10 Şubat 2016 Çarşamba

İlk yarıyıl tatili bitti yeni dönem başladı ben hala tatili yazacağım:

Duru'nun hayatının ilk yarıyıl tatili çok önemli bir konu. Bunu yazmasam olmazdı! Bu yarıyıl tatilinde iki gün izin aldım ve kızımla sinemaya gidip yemek yiyerek bir anne kız günü yaşadık.

Ve Duru ilk kez kendi parasıyla bir oyuncak aldı. Aslında hedefimiz "miniş" almaktı ama sonra miniş kalmadığı için içeri girer girmez gözüne kestirdiği aşağıdaki fotoğrafta da görülebilen oyuncak tavşanı aldı:



İlk filmimiz "iyi bir dinazor" du. Ve aslında yanlış bir seçimdi. Çünkü çok acıklıydı. Filmin ilk onbeş dakikasında dinazorun babası öldü! Duru ağlamaya başladı, anne çıkalım dedi. Ama çıksak aklında hep kötü şeyler kalacaktı diye ısrarla kalalım dedim. Sonra dinazor bir de kaybolup bir başına kalmasın mı? Neyse sonunda dinazor ailesine kavuştu ama film boyunca çok gerildik.Bir de dinazor annenin baba öldükten sonra bir daha asla eskisi gibi güçlü , sağlıklı görünmüyor oluşu canımı sıktı. Hayatta her zaman dik durmayı, güçlü olmayı öğretmemiz daha doğru bir yaklaşım olmaz mı?

Çıkışta yemek yedik ve eve gittik:

 
Evde kızım bana bir sofra hazırlamış ki sormayın. Balık, humus, cacıkla kurulan bu sofra düzeniyle de aklımı başımdan aldı:
 


İkinci gün de yine sinemaya gittik.Bu kez maalesef köstebekgiller filmine gittik. Ve yine süper saçmaydı. İlk filmden bir tık daha iyi olsa da ne yazık ki yine çırpıştırılmış bir filmdi. Konu, mantık, oyunculuk hak getire!

Anne kız günlerini çok seviyorum. Duru da artık çok iyi bir eşlikçi. Beraber alışveriş yapmaya da başladık mı benden mutlusu olamaz:)

5 yorum:

EQ dedi ki...

Bizim Mersin'deki yegen de(görümcemin kizi, 8 yasinda) o minislerin hastasi. Birsürü vardi evde, oynayip duruyordu her gün. Hatta biz hediye olsund diye forumdan almak istedik birkac tane daha, nereye sorduysak kalmadi demislerdi. Ne kiymetli seylermis yahu:)

melda dedi ki...

ne güzel olmuş anne kız günü :)
sofra düzeni süper :)
dinazor filmine ysr okulla gitmişti. eve gelince ilk söylediği şey dinazorun babası öldüğü için çok üzüldüm, çok kötü bi filmdi oldu. :(

Öykücü dedi ki...

Ayşe Abla,

Ben gittiğimiz yerde miniş ne bilmezler sanıyordum ki kadın miniş bitti dedi. Sonrasında babası bir kaç yere daha miniş sormuş adamlar "abi bu miniş nedir ya günde on kişi miniş soruyor" demişler:)Youtubeda videoları var, instagramda olsaydın keşke Duru da kendi videosunu çekti bir kısmını oraya koydum.

Melda,

Çocuk filminde baba ölür mü ya:( Duru ağlayınca ben de çok üzüldüm. Vicdan azabı hissettim. Filmin tümünde dinazorcuk neredeyse bir başınaydı:( Ühü.

Sevgiler..

deniz dedi ki...

Bahsettiğin çizgi filmlere bende kuzuyu götürecektim. Yazın sayesinde vazgeçtim. Teşk. bilgilendirme için.

Öykücü dedi ki...

Deniz,

Seni kurtardığıma çok sevindim:)

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..