! Insan kendi yavrusuna hic mi acimaz :( Aklim almiyor :(

Taciz timi ne yaaa yok artik !!!! Bu haberin dogru olmadigini dusunmek istiyorum ! 0_0

Öykücü dedi ki...

Firdevs,

O melek benim hiç unutamadığım bir hikaye.Neler yaşanıyor ya:(

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Uyumadan önce eski postlarini okuyordum,hep kebap yada hamburgercilere takiliyormussunuz gibi geldi,aman dikkat,trans yag olaylari epey ciddi,bence sizde azaltin bunlari:))Nacizane fikrim,darilmayasin sakin...

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..