5 Ocak 2015 Pazartesi

Dönüş yolunda Ankara'ya yola çıkmadan hemen önce: (3)


Kar gördük, yılbaşı gecesini kutladık ve yeni hedefimiz kaplıca.

Kozaklı'da Dadak Termal Otele gidiyoruz.Gül Ablalarla bu taraflarda geldiğimiz ikinci kaplıca bu.Gül Ablaların ise arkadaşları ile ellinci gelişleri falan sanırım:)

Bu otele de 10 yıl önce gelmişler ve çok memnun kalmışlar.Ancak aradan geçen yıllar otele pek yaramamış,otel maalesef pek bir zavallı durumda.Personel sayısı az, çok temiz sayılmaz ama ben hemen her koşulda mutlu olabilen bir insanım.Çocuklar da şartların çok farkında değil.Havuza girdik, Duru kollukları ile çok mutlu.Akşama kadar yüzdük, hamama girdik, saunaya girdik, çay içtik.Saat 17:00 gibi odamıza çıktık.

Bir tur banyo da odada yaptık.Hepimizin yanakları pembe pembe hazırlanıp yemeğe indik.Yemekler pek kötü mesela yemekte bamya var, kışın ortasında bamya!

Yemekten sonra oteli dolaşıyoruz.Çocuk oyun odası pek kötü durumda, çay kahve servisi ile ilgilenen tek bir kişi var kadın kahve mi pişirsin, çay mı dağıtsın, sipariş mi alsın bilemiyor.Ama tüm bu berbat şeylerin ortasında harika bir okey salonu buluyoruz.Ve bilmelisiniz ki sayın okur okey benim göbek adım!!

Oyun odasının hemen yanında bulunan bu salona geçiyoruz, okey tahtaları buluyoruz, üç dört takım eksik taşlı okey var diyorlar alıp ayıklıyoruz, fazlalarını diğer masadaki teyzelere veriyoruz filan.

Oyunda bir ton hile yapan Murat ve Mesut Abi ne yazık ki Gül Abla ve bana yeniliyor.Göbek adım okey demiştim:)Bu arada kızlar da kah kovalamaca oynuyor, kah boyama yapıyor, kah oyun odasına gidiyor, kah kucağımıza oturup oyuna salça oluyor.

Hepimiz çok eğlendik.Hayatımın en eğlenceli akşamlarından biriydi.Sonrasında odamıza çıkıp uyuduk.Sabah kahvaltıdan sonra yola çıktık, Pozantı'da durup bir şeyler yedik ve akşamüstü Adana'ya vardık.

Eve girer girmez ben Ankara valizini hazırladım.Makinaya üç posta çamaşır attım.Şimdi de ayaklarımı uzattım ,çayımı içiyorum.



3 yorum:

firdevs dedi ki...

Yilbasi gecesi saat tam 12 de kayinvalideme yeni aldigi camasir makinasinin nasil calistigini anlatiyordum. 60 yas ustu teyzelere yeni model camasir makinalarini yasaklasinlar kardesim ! :))

Okeyi bende cok severim. Ama uzun zamandir oynamiyorum. Acaba alsamda cocuklarla oynasak mi :)) Ahmed biraz daha buyuse tek basimiza bir takim olabilecek kadar cocuk sayisi mevcut :pPp

deniz dedi ki...

Ay ne güzel ordan dönüp başka yere gitmek!. Ben sabit bir mekanizma oldum. Çok pis gidesim var. Hatta hiç gelmeyesim...

Öykücü dedi ki...

Firdevs,

Kayınvalidenin hala senden yardım isteyebiliyor oluşuna inanamıyorum.Bizim de bir gün 60 yaş üstü olacağımızı düşününce yeni model çamaşır makinası dileğine katılamıyorum:P

Okey için çocuk doğurabilirim.Yani doğurabilsem demek istiyorum:)))Sen bak doğurmuşsun mutlaka tadını çıkar:))

Canım.

Deniz,

Gitme hali cidden güzel.Dönünce valizler olmasa.Gezme işinin sırrı leyleklerde, mutlaka havada görmeye çalış)

Çok öptüm.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..