29 Aralık 2015 Salı

Kitap:

En sevilen yazılarım kitap yazılarım değil.Altına tek tük yorum oluyor ve kimse de "bu yazıyı sevdim" butonuna basmıyor. Ama öyle bir hale geldi ki okuduğum tek bir kitabı bile kaydetmesem olmayacamış gibi hissediyorum.Bir senede kaç kitap okuyorsun sorusunun cevabına nihayet oldukça yaklaştım. Arada kaydetmeyi unuttuğum bir kaç kitap olsa da oldukça anlamlı sonuçlara ulaşacağız bu sefer:) Saydım buraya yazdıklarım haricindekiler bilmiyoruz ama blogda kayıtlı olanlara bakılırsa bu sene 80 kitap okumuşum:)

Her şeyin başlangıcı: "Ezra Faulkner mezuniyet balosunun kralı olacaktı; tabii kız arkadaşı onu aldatmasa, bir araba kazasında bacağı parçalanmasa ve yeni gelen kız Cassidy Thorpe'a âşık olmasaydı" şeklinde tanıtılan kitap kahramanımız Ezra Faulkner'ın başına gelenler yüzünden okulun en havalı çocuklarından biriyken bir anda "ezikler" dediğimiz gruba geçişiyle başlıyor.Okula yeni gelen Cassidy Thorpe'la tanışır.

Çok eğlenceli, güzel bir bakış açısı olan bir kitap ama ne yazık ki berbat bir sonla bitmiş. Yani inanın gece yarısı yazara bir şekilde ulaşıp iki çift laf edesim geldi. Bu sebeple bu kitabı önermiyorum.

 
Bir başka mavi: İşte kitap gibi kitap. Adı "Blue" olan vahşi bir kızın yaşam mücadelesi. Annesi onu tesadüfen seçtiği(!) bir kamyon şoförüne terkedip gitmiş, onu bıraktığı adam yıllarca toplumdan uzakta büyütmüş ve bir gün o adam ölünce okul sistemine bir şekilde dahil olan Blue okula yeni gelen bir tarih öğretmeni sayesinde hayata tutunuyor. Blue Echohawk benim favori kadın karakterlerimden oldu. Aşk kitaplarında genelde erkek karakter baskındır, onun sevgisini göstermesi beklenir, sonuçta da hikaye onun başarısıdır oysa bu tamamen Blue'nun hikayesiydi ve ben çok sevdim. Eserlerini, sanatını, bebeğini, elde ettiklerini sevdim. Kitap harika bir sonla da bitince size hararetle tavsiye edebileceğim kitaplardan oluyor.

 
Cazibenin efendisi: Valla bu bir klasik. Bu aşk romanları İskoç erkeklerinin havasını oldukça arttırdı bence. Yine İskoçya'da geçen silik kadın, muhteşem erkek, bir şekilde bir araya gelmeleri o kadının aslında bir afet olduğunu o zamana kadar anlaşılamamış olması ve erkeğinde kötü sayılan tüm özelliklerinin gerçek olmadığını ortaya çıkması gibi mucize! lerle gelişen bir kitap. Bu türü severim ama bu kitap "eh işte"den fazlası değil.
 
 
Leo: Pek sevdim.Yıllar önce bir bakımevinde tanışan iki kimsesiz çocuğun aşkı sekiz sene sonra anlatılmaya başlanıyor. Mia Sheridan kesinlikle sevdiğim bir yazar oldu.
 
Büyülü bir An için: Çikolata fabrikası veliahtı bir kız , dedektiflik yapmaktan hoşlanıyor, babasının fabrikasına yeni gelen işçiye aşık oluyor, elbette bir aşk romanında bu olmayacağı için adam aslında bir vikont ama bunu saklıyor filan. Olaylar gelişiyor ama güzel gelişmiyor. Bu kitabı hiç beğenmedim.



Lekeliler: Londra'da hasarlı genlerin aktarılmaması için bir sistem kurulmuş. Hatalı geni olan insanlar kısırlaştırılıyor, lablarda mükemmel çocuklar tasarlanıyor. Genetik aktarıma uygun olmayan kişiler lekeliler deniyor ve toplumun aşağı bir tabakasındalar.Gelişmiş denen mükemmel gruba hizmet etmek için varlar , üreyemedikleri için de bir süre sonra yok olacaklar.

Lekeli kahramanımız Mina Hart eşyaları düşünce gücü ile kıpırdatabiliyor. Bir başka geleceği gören lekeli de var. Konu güzel ama anlatımı, kurgusu falan oldukça kötü. Devamını okumam, bu kitabı da zorla bitirdim.

