8 Aralık 2015 Salı

Havadan sudan


*Gazetelerde çok önemli haberlerin yanında "göğü.sleri fırladı" gibi dahiyane başlıklarla çıplak kadın fotoğrafları görmekten, araya çok önemli diye futbol haberleri sıkıştırılmasından nefret ediyorum.

Gazetenin ana sayfasının en üst kısmı, en önemli haberlerin yer alacağı bölüm futbol haberlerine ayrılmış. Nasıl üzülüyorum bu duruma anlatamam.Tamam gazeteyi aldığı anda arkasını açıp okuyan çok önemli bir kitle var ama gündem bu haldeyken de mi önce futbola bakıyor bu insanlar?

Rusya ile kriz koptu gazete başlıkları şöyle "Şimdi yandın Putin", "Rusya işte asıl şimdi mahvoldu", "Rusya krizi sayesinde ucuz sebze, meyve yiyeceğiz","Rusya'da borsa tepetaklak" ... Ay diyorum bu gazeteleri ilkokul çocukları falan mı hazırlıyor:))

*Haftasonu Murat'la konuşurken konu kilodan açıldı , ben iyiyim ama değil mi gibi bir şey söyleyince ona iyi değil şişman olduğunu söyledim. Yıllardır ben kilo vermeye çalışırken o da etkilenir diye bekledim ama asla oralı olmadı. Nedense kendinin "iyi" olduğunu düşünüyor.İyi ne demekse!

İyi olduğunu düşündüğü içinde yemekten sonra nutellaya batırdığı galetaları ya da ekmeğe sardığı tahin helvalarını yemekten çekinmiyor.Evde her daim gofret var ya! Duru'nun beslenmesini bozuyor olmasından da ayrıca nefret ediyorum.

Tatlı niyetine bir gün kuru meyve yemez.Her yemek üstüne şerbetli tatlı söyler.Yemek yemez tatlı yer.Sonuçta her daim şişman.

Bir kaç gündür tansiyonu yüksek çıkmaya başlayınca bu duruma bir el atmaya karar verdim. Hatta daha da iler gittim ve ona patatese benzediğini söyledim. Hayır patatesimi seviyorum ama kendini havuç sanmasını da istemiyorum:) Sonuçta Pazar günü toplam 8 km yürüdük ve iki gündür evde yaklaşık yarım saat hızlı tempoda bisiklete binerek spor yapmaya başladı. Umarım böyle devam eder.

*Sevdiklerimize gerçeği sadece biz söyleyebiliriz. Bunu annem bana söylediğinde anlamazdım ne demek istediğini. Her şeyimi eleştirir sonra da "sana bunu sadece ben söylerim kızım" derdi. Haklıymış. Başka insanlar hatanı yüzüne söylemek yerine arkandan konuşuyor.{ben dahil}

İş yerinde bir arkadaşım var çok iyi bir kız. Eşinden ayrıldı ve tekrar evlenmek istiyor. O kadar hanım hanımcık biridir ki anlatamam. Namaz kılar, oruç tutar öyle dindar bir tarafı da var. Ama görüntü olarak gece pavyonda çalışan birinin iş kıyafetlerini arkadaşım gündüz iş yerinde giyiyor diyebiliriz.

Biri bu arkadaşa erkekler sek.si kadınlardan hoşlanır demiş. Ah bunu diyen yaklaşık beş yaş küçük bir erkek arkadaşı, aile dostu. O çocuk seksi kadınlardan hoşlanıyor olabilir ama bizim hedef kitlemiz eğitimli, kariyerli, 35 yaş üstü erkekler.

Nispeten ayakları yere basan, çocuk sahibi olunacak kadar aklı başında hangi erkek yanında "seksi" bir kadınla dolaşmak ister? Kastettiğim de zoraki bir seksilik. Bazı kadınlar kargo pantolonlarla da seksi görünür o ayrı, uğraşılmamış seksilik iyidir.. Ama kömür karası içine perukla ekleme yapılmış abartı uzun saçlar, çok ağır bir makyaj, dapdar kotlar, altında 13 cm topuklu ayakkabılar ya da süper mini eteklerle olan bir seksilik kesinlikle klas durmuyor.

İşte bunu ona söyleyemiyor olmak beni çok üzüyor.Nasıl kırmadan söylenir ki bu? Ama nasıl bir insan arkadaşına söylemez ki bunu?

Durumlar işte böyle.Siz de haberler ne? Kafanızı bozan ya da çok mutlu olduğunuz küçük şeylerden bahsetsenize.

10 yorum:

deniz dedi ki...

Birinci olarak evet eşiniz biraz toplu!. Ama eminim sizin desteğinizle daha sağlıklı bir hal alır. Ben eşimde evlendiğimizde de dahi çok kilolu biri idi. Ve ben o üzülmesin diye hiç bunu söylemedim. Hatta ben o ara zayıftım. Sonra ben şişman olup kilolarıma savaş açınca o benim diyetlerimi benden daha iyi yapar oldu.Ve sonuç olarak da 20 kilo verdi. Valla Alan Delon gibi biri oldu çıktı.(yani benim gözümde). Eşiniz bey de kilo vermenin spor yapmanın zevkine varınca eminim hızlıca verecektir.

ikinci olarak da bu arkadaşınıza bu kadar müspet bir insana o başkasının ağzı ile kendine yakışmayacak hal ve hareketlere girdiğinini üslubuyla söyleyebilirseniz. O lafı dinleyen insan bence sizi de dinler. Bir insanı kurtarmış olursunuz o durumdan.

