18 Temmuz 2014 Cuma

Haftasonu !





Tam ruh halime uygun bir fotoğraf ! Neden? Çünküüüü bugün CUMA !

Her dört günde bir böyle yazılar okuyacaksak yandık diye düşünüyorsanız sizi sadece yaz haftasonları bu kadar coşkulu oluyorum diye rahatlatmak isterim :)

Kış da güzel elbette ve Adanada'da yaşarken kışı sık sık da özler insan - benden başka insanlar- ama ben yaz insanıyım. Güneş, deniz, kum ve ben.

Kışın işten çıkarken havanın kararmış olmasını sevmiyorum.Tüm hayatım iş yerinde geçiyormuş gibi geliyor.Oysa yazın eve gidiyorum,kızımla parka gidiyoruz , eve geliyoruz yemek yiyoruz, beraber oturuyoruz televizyon seyrediyoruz ya da balkona geçiyoruz bazen yemekten sonra da dışarı çıkıyoruz ve ancak bunlardan sonra yatma saatimiz geliyor.Bir hayatım olduğunu hissediyorum.

Bu hafta sevdiğim üç insanın sağlık sorunlarıyla ilgili endişe verici olabilecek haberler aldım.Çok endişelendik ama çok şükür hepsi düşündüğümüzden çok daha basit sorunlar çıktı.Size tavsiyem bir rahatsızlığınız varsa semptomları Google'a yazıp teşhis aratmayın.Ya da zaten bir teşhisiniz varsa internetteki yorumları okumayın.

Bu haftasonu bu kitabı okuyacağım.Klasiklerden olmasına rağmen şu  seriyi okuyana kadar varlığından habersizdim.{Meşhur üçlemeyi okumak mı Tess'i duymamış olmak mı daha utanç verici karar veremedim :P}

Amsterdam ile ilgili araştırmalarıma devam edeceğim.Bu konuda o kadar çok kaynak buldum ki.Çok mutluyum.Bir sürü yerden bir sürü yazı kopyaladım.Hepsini okuyup bize{çocuklu aile} uygun olacak bir rehber hazırlamak istiyorum.Beğenirsem kanaklarımı da belirterek burada yayınlamayı düşünüyorum.

Gidip gören insanların yönlendirmeleri  çok daha kişisel, ticari kaygılar gütmeyen bir bakış açısıyla oluyor.Beğenmediğini de pat diye yazıyor sonuçta bir yazar değil , kimseye karşı bir sorumluluğu yok.Bunu da çok seviyorum.En çok ekşi sözlük yazarlarının git dediği yerlere gitmişimdir mesela :P

Bu da haftasonu şirini:

 



Arkadaki canlı sizi korkutmasın garip bir tür değil sadece anlamadığım bir şekilde kumlara bulanmış bir insan :))

Herkese sağlıklı, eğlenceli bir haftasonu diliyorum !

3 yorum:

Bezen Hindistan dedi ki...

Ben Amsterdama 2 kez gittim ama ikisi de gunubirlik oldugu icin onerebilecegim bir yer yok ama vaktiniz kalirsa Brugge'e mutlaka mutlaka mutlaka gidin, cikolatalarindan da yiyin:) Amsterdam'dan trenle gidilebiliyor. Bayilacaksiniz.

Adsız dedi ki...

Sevgili öykücü
eski bi okurun olarak sana birşey sormak istiyorum. Duru küçükken duru köftelerin vardı senin. Benin de bebeğim var köfte için alternatif arıyorum pratik olarak. Yardımcı olur musun bana?
Tuba

Öykücü dedi ki...

Sevgili Bezen:)

Dört gün Amsterdam'da sıkılır mıyız ki acaba diye düşünürken yorumun ilaç gibi geldi:)

Sevgili Tuba,

Soğan, tam buğday ekmeği içi, kuzu kıyma karışımını köfte yapıp dolapta devamlı bulunduruyorum.

Duru soğan yerine yeşil ve kırmızı biberli karışımla yapılan köfteyi sevmedi ama sen bebeğine alternatif olarak deneyebilirsin.Sarımsak ekleyebilirsin.

Dondurucuda yumurta iyi değil diye yumurta koymuyorum.Ama dondurucu için değil taze taze yiyecekse yumurta da çok besleyici olur.

"Makarna lütfen" diye bir site var oranın köfte harcı da doğal gibi görünüyor ve o sitenin sebzeli makarnaları da bebeğin için sağlıklı bir alternatif olabilir.

Site sahibinin katkı maddelerine yaklaşımını, organik sertifika için uğraşıyor olmasını çok beğeniyorum.

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..