23 Mart 2015 Pazartesi

Pazar


Geçen haftalarda Mudo'dan  bir gömlek ve elbise almıştım ve bana 100 TL hediye çeki vermişlerdi.Adana'da bir Mudo'da hiç güzel bir şey olmadığı  diğer Mudo ise outlet olduğu için çekimi kullanabilmek amacıyla Mersin Mudo'ya gitmeye karar vermiştik.Çekin son günü 29 Mart olduğu için çok oyalanmak istemedik.

Sabah kahvaltıyı Murat hazırladı.Kimse onun gibi omlet yapamadığı için ben şahsen çok mutlu oldum.Kahvaltıdan sonra çok oyalanmadan çıktık.Duru'm yolda uyuyakaldı.Biz sohbet ede ede Mersin'e vardık.Hemen Mudo'ya girdik.Eşim de ben de yeni sezona daldık.O bir şey beğenemedi, ben de çok bakındım sonuçta beyaz bir gömlek aldım.Sonuçta beyaz gömlek her zaman kullanılan, modası asla geçmeyen bir ürün.O sırada gözüm indirimdeki pantolonlara kaydı ve gömleğin yanısıra harika iki pantolonu da çok ucuza aldım.

Sonra da bir kitapçıya girdik.Duru'ya yine kitap aldık ama bu sefer ben de bir kitap aldım.Burada önerilen bu kitabı aldım.Ama şu an başka bir kitap okuduğum için kendisini bir süre okuyamayacağım:(

Sonra alışveriş merkezinin meydanına çıktık.Güneş pırıl pırıldı ve Duru koşturup durdu:




Sonra Mersin'in bir yaylasına mangal yapmaya gitmeye karar verdik.Daha önce de gitmiştik yazısı burada.Hava biraz ısınınca hemen mangal düşünen Adanalılarız biz:P

Burada hava yarı yarıya daha soğuktu.Yazın hoş oluyor ama bu mevsimde biraz üşüdük.Duru sinir içinde paltosunu çıkarıyor bu fotoğrafta ama sonrasında paltosunu da giydi hatta üstüne battaniye de örttük.Duru'yu ilk kez üşürken gördüm ,Ankara'da kar yağarken bile üzerinde ince bir hırkayla kahkahalar atan bir kızdır kendisi.



Çok güzel bir salata, ekmek, içecek, pişirmek için biber, kuru soğan ve domates getiriyorlar ve elbette bir de yanan bir mangal.Tuz, kırmızı biber ve kekik de geliyor kapların içinde.Sonrası tamamen size kalmış.Köfte, pirzola, sucuk, tavuk yiyebilirsiniz.Biz köftesine özellikle bayılıyoruz.



Bu da benim şirin kızım: {ve ayaklarım}




Bu da kızımın gözünden ben:




Yemekten sonra bir sürü kedi sevdik ve besledik.Hava çok güzeldi dönüş yolunda Duru yine uyuyakaldı:) Karnı doymuş, bol oksijen almıştı, şaşırtıcı olmadı.Adana'ya gelince markete gidip haftalık alışverişimizi yaptık.

Eve gelince bizimkiler sütlaç istedi.Hemen pirinci ocağa koydum sonra ertesi gün giyeceklerimi hazırlamak için odaya geçtim.Ertesi gün işe götüreceğim sabah kahvaltımı da hazırladım sonra Duru makarna istedi ona da bu makarnadan yaptım.

Bir pazar günü daha bitmişti.Bugün ise Salı, pazartesi bile geçti.E artık haftayı bitti sayalım:P

2 yorum:

firdevs dedi ki...

Adanali degilim ama , hava 10 dereceye cikmissa hemen aklima mangal gelir :))))) fakat gecen gun ilk kez mangal yakmaya usendim. Yaslaniyorum galiba :)))

Öykücü dedi ki...

Firdevs:)

Adana'nın sokakları kebap kokar.Burada insanlar hep ama hep yemek düşünür.Yemek yerken bile birbirine yemek tarifi verir.Her balkonda mangal yanar:)

Belki de baba tarafın uzaklardan bir yerlerden Adanalıdır:)

Öptüm.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..