Ay ne uzun yazmışım. Küçüklerin gözlerinden büyüklerimin ellerinden öperim diyerek mektubumu bitireyim bari ben.

Öykücü dedi ki...

Deniz,

Mektubun beni ziyadesiyle mutlu etti. Eşinizin eşime örnek olmasını dilerim. Kendisi bir haftadır tansiyon ilacı kullanıyor, kronik baş ağrıları var, boyun fıtığı var.Ve giderek yaşlanıyoruz sonuçta kilo vermesi zorlaşacak bu gidişle ve hatta metabolizma yavaşladıkça kilo bile alacak belki de.

Sıkılmaz ve vazgeçmezse kesin kilo verir ve kasları güçlenir. Düşünsene hiç spordan hergün yarım saat spora ne büyük bir fark.

Sevgiler.

Sorriso dedi ki...

aslında eşin etçil. yani ben öyle anlıyorum. Karbonhidratı bir süre sıfır yapsa şakır şakır gider o kilolar. E bi de gezen ailesiniz maşallah. Gezince de yeniyor be Öykücü :)

enne dedi ki...

Selam,
Herkesi motive edecek bir cümle vardır, patates:) 'i duyunca eşin motive olmuş bence:) Şaka bir yana, sağlık için kilo vermek şart her şeyden önce. Darısı karı koca bizim başımıza diyeyim, aldık başımızı gidiyoruz çünkü..

O arkadaşına aslında söylemek gerekir ama bazen iyi niyetli olalım derken yanlış anlaşılabiliyoruz. Kendisi bu hailnden mutlu mesutsa boşver bence, bir işi var ve çalışıyorsa kendi kararlarını pekala verebiliyor demek ki. Emin ol bir yerlerde karşısına çıkacak biri vardır, bu söylediğimi de bir kehanet olarak alabilirsin:)

EQ dedi ki...

aa ben de yorum birakmistim buraya, gelmemis mi??

melda dedi ki...

arkadaşını seviyorsan git konuş bence :) bence sen uygun kelimlerle onu kırmadan konuşabilirsin. ya da bilmiyorum düşününce zor geldi bu durum :) ben kimseye giyimi ile ilgili olumsuz birşey söyleyemem. ama kimseyi de kolay kolay beğenmem :)) (sanki kendim harika giyiniyorum)

bu aralar beni mutlu eden şey.. boya badana yaptırdım ve evde gereksiz ne varsa attım :) çok rahatladım.

EQ dedi ki...

Yaaaa...gelmemis..uzunca yazmistim bir de :(

Özetle demistim ki:

Kendini havuc sanan patates ha? cok güldüm:))
Ayyyni bizim durumumuz gibi...ama sadece bizde roller farkli. Ve ben kendimi havuc gibi degil, mumbar dolmasi gibi bile görüyorum bazen:)

Dost aci söyler derler ama aci degildir aslinda o, sadece dogrudur. Isimize gelmedigi icin aci gelir . AAma söylemeliler herzaman...incitmeden.


O arkadasin da samimi bir dost söyler insallah uygun bir dille. Ama bazilari kabul etmek ve anlamak istemez, bir de o var.

EQ dedi ki...

Ha bir de demistim ki: Firsat bulursan blogumdaki "Nostaljik pazartesi" yazima bir göz at (eger bakmadiysan) senin de ismin geciyor:)

(Hatta tüm blogcular baksin bir zahmet)

Öykücü dedi ki...

Sevgili Hande,

Ya karbonhidratı kesse tığ olur benim kocam. Hatta sadece şekeri kesse yeter.Benim diyeti dışarda uygulamak daha kolay aslında.

Sevgili Enne,

İlk kez ona böyle bir şey söyledim. Beni sadece kendi kilom ilgilendiriyor çünkü. Ama tansiyon problemi başlayınca duramadım ama açıkçası.

Arkasından konuşuluyor bunu duyduğumda üzülüyorum. Bir kaç farklı kişiden aynı mealde bir şeyler duyunca üzüldüm. Bakalım.

Sevgili Melda,

Ya şimdi kıyafetin yakışmıyor, uyumsuz olmuş gibi bir durum olsa yine söylerim de.Stilini, tarzını tamamen değiştir çünkü ... demek zor:)))Arkandan bunu söylüyorlar falan desem üzülecek. Demesem benim fikrim öyleymiş gibi olacak.

Ay badana ve atmak kelimeleri beni de rahatlattı taaa buradan:) Bir ev taşıyasım var en çok atış o zaman oluyor çünkü;))

Ayşe Abla,

Tansiyon problemi olmasa, yaşımız ilerliyor olmasa ben yine havuçsun sen canım derdim:))

İncitmemek de bu durumda öyle zor ki. Zaten ben dobrayım, açık sözlüyüm diye lafa kafa göz giren, ağzına geleni söyleyen insanı hiç sevmem. Tamam söyle ama uslubuyla söyle.Di mi?

Blogdaki fikre bayıldım. Bu pazartesiyi iple çekiyorum:))

Sevgiler..

firdevs dedi ki...

Sisman erkek en sevmedigim sey. O pantolon ustune dusen gobek oggyykk diyorum . Esim 13 yillik evliligimiz suresinde 30 kg aldi. Ve hala " iyi " oldugunu dusunuyor :0

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..