31 Mart 2015 Salı

Kitap


Bu ara aşk kitapları okuduğumdan bahsetmiştim.Şimdilerde gerilim tipi okuyor olsam da elim, gözüm hep aşk kitaplarında.Eskiden aşk kitaplarında aşıklar neredeyse platonik takılırdı kitap boyunca.İlk göz göze gelmeleri olay olurdu ancak kitabın sonunda falan da olsa olsa öp.üşürlerdi.O zamanlar bile annem babamdan gizli okurdum bu tip kitapları.Ayıptı falan.

Şimdilerde ise kitaplar yatakta başlıyor.Aşık olma faslı sonradan geliyor.Aşkı ero.tizmle birlikte anlatıyorlar.Ben şahsen Jane Austen tarzı aşkları özlüyorum ama elimizdekilerle de idare ediyoruz bir şekilde.Hala aşk kitaplarını annemlerden gizli okuyorum:) Zaten es kaza ellerine alıp okusalar gözleri dışarı düşer eminim:))

Yeni bir başlangıç: Dahlia London isimli anne ve babasını kaybetmiş müzik delisi genç kadın çocukluk arkadaşı ,çok sevdiği Ben isimli bir erkekle birliktedir.Yıllardır birbirilerini tanıyorlardır ve sevgililerdir.Bir partide müzisyen bir delikanlı ile tanışan Dahlia hiç hissetmediği bir çekim hisseder ama Ben'e ihanet etmemek için oradan ayrılır.Yıllar sonra Dahlia ve Ben nişanlıdır ama olaylar çok farklı gelişir ve Dahlia kendini yıllar önce tanıştığı o adamla beraber bulur.Araya yıllar girmemiş gibi o çekim hala aralarındadır.Aşık olurlar ve olaylar gelişir.Sonu sürpriz.

Ben bu kitabı "eh işte" diye tanımlıyorum.Artık klasikleşen bir süper yakışıklı, über zengin, ultra popüler(Rock yıldızı!) bir erkeğin hiç nedensiz bir kadına delice aşık olması ve bu aşkın peşinden gitmesi, kadını hiç unutamaması vs. konusu,araya bolca s.eks sahnesi ve ufaktan da bir gizem atınca oldu sana kitap.Konu hemen hemen hepsinde aynı madem bir ayırtedici arıyor insan.Fark ettirecek bir şeyler.Karakterlere bir derinlik kazandır, kurguyu sağlam tut falan.İşte bunlar bu kitapta yoktu.Kurgu sıfır,yazar ayağına gelen topları bile gole çevirememiş taca atmış maalesef.

Gözlerindeki canavar: Hah! İşte demek istediğim her şey bu kitapta var. Yine bir adam bir kadına nedensiz aşık oluyor, bolca s.eks sahnesi var ama burada bir kurgu var, konu sağlam sayın okur.

Ignazio Vitale kesinlikle etkileyici bir karakter.Asıl kadın karakter Karissa sıradan bir kız olsa da sinir bozucu biri değil.Grinin Elli Tonu'ndan yine etkilenilmiş ama bir yerde kalmış.Göz devirmeler, dudak ısırmalar, po.poya şaplaklar falan yok -çok şükür!!-

Kitap pembe bir kitap değil daha çok siyah.Ama ben sevdim! Aralarında 18 yaş fark olan iki karakterin aşkı benim gibi bir ahlakçıyı, mükemmelliyetçiyi rahatsız etmiyorsa o yazar ayakta alkışlanır.Kitabı sevdim dedim ama aslında bayağı bayağı sevdim.Ara ara açıp okuyorum hatta.İkincisi varmış diye duyunca da çok çok sevindim.Heyecanla bekliyorum!







1 yorum:

sessiz balik dedi ki...

Kitapları denemeliyim ama özellikle bahar gelince okuyamaz oldum , hız kazanmak için iyi bir aşk kitabı fena olmazdı :)

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..