30 Aralık 2014 Salı

Hoşgeldin 2015 !


Allahım zaman ne kadar hızlı geçiyor.Fotoğraftaki şirin bebeğin benim kızım olduğuna ben bile inanamıyorum oysa daha sadece üç yıl öncesi !!

Yeni bir yıla girmek üzere olduğumuz bu günlerde öncelikle birlikte yaşadığımız şu son bir yıla göz atalım istedim.

2014 çok güzel bir yıldı bol bol kitap okudum,umarım 2015 bu açıdan daha verimli geçer.

Sonra özellikle kış akşamları kızımla aktiviteler ( 1 , 2 , 3 ,4 ) yaptık yazın ise park park gezdik ( 1, 2, 3 ).Beraber yaptığımız kekleri ve kurabiyeleri de unutmayalım:) Kızım seneye okula gidecek inşallah ve elbette daha da büyüyor dolayısıyla 2015 yılında bizi daha afilli aktivitelerin beklediğini düşünüyorum:)

Ailece bol bol gezdik. İzmir  , Amsterdam , Konya ...Tüm bu seyahatlarden sonra bir arkadaşımın evinde balkonda otururken gökyüzünde bir anda yüzlerce leylek belirdi.Yüzlerce leyleği havada gördüm yani.Yuppi! 2015 yılının bol seyahatli olmasını garantiledik diyebiliriz;)

2014 arkadaşlarımızla  birlikte vakit geçirmekten çok keyif aldık.( 1 , 2 , 3, 4 , 5  ) Bu sene daha çok arkadaş edinmeyi hepsiyle sık sık görüşmeyi diliyorum. Kendi kişisel gelişimim adına dileğim daha sosyal biri olabilmek.En büyük eksiklerimden biri olarak sosyal yönümü görüyorum.

2015'den dileklerim bu kadar değil elbette! İşte sıralı tam liste;)

1.Sağlık,mutluluk, huzur ve para dörtlüsü elbette bir klasik ama dilememiş olmayalım.

2.Spor yapmaya devam etmeyi ve daha fit bir şekil almayı.{5 kilo vermeyi} Daha farklı sporlara da yönelmeyi, evde yoga yapmaya başlamayı, tam şunu bir ritüel haline getirebilmeyi istiyorum.

3.Kızıma en iyi okulu bulmayı, onun okulu çok sevmesini ve isteyerek gitmesini.

4.H&M'de gördüğüm önü fermuarlı bebek bodylerinden bu sene kendi bebeğim için de almak istiyorum.{bir klasik daha}

5.İtalya (Roma, Floransa, Napoli) , İbiza , Alaçatı ve Bodrum'a gitmek ve elbette bir{birkaç} İstanbul kaçamağı.

6. Ailemle daha uzun zaman geçirebilmek istiyorum.Murat'la ve Duruyla özellikle.

7.İş hayatımın sancısız, sıkıntısız devam etmesini istiyorum.Beni üzecek şeyler olmasın, kimse bana laf sokmasın, yanlış anlaşılmalar olmasın.Bunu tüm hayatımda istiyorum aslında.Ama iş hayatında daha çok insan gördüğüm için özellikle belirttim.

8.Ayşe Abla iyileşsin.Yıllardır gitmediği doktor kalmadı, bir kez ameliyat oldu, yarın ikincisini olacak ama hala çok kötü durumda.Lütfen bu ameliyat son olsun ve kadıncağız sağlığına kavuşsun!

9.Bu blog çok okunsun, ben yazma isteğimi hiç kaybetmeyeyim, kızım ilerde bu bloga bayılsın, milyonlarca okurum olsun, binlerce yorum bırakılsın.

10.Ülkem ve dünya daha düzgün, daha dürüst bir yer olsun.Daha fazla üzülmeyelim, birbirimizi kırmayalım, kimse kimseyi ötekileştirmesin, herkes birbirine saygı duysun, eğitim seviyemiz artsın, daha zengin bir ülke olalım {ama para eşit dağılsın} ayrılmayalım, bölünmeyelim, bir olalım.

Tek bir yazıda her şeyi diledim.Bu yazıyı yazmam iki gün sürdü, dilemeyi unuttuğum bir şey kalmasın istedim.Sizin 2015den dilekleriniz varsa -bu yazıda olan/olmayan- yorum olarak bırakın, hepsi gerçek olsun!

Tüm dileklerimizin gerçek olacağına çok inanıyorum ben.Çünkü hayat bir mucize.Bakın üst fotoğraftaki bebek dört yıl içinde bu çocuğa dönüştü: {benim biricik , birtanecik, sevgili, canımıniçi, güzel mucizem}




Dört yıl önce dünyada yok olan bir insan bugün dört yaşında kendi kararları, kendi istekleri olan bir birey oldu.Her birimiz birer mucizeyiz, evlatlarımız birer mucize.Yaşamın kendisi mucize.Bu sebeple ben dileklerimi, hayallerimi asla sınırlamam.Yokken var olan bir varlık neden sınır koyar ki kendine?

Sonsuz mutluluk diliyorum herkes için!

                         Hoş geldin 2015 !





7 yorum:

Adsız dedi ki...

mutlu yillar , dilediginiz hersey umarim gerceklesir ...
bahar

Sessizce dedi ki...

Ne güzel demişsin; yokken varolan bir varlık neden sınır koyar ki kendine. Beni pozitif etkileyen bir yazı oldu bu, gönlüne sağlık.
Yeni yılda kalbinden geçirdiğin tüm dileklerinin olmasını dilerim. Sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bakislar hep ayni ama Duru`da!:))

Dileklerin kabul olsun insallah!

melda dedi ki...

maşallah Duru'ya kocaman bir kız olmuş, hamilelik haberini okuyalı o kadar oldu demek..
dileklere sınır konulmaması konusuna katılıyorum. şöyle bir söz var; vermek istemeseydi, istemek vermezdi. yani düşünsene hayaline sınır koyarken, bir nevi Allah'tan o kadarını yapabilececeğini ummuyorsun :P o yüzden bence isteyelim isteyebildiğimiz kadar :)

deeptone dedi ki...

ayyyyy bi tanecik oooooo :)

Öykücü dedi ki...

Bahar,

Hepimizin inşallah!Teşekkürler.

Sessizce,

Çok sevindim.Çok teşekkür ederim güzel sözler ve temenniler için.Hepimize inşallah.

Bir Terazi Kızı,

Evet hep aynı şaşkın bakış:)) Hepimizin dilekleri hayırlısıyla inşallah.

Melda,

Zaman çok hızlı geçiyor.Ben bile inanamıyorum bu çocuğun benim kızım olduğuna:)

Allah dan dilemek konusundaki sözlerin tam da benim düşündüklerim.Yapabileceğini ummamaktan ziyade açgözlülük gibi, ayıp olur gibi geliyor insanlara sanırım:)

Yıllar önce Hıncal Uluç'un bir yazısında buna benzer bir şeyler okumuştum ve o zamandan beri hiç bir şeyden vazgeçmeden dua ediyorum.Allahtan dileme konusunda çok açgözlüyüm:)

Sevgiler.

Öykücü dedi ki...

Deep:)

Teşekkürler!

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..