11 Şubat 2015 Çarşamba

Şevketi Bostan



Anne tarafından Erzurumlu baba tarafından Maraşlı bir Adanalı'nın "Şevket-i Bostan" yapmasını sağlayan oda arkadaşım sevgili Zeynep Abla'ya ve bitkiyi almamı sağlayan Seferipazar'a teşekkür ediyorum.

Tarif Giritli Zeynep Ablama ait.Ben 1 kg Şevketi Bostanla yaptım.İlk kez gördüğüm bir otu ayıklamak elbette zor oldu ki bu otu ayıklamak bilene bile zormuş.Neyse ayıkladıktan sonra kalan otu yaklaşık 500 gr kuzu etiyle pişirdim.

Malzemeler:

1 kg şevketi bostan

500 gr kuzu eti

1 iri soğan

1 limon

Yemeği düdüklü tencerede pişiriyoruz.Yani evet bir sebze hatta ot söz konusu ama neredeyse etten daha zor pişiyor kendisi.

Eti soğanla kavuruyoruz.Sonra üzerine ayıkladığımız Şevketi Bostanları ekliyoruz. Üzerini kaplayacak kadar su ilave ediyoruz.Tuzunu ve 1 limonun suyunu ekliyoruz.Düdüklüyü kapatıp düdük öttükten sonra 1 saat pişiriyoruz.O etler ilik oluyor, ilik.

Murat ki çok yemek seçer, yeni tatlara çok alışık değildir bu yemeği o bile sevdi.Yuppi.Duru da bayıldı.Yemeği sevmezlerse aç kalmasınlar diye makarna yapmıştım, makarnayı bile şevketi bostanın suyunu  üzerine döküp yediler:)

Ben bir balıkçıda zeytinyağlısını yemiştim ve bence o hali daha lezzetliydi bir dahaki sefere zeytinyağlı pişirmeyi düşünüyorum.




2 yorum:

firdevs dedi ki...

Bu bitkiyi gunun corbasindan duymustum ilk. Meraktan catliyciim ayol :))))

cinar dedi ki...

hiç yemedim, hep merak ettim ama zeytinyağlısını tercih edeceğimi düşünüyorum ben de.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..