30 Aralık 2015 Çarşamba

Yeni


Yeni olan her şeyi severim. Yeni her şey beni heyecanlandırır. Eski hemen hiç bir şeye karşı bir bağım yoktur. Eski eşyalara, eski bir oyuncağa, eski bir kitaba hatıra yükleyenlerden değilim. Cansız olan her şey ama her şey benim için vazgeçilebilir.

Eski yılı da bu duygularla yolcu ediyorum. Güzel bir yıldı, pek çok güzel hatıra bıraktı ama ben yenisine çoktan hazırım:)

Da işte yine de birlikte bu yıl neler yapmışız bir bakalım. Böyle yıl sonu yazılarını pek seviyorum.2015'in en havalı düğünleri,2015in en komik bebekleri, 2015de ayrılan ünlüler gibi:))

Bu yıl bol kitap okumuşuz artık biliyoruz:)

Bol bol da gezdiğimiz bir yıl oldu:

Fransa'ya gittik , Eskişehir'e ve Konya'ya gittik .( 2015yaztatili ) Sonra Gaziantep gezisi vardı , damaklara zarar. Ramazan Bayramında yakın bir kaçamak yapmıştık. Sık sık Gözne'ye gitmişiz mesela kiminde arkadaşlarla kiminde sadece biz.

Anne ve babamı ziyarete sık sık Ankara'ya gittik. Her seferi ayrı bir maceraydı.

Erzurum' a yaptığımız yolculuk da hem buz gibi hava, hem endişe veren bir sağlık problemi hem de çok uzun süredir görmediğim ailemi görme fırsatı verdiği için çok özeldi.Korktuk, üşüdük ve sonuçta neyse ki mutlu olduk.




Hemen her haftasonu ne yaptığımı kaydetmişim. Haftanın en çok sonunu sevengillerden olduğum için bu iyi bir şey:)




Duru ile bol bol sinemaya gittik. Çok sevdiğim filmler de oldu, nefret ettiklerim de.




Duru okula başladı! Ah bu bence bu senenin en önemli haberi.Okulu, öğretmenleri, sınıf arkadaşları, diğer veliler falan hayatımıza yeni bir sayfa açmış olduk.




Duru doğmadan önce de beslenme konusunu önemserdim. Duru'dan sonra da sağlıklı beslenmesi konusunda endişelendiğim bir başka insan olduğu için daha da çok kafaya taktım bu konuyu.

Kendim de bu süreçte o hep vermeye çalıştığım 5 kiloyu verip 55 kiloyu o tartıda gördüm!Bu konudaki tüm sırlarımı da paylaştım.




Ve gelelim 2016'dan beklediklerime ve kararlarıma. Ben tümü olsun isterim ama her şey Allah'tan, bir bakarsın olur bir bakarsın olmaz. Bu sebeple ben en çok sağlık diliyorum. Ama bunu dışında da Allah izin verirse;

1. Bir bebek daha istiyorum.  Olduğu kadar, olmazsa kader. :) Olsun diye dua edelim ama.

2. Yeni bir ev istiyorum. Ev taşımak korkunç farkındayım ama evin ilk taşınmış halini çok seviyorum. Her şeyin yerinin bilindiği, tüm fazlalıkların ayrılıp dağıtılmış olduğu o tertemiz ev.. Yeni evi de buldum, beğendim bile! Tek eksiğimiz para:))

3.Bloga daha özenli fotoğraflar çekmek istiyorum.Eski yazılara baktığımda gördüğüm fotoğraf kalitesi son dönem yazılarında yok maalesef. Kocaman makinayı çıkarmak zor geliyor diye elimde olan telefonla fotoğraf çekip duruyordum. Kesin kararlıyım fotoğraflarımı gerçek bir fotoğraf makinasıyla çekeceğim.

4. Evi taşısak da taşımasak da çok ciddi bir düzenleme yapacağım. Oturma odasına dolap çizeceğim, gardrop üstüne istiflenen her şeyi atacağım. Oturma odasında koltuğun altında bir sürü şey vardı koltukları değiştirdik yeni koltuklar sandıksız, evde hiç de bir eşya artışı falan olmadı. Yıllarca yerinde boş boş bekleyen tüm eşyalar korkun benden!

5. Bir dövüş sanatları kursu bulup katılacağım, Duru'yu da jimnastik kursuna başlatacağım. {inşallah}

6. Eve piyano alacağım. Sonra da bir piyano hocası bulacağım ve Duru'yu piyano dersine başlatacağım. Belki ben de ders alırım o işin kreması olur.

7.Blog etiketlerini sadeleştireceğim. Altı ana başlık bulacağım mesela. Tüm yazılarıma erişimi kolaylaştıracağım vs.

8. 5 kilo daha vereceğim. Bu sene bu blogda 50 kilo olduğumu gösteren bir fotoğraf görmeniz için elimden geleni yapacağım!  Bu beş kilo muhabbeti de ne bitmek bilmez muhabbetmiş ya:)

Yazımı Duru'nun bebek olduğu günlerden bir fotoğrafla bitirmek istiyorum. Zaman öyle hızlı geçiyor ki daha dün gibi gelen bu fotoğrafın üstüne bir beş sene geçti. Geçen günlerimizin hakkını verebilmek, sağlıklı, mutlu ve huzurlu kalabilmeyi dilerim.





Ülkem için de savaşsız, adil bir gelecek diliyorum. Kimse bu dünyada geçici olduğunu unutmadan yaşasın, birilerinin iktidar hırsı için gencecik insanlar ölmesin, başka ülkeler kendi çıkarları için ülkemizin huzurunu kaçırmasın, kardeş kavgaları son bulsun, birlikte daha zengin, daha medeni günler görelim inşallah!

Hoş geldin 2016!  







5 yorum:

Sessizce dedi ki...

Başta sağlık olmak üzere 2016'dan beklentilerinin ilk 2 maddesine şiddetle katılıyorum :)Senin de tüm maddelerinin hayırlısıyla gerçekleşmesini diliyorum. Mutlu seneler !

Adsız dedi ki...

Ben de piyano almak ve mustafa yı kursa yollamak istiyorum:)ortak bir dileğimiz var;)2016 ailecek hasta giriyoruz,o yüzden önce sağlık gerisini Allah ın izniyle hallederiz diyorum🙏🏻mutlu,sağlıklı senelere🙏🏻gökçe

deniz dedi ki...

Bütün dileklerinn gerçekleşemesini temenni edyorum ilki benimde en büyük isteğim. inş çabucak olur.

Gozde dedi ki...

een sevdiğim bloglardan biri senin bloğun..huzur buluyorum okurkesn...geç oldu ama mutlu sağlıklı senelere....

Öykücü dedi ki...

Sessizce,

Hadi inşallah o zaman:) Sana da mutlu seneler!

Gökçe,

Biz sahibinden.com da ikinci el bakınmalara başladık.Çok geçmiş olsun, inşallah!

Deniz,

Hayırlısıyla en kısa sürede inşallah!

Gözde,

Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Geç de olsa bu senenin en güzel yorumlarından biriyle günümü güzelleştirsin. Hep beraber sağlıklı senelere inşallah!

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..