3 Eylül 2015 Perşembe

Son dönem kitapları

 
Bu ara o kadar çok kitap okuyorum ki kendim bile şaşkınlık içerisindeyim.Bunlar gene neyse siz bir de Ankara'da olduğum bir haftada okuduklarımı görün!
 
Sondan başlayalım bu sefer:
 
Tutkunun sırrı: Kitapçıda çalışan Miranda isimli bir kızla bir kont arasındaki aşk.(Kont aslında sahte isimle bir kitap yazıyor bir de sahte isimle gazetede köşe yazarı ve kız bu sahte kişiliklere mektup yazıyor.Kont da mektuları yazan kızı merak edip kitapçıya geliyor.Sonra kızı evinde kütüphane düzenlemesi için tutuyor filan) Bu kitabı HİÇ sevmedim.Birbirinin aynı gibi görünen bir sürü aşk kitabı okuyorum ama gerçekte iyi yazılmış bir aşk hikayesi bulmak o kadar zor ki.
 
 
Serserinin öpücüğü: Bu da bir aşk hikayesi ama bu gerçekten ÇOK başarılıydı.Genevieve Barret bir papazın kızı ve papazın yıllardır yayınladığı bilimsel makalelerin de gerçek yazarı.Ama bencil baba kızının başarısını sahiplenmeye alışmış ve kızının kendi kariyeri için bir şeyler yapmaya yanaşmıyor.Bu arada bir tanıdıklarından kızımıza Hamsworth mücevheri denilen bir parça miras kalıyor.Bu parça aslında Hamsworth dükü Sir Richard'a kalmalı ama hala miras hakkını bu şekilde kullanıyor.Sir Hamsworth'ün annesi babası 16 aylığına Rusya'dayken hamile kalmış.Yani çocuğun babası başka biri ama yasal koca çocuğu kabul etmiş.Ama insanlar elbette bu duruma sessiz kalamıyor ve Sir Richard'da mücevherleri ele geçirip bir nevi ispat etmek istiyor.Eve papazın yeni öğrencisi olarak giriyor ve olaylar gelişiyor..
 
Bu kitabı çok sevince yazarın başka kitaplarını da aldım.
 
 
Aşka var mısın? - Sonsuza kadar: Birbirinin devamı olan bu kitapları ÇOK sevdim.Hatta ilk kitabı okurken koşup ikincisini aldım.Ünlü bir Holywood yıldızı patlak veren bir skandaldan kaçmak için küçük bir kasabaya geliyor ve kasabadaki genç bir kıza aşık oluyor.Ah sonra olaylar olaylar...
 
Duru 14 eylülde okula başlıyor.Çok heyecanlıyım.Okulda alışana kadar onu bekleyeceğime söz verdim.Okulda beklerken okuyabileceğim nispeten nezih kitaplar aldım bir kaç yazı sonrası daha farklı kitap anlatımlarım olabileceğini umuyorum.Ama tabi belli de olmaz:P
 
 
 
 
 

2 yorum:

EQ dedi ki...

Iyi yazilmis ask romanlari hakkinda ben de ayni düsünüyorum. Cok fazla sayida yok.

Natasha Boyd'un kitaplarini merak ettim simdi, hatta hemen baktim ismarladigim siteye, Almancasi yokmus. Yani kitap olarak yok. Kindle (yani e-book) olarak "eversea" isimli kitaplar var. Konusunu okudum, evet aynisi:) E-book olmayaydi iyiydi ama ilk firsatta alip okuyacagim, cok tesekkürler.

Adsız dedi ki...

Ayşe Hanım,

Yorumunuzu merakla bekliyorum.

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..