5 Mart 2015 Perşembe

Cuma!


Bir haftanın daha sonuna geldik!

Bu kadar çok çalışmaya ne gerek var anlamıyorum.Keşke isteyen herkesin işi yarım gün olsa mesela.Haftanın üç günü sabahları iki günü de öğleden sonra çalışsak.Doktorlar,alışveriş merkezleri, bankalar çift mesai ile çalışsa.Hastane tüm gün açık olsun tamam ama doktorların yarısı sabah yarısı öğleden sonra çalışsın.Tezgahtarlar, bankacılar , öğretmenler falan da yarım gün çalışsın.

Tüm gün çalışmak isteyen yine tüm gün çalışsın ama çocuğu olan, ikinci bir meşgalesi olan ne bileyim bir şekilde tüm gün çalışmak istemeyenlere de bir seçenek sunulabilse keşke.Hayat daha güzel olurdu, işsizlik oranı azalırdı.Ama bu sisteme geçmeden önce herkesin maaşına %100 zam yapılmalı:)) Böylece yarım gün çalışanların şu anda kazandıklarından az kazanmamalarını sağlamış oluruz.

Hayal kurmaktan zarar gelmez.Bir gün bakarsınız gerçek olmuş.O zaman gelir bu yazının altına bir teşekkür yorumu bırakırsınız artık:P

Bu hafta çok verimsiz bir haftaydı.Ne kitap okuma performansımdan ne de örgü performansımdan memnun kalmadım.İşten çok yorgun geldim ve yapmak istediğim tek şey yatıp uyumak oldu.Ve bir gece gerçekten de saat 21:00'de yatıp uyudum.Buna da ihtiyacım varmış demek ki.

İki öğlen arası spora gittim, bir öğlen arkadaşlarla alışveriş merkezine gittik, bu öğlen de kebapçıya gitmeyi planlıyoruz.Geceleri pek bir şey yapamasam da günü verimli geçirmiş olmak bir nebze teselli oldu.

Bir de bir günün yarısında Duru işe geldi.Bakıcı teyzemizin işi vardı ve ben de izin alabilecek durumda değildim.Murat da Duru'yu alıp işe getirdi.Onunla zaman geçirmeyi her şekilde seviyorum.Arkadaş konusunda da çok şanslıyım , herkes bir şekilde ilgilendi kızımla.Bahçeye çıkıp dolaştık, bol bol resim yaptı, Zeynep Ablayla çizme kesme olaylarına girdiler, bir ara boş bir word dosyası açtım o şaka şuka istediği şeyleri yazı ve sonunda mesai bittiğinde gerçekten zaman su gibi akıp gitmiş gibi hissettim.

Bu hafta olan en garip olay ise şuydu; bir süredir mail adresimde bir takım facebook iletileri alıyordum ve facebook kullanmadığım için önemsemiyordum.Facebook kullanmam için gönderilen tanıtım gibi bir şeyler sanıyordum.Sonra gözüm bir takıldı "Hasancan arkadaşlık isteğinizi kabul etti" gibi iletiler var.Ne arkadaşlık isteği diye maillerden birini tıkladım ve birden kendimi ismi bana benzeyen bir kızın facebookunda buldum.Kızın kumanda panelinde, özel mesajlarının olduğu yerde!!

Çünkü bu kızcağız mail olarak benim mail adresimi yazmış.İkinci bir mail daha yazmış ama ana maili benim mailim.Dolayısıyla facebookda yaptığı herşey bana da gönderiliyor ve en komiği iki arkadaşım ona arkadaşlık isteği göndermiş.Önce bu arkadaşlık isteklerini reddettim (ki biri sendin Çınar!) sonra kızın duvarına olayı anlatan bir yazı yazdım.Mailimi silmesini rica ettim.

Sonra düşündüm ve bu işi bu kıza emanet edemem dedim.Facebookum olmadığı için ana mail adresini değiştirmeyi beceremedim,Sezoşu çağırdım ve Sezoş sağolsun kızın ana mail adresini değiştirdi, şifresini de değiştirdi bu arada.Ben durumu ve şifresini bildiren bir mail attım kıza, şifresini değiştirmesi gerektiğini de hatırlattım.Dünden beri bir ileti gelmiyor çok şükür ki.

Facebook kullanıyorsanız hatta aslında internette bir şekilde varsanız çok dikkat etmeniz gerekiyor.Herkes benim kadar iyi niyetli olmayabilir.Bu durum facebookun bir açığı aslında.Çünkü kız benim mailimi kaydediyor ve bununla ilgili benim mailime bir şifre falan gelmesi gerekmez mi? Ya da ben mailden tıklar tıklamaz şifre sormadan facebooka bağlanmasına ne demeli? Bunu bulduğum için bir ödül filan verirler mi bana acaba? :P

Gelelim bu haftanın linklerine.


Oscar töreni bitmiş olabilir ama bence buraya tıklamalısınız.

Bu hafta deneyemem muhtemelen ama en kısa sürede mutlaka denemek istediğim bir tarif.

Fotoğraf özel ilgi alanım.Ve bu fotoğraflara da bayıldım!!

Anne babaların evi neden toplayamadıklarının çok şirin bir videosu.

Bu da anne babalara ev temizleme konusunda dahiyane öneriler :)

Bahar temizliği!


Bu haftasonu için oldukça heyecanlıyım! Cumartesi günü şu aşağıda bulunan tarifi denemk için kahvaltı yapmayı iple çekiyorum..Umarım beni hayalkırıklığına uğratmaz:







Pazar günü ayarlanmış bir kahvaltı randevumuz var.Her iki gün için de yine bol bol yürüyebilmeyi diliyorum.Sizin haftasonu için planlarınız nedir sayın okur?

Ne olursa olsun mutlu olun, çılgın olun :))




6 yorum:

cinar dedi ki...

evet ya çooook seneler önce göndermişim, dun bana mail geldi şeker senin arkadaşlık isteğini kabul etti diye. ben de hatta aa dedim sonunda kaydolmuş :) girdi baktım ki sen değilsin. arkadaşlık isteğimi iptal ettim ve listesinden çıktım hemen :) yine de uyarı için sağol. çocuklar hep utlu ve dilediklerince yaşasınlar umarım. büyüdüklerinde de ne istediklerini bilen ve o doğrultuda yaşayan bireyler olsunlar. en çok istediğim şey bu..

Öykücü dedi ki...

Yeşim ya ben reddettim sanıyordum kabul mu etmişim!! Bir tane de yaşlı adam vardı onu da reddetmiştim hatta:P püf.

firdevs dedi ki...

Vaktim cok az. Ama Durucugum cok sekersin deyip kaciyorum :)))))

Daha sonra yine gelirim :p

deeptone dedi ki...

nası yaptı ki bunu sezoş yaaa :)

iştemutluluk dedi ki...

O tarifi denedim ve giymemeden çöpe attım. Korkunç kötü geldi bana. Siz beğendiniz mi? Yoksa ben hatalı birşey mi yaptım acaba?

Öykücü dedi ki...

Firdevs,

Teşekkürler:))

Deep,

Ben de anlamadım.Kurttur o kurt.

İştemutluluk,

Hangisi kötü oldu? Muzlu pankek gibi olan mı? Ben bu hafta deneyemedim ama bir arkadaşım denemiş süt burger gibi oldu dedi.İyice meraklandım.

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..