20 Ekim 2015 Salı

Son dönem kitapları:


Kitap yazılarını daha çok kendim için yazıyorum..Kendi istatistiğimi tutabilmek için, dönüp baktığımda konuyu ben hatırlayayım diye kitap hakkında kısa notlar şeklinde hazırlıyorum.

Ben kendim de kitap almadan önce bazı bloglara girip blog yazarının kitap hakkındaki yorumuna göz atıyorum.Hatta bazen çok beğendiğim ya da hiç beğenmediğim kitaplarla ilgili ne yazmışlar diye de göz atıyorum bu yazılara.Bir kısmıyla aynı fikirde oluyorken bir kısmı ile kesinlikle uyuşmuyoruz.Kiminin müthiş sürprizli bir son dediği kitabın beşinci sayfasında sonunu tahmin edebilirken kiminin beğenmediği kitap benim en sevdiğim olabiliyor.

Bu yüzden siz de benim yorumlarımı okuyun ama her kitaba kendi şansını verin.Ben beğenmedim diye belki de hayatınızın kitabı olabilecek "o kitabı" kaçırmayın:)

 
Yazarın bu kitabını çok beğenince yazdığı bir seriyi bulup okuduğumu söylemiştim.Bu kitapları da beğendim.İlk kitaptan farklı olarak konu fantastik meleklerden bahsediliyor.Düşmüş melekler, kutsal melekler, meleklerle insanların birlikteliğinden oluşan bir ırk(Nefiller) ve elbette olmayacak bir aşk.Patch ve Nora aşkını ben sevdim..

 
Yine ilk kitabını sevip seriyi devam etttirdiğim kitaplar.Öngörü serisi.Evie Claremont ve Reed aşkı.Yine melekler ve ben yine beğendim.Konu çok fazla Alacakaranlık serisini anımsatsa da güzeldi.Evie'nin de bir Bella'nın Jacob'ı gibi bir etkilenip durduğu bir başka erkek var.Ruh eşi hem de. Evie'yi gördüğünde Reed'in tepkisi , Evie'nin türünün tek örneği olması (bir melek ve bir insan çocuğu ) bu seriye ait hatırlatıcılar. Güzeldi, okunabilir.
 

 
 





 Ve gelelim Lisa Kleypas'a.Kendisi en sevdiğim romantik kitap yazarlarından biri oldu.Tüm kitaplarını okumak şu andaki hedefim:) Benim okuduğum ilk Lisa Kleypas kitapları Hathaway kardeşlerin aşklarını anlatıyor.
 
İlk kitap Amelia Hathaway ve Cam Rohan aşkı.Cam bir çingene.İkincisi Win Hathaway  ve Merripen aşkı.Merripen de çingene ve yıllardır ailenin yanında, bir tür üvey kardeş gibi.Üçüncü kitap edeki mürebbiye Catherine Marks ve Hathawaylerin tek erkek mensubu Leo arasındaki aşk, sonra Poppy Hathaway ve otel sahibi Harry Ruthledge aşkı ve en son olarak da Beatrice Hathaway ve eski asker Christopher Phelan arasındaki aşkla seri tamamlandı.
 
Her kitapta tüm kardeşlerden bahsediliyor olması, bir önceki kitaplardaki aşıkların hikayelerine kaldığı yerden bir göz atabiliyor olmak, aileye katılan çocuklar, Hathaway ailesinin sempatik tavırları, yazarın muhteşem üslubu, konuların havada kalmayışı vs çok iyiydi.Bayıldım, bittim diyebilirim.
 
 

 
Bu fotoğrafta görülen "o yaz" isimli kitap ise yeni bir serinin başlangıcı.Londrada yapılan koca bulma balolarında bir sebeple beğenilmeyen ve yıllardır balolarda beraber oturan dört kızın güçlerini birleştirip koca aramaya başlama hikayesi.
 
O yaz isimli kitapta Annabel Peyton ve Simon Hunt aşkını da diğer kitaplar kadar çok sevdim.Ve anladığım kadarıyla ikisi kardeş olan diğer üç kızın hikayesiyle seri devam edecek.Hatta bu diğer üç kızdan birinin evli hali Hathaway ailesinin kitaplarından birinde geçiyordu.Hathawaylere komşusu zengin bir lordun Amerikalı karısıydı:) Henüz okumadım ama bu yeni  kitaplar içinde avdayım;)
 
 

3 yorum:

EQ dedi ki...

Okurken tebessüm ettim:) Cünkü ben de öyle yaparim. Okudugum kitaplar hakkinda baskalari ne yazmislar diye bakarim bazen ve bende de aynisi olur. Bazilariyla örtüsür o kitap hakkindaki fikrim, bazisiyla tamamen zittir. Ama cok normal sanirim böyle olmasi:)

Öykücü dedi ki...

Ayşe Abla,

Zevkinin uyuştuğu birini bulabilmek önemli.Mesela iş yerinde benim gibi çok okuyan ama yine benim gibi pek şahane eserler okumayan bir ablam var zevkimiz birebir aynı.O ne önerirse alırım o da benimkini alır:)Benim bu yazılar da irilerinin işine yarasa güzel olur tabi:)

Sevgiler.

Handan dedi ki...

Bloglardaki kitap yazılarını çok seviyorum. Kitap listesi hazırlarken harika oluyor. Hep aynı yazarların kısır döngüsünden kurtuluyorum :)

Kitap fuarı öncesi bunlara da bir bakayım :)

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..