 
Seni Bulana Kadar: Bu daha önce okuduğum bir kitabın bu kez erkek gözüyle yazılmış hali. İlk kitabı daha çok sevmiştim. Aynı hikayeyi ikinci kez okumayı sevmiyorum. Grey hariç:)

 
Bir hayalin peşinde: Bir kasabada anneannesinin saçma günlüğünü okuyarak, günlükte geçen yelerde gezinirken orman korucusuna aşık olan kızın saçma hikayesi. Hiiiç beğenmedim.

 
Bu da bir devam kitabıymış. Valla evde beş yaşında kızım var , kapak resminden ötürü almayacağım ilk kitabı okumadan da bu kitabı okudum. Klasik çok aşık erkek, bir rock yıldızının oğlu, annesi hemen herkesten bir çocuk yapmış, her çocuğa da birileri sahip çıkmış , kim kimin kardeşi belli değil şeklinde bir eser. Herkes biribiriyle kardeş ama aynı zamanda da değil filan. Hikaye anlatımı çok baştan savma. Aşk hikayeleri tutuldu ya yazarımız "aman ben de bir tane yazayım" demiş ve yazmış.Beğenmedim.

 
Bu senenin son kitap yazısıydı tahminen. Yeni kitaba başladım ama bitirip de yazmamın mümkün olacağını sanmıyorum:)
 
Tüm kitap yazılarım için TIK, 2015 yılında okuduğum kitaplar için TIK
 

8 yorum:

Esin dedi ki...

Ben de bir roman yazıyorum, umarım birgün kendi kitabımı da bu liste arasında görürüm.
Gerçi Türk yazarları pek tercih etmiyorsun sanki?
Hem ben seviyorum senin kitap tanıtımı yazılarını, çooook eski okuyucularındanım bu arada.
Kadınlarımız anne olunca bir üst level'e geçtiklerinden çocuk kitabı haricindeki kitaplara
pek itibar etmiyorlar :) onun için beğendim kutucuğu işaretlenmiyor.
İçimiz dışımız çocukum da çocukum yazıları oldu ;) Annelik sendromu işte!
(Tabi hamile kalmaya cesaret edersem beni de görücez tabi :p)
Neyse..tanıttığın kitapların hepsi aşk içerikli olduğunda okumam sanırım,
ama çok okuyan bir anne olmanı hayranlıkla izliyorum.
Şimdiden mutlu yıllar, güzel bir sene dilerim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Goodreads'ta varsin mi?

sebotuna dedi ki...

bu yazıyı sevdim diye bir buton olduğunu bilmiyordum:) şimdi öğrendim

Judgest dedi ki...

Ben de bu yazıyı sevdim diye bir buton olduğunu bilmiyordum !?!? :) kitap zevklerimiz farklı olsa da, tüm kitap yazılarını zevkle okuyorum,bahsettiğin kitapları tanıyorum,sonuçta konu kitap ise yazı kötü olabilir mi? Bir de, kitap okuma alışkanlığına hayranım, benim ufaklık pek fırsat vermediği için imrenerek takip ediyorum...Bakalım bu sene iyi başladı,umarım düşük de olsa okuma hedefime ulaşabilirim...Sevgiler

Öykücü dedi ki...

İpekag,

Yokum.

Sebotuna,

Bir çok kişi bilmiyormuş ya ben de üzülüyordum kimse tıklamıyor diye:)

Judgest,

Buton bu yazıdan sonra aktive oldu, kimse bilmezmiş meğersem, bilsem daha önce bahsederdim:) Gece uykularımdan feragat ederek okuyorum. Ama Duru büyüdükçe performansım artıyor gerçekten de. İnşallah sizin de hedefler tutar. Okunmadık kitap kalmaz inşallah:)

Sevgiler.

Gozde dedi ki...

Öykü keşke goodreads'de olsan yaa. Ben full ordayım, senin ayrıca çok tutarlı bir kitap zevkin var hep aynı tür kitaplar okuyorusun ve ben bu tür kitaplardan hiç okumadım daha once.Tam olarak adı nedir ki, bilemedim şimdi. Bestseller, fanstastik ????? Keşke goodreads de olsan...

Öykücü dedi ki...

Gözde,

Ah eskiden de polisiyle, fantastik hastasıydım.Klasiklerin tümünü okudum. Şu son yıllarda bu romantik kitaplar hoşuma gitmeye başladı. Üstümdeki şu üşengeçlik geçer geçmez goodreadse atlayacağım.

Sevgiler.

Öykücü dedi ki...

Ben bu yorumunuzu görmemişim. Ne ayıp olmuş size. Şimdi aradan geçen aylardan sonra gecenin bir yarısı Keremi emzirirken okuyup çok mutlu oldum. Yeni Türk yazarları pek sevmiyorum. Eskilerin hastasıyım. Çağan Dikenelli isimli bir yazarı sevmiştim biraz. Ama o kadar. Sizi mutlaka okur ve severim , eminim.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..