16 Şubat 2015 Pazartesi

Siyah

Annem dolmuşta tek kalma diye uyarırdı beni.Taksiye tek başına binme derdi.Gülerdim.İnsan gençken ne kadar kötü olunabileceğini bilmiyor, benim başıma gelmez diye düşünüyor.

Geliyormuş.Bir minübüs şoförü üniversitede okuyan bir küçük kızı tecavüz etmek için ara bir yola götürüp, kız direnince öldürebiliyormuş!

Sabah bu konuda konuşurken laf kadınların uğradığı tacizlere geldi.Hepimizin bir hikayesi var ne yazık ki.Bir arkadaşım "Hamileydim, karnım burnumda dolmuş beklerken önümde yavaşlayıp duran arabalar olurdu" dedi.Bir diğeri "48 yaşındayım iki gün önce servis beklerken yol ıssızdı bir adam önümden beş kere geçti sonra gidip tam karşımda beklemeye başladı" dedi.

Yolda laf yemeyen, otobüste fazla yakın duran bir adamdan rahatsız olmayan var mı içinizde? Ve tacizi hissettiğin halde yaptığımız ne olur ? Ortamdan uzaklaşmak, sessiz kalmak.Laf atana cevap verilmez mesela.Başını önüne eğer hızlı adımlarla uzaklaşırsın.Sana  gözünü dikip bakan ayıya "ne bakıyorsun" demez gözünü kaçırırsın.

Gazeteler güya lanetliyor olayı.Bir yanda Beren Saat'in Özgecan olayı üzerinden yazdığı eleştirinin haberi hemen altında Beren Saat'in gö.ğüs frikiği haberi.Kendi yaptıklarının farkında bile değiller!!

Kadın olmak zor.Daha da zorlaştırıyorlar.Kadınların insan olup olmadığının tartışıldığı bir dünya, araba kullandıkları için hapse atılan kadınların olabildiği bir dünya.

Bir de her insanı bir kadının doğurduğunun düşününce iyice sinirleniyorum.Törelerden, tahrik indiriminden, iyihal indiriminden, kocasıdır yapar zihniyetinden, o da mini etek giymeseydi diyenlerden, yollu kelimesinden nefret ediyorum.

Ben de Murat da bugün siyah giydik.Ama asıl içimiz simsiyah.

8 yorum:

cinar dedi ki...

bir kadın ne yaparsa yapsın, ister çıplak dolaşsın, ister yalnız dolaşsın, gece yarıları dışarıda olsun, hiçbir şekilde tecavüz edilip öldürülmeyi hak etmiyor. bunu haklı çıkartabilecek hiçbir açıklama, hiçbir özür yapılamaz. allah hepsinin belasını versin diyeceğim, ama allah inancı ve korkusu olan bir insanın böyle bir canavarlık yapabileceğini düşünemiyorum. bugün ben de siyah giydim ve bir hemcinsim tarafından, eline ne geçiyor diye eleştirildim..

Öykücü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Öykücü dedi ki...

Aynen! Tecavüzde tahrik indirimi nedir? Seni eleştiren o kadın gibi o kadar çok ki etrafta.Giymemekle, katılmamakla onun eline ne geçiyor onu sormak lazım asıl.

öptüm.

deniz dedi ki...

Kadın olarak degersizlestiriliyoruz. Insan olarak değil got göbek ve memeden ibaretiz. Gazetelerde televizyonlarda bu hep yapılıyor. Hergün bir şekilde bilinçaltı işleniyor. Akıl ve Allah korkusu olmayan böyle mahlukatlarda işte böyle kıyıyor melek çocuklara.

firdevs dedi ki...

Off offf !! Kafami duvarlara vurasim var ! Allah belani versin adi yaratik !! Mini etek sort pantolon giydi diye hic bir kadin tecavuzu haketmez ! Kaldiki ben kapaliyim. Calisirken kac defa sozlu tacize ugradim. Minibuste ya da otobuste sonuncu kalmamak icin kac defa bir durak onceden indim sayisini Allah bilir.



melda dedi ki...

maalesef kapalı açığa bakmadan tacize devam ediyor pislikler. rahatsız edilince insan susar tabi. ortalık yerde utanmadan rahatsız eden adam suçlanınca sessiz kalır mı? o manyaklardan herşey beklenir.

Arabistan'da kadınların araba kullanması yasak ama erkek şoförleriyle istedikleri yerlere gidiyorlar. yabancı bir erkekle aynı arabada dolaşmak bence çok daha riskli bir durum. Arabistan'da konuştuğum kadınlara bunu söyleyince güvenilir birisi buluyoruz diyorlar. bir erkek açısından bakınca evimin önüne yabancı bir erkek ve araba koymaktansa, arabanın anahtarlarını karıma/kızıma verip istediği yere gitmesini seçerdim.

Öykücü dedi ki...

Deniz, Firdevs,Melda,

İnşallah bir şeyler değişir.Bu olay benim için bile bir şeyleri değiştirdi.Çok daha güçlü hissediyorum kendimi.

Sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Canim benim bana biraktigin yorumda en iyisi bilmemek demissinya,suan imkansizliktan hergün gazete okuyamiyorum ama normalde zaten dayanamam,hayatim dengem altüst olur benim,o kadar hassasimki eriyorum bu haberlerle,tacizi hangi birimiz yasamadikki, ve bende bugün tüm gün ne düsündüm biliyormusun,bu kiz cocuklari olmasa bu analar olmasa bu erkekleri kim doguracakti,onlar kiminle ev kuracakti,birde begenmezler kiz dogdugunda!bu kadar gerizekada baska bir cins yok !

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..