25 Kasım 2015 Çarşamba

Ankara'ya gitmiştik çooook önceden hatırladınız mı?

Ankara'ya gittiğimizi neredeyse ben bile unutmuşum.Taslaklarda kayıtlı fotoğraflar olmasa bu yazıyı yazacağım da yoktu. Sıcağı sıcağına yazmayınca sonradan neler olduğunu anlatmak çok zor oluyor.Hafıza öyle garip ki Ankara günleri daha şimdiden benim için bir pusun ardında.Üstüne Erzurum'a gittik, bir sürü şeyler yaşadık.

Dolayısıyla benim değil fotoğrafların konuşacağı bir yazı olacak:)

Duru annemlerin evini bizim evden daha çok seviyor.Evin dubleks olması Duruyu büyülüyor."Anne bizim evde de merdiven olsun, bizim evde neden merdiven yok? Mahsusçuktan merdiven varmış" şeklinde sürüp giden cümleleri var.

Sonra annemlerin evinde aynen bizim evdeki gibi boya kalemleri, kitapları, oyuncak sepeti de var.Akşam uzun bir gezmeden sonra biz televizyon izleyip sohbet ederken o bol bol boyama yaptı.En sevdiğim şey konsantre olduğunda o dudağının ucunun uzaması:





Annem el açması sayılabilecek ama ekmek hamuruna süt ve yağ katarak hazırladığı bir hamurla bize börek yaptı.Duru da kendi böreklerini yapmak için ısrar etti. Börek içinde ceviz pek iyi olmuyormuş böylece de öğrenmiş olduk:)



Duru babam ve ben:


Bol bol kitap okuduk.En güzeli de annem de babam da Duru'ya kitap okuyordu.Garip yayınevlerinin ucuz kitaplarını markette falan görünce alıyorduk işte "Tilki bilmemneyle Sansar Filanca", "Honkiyle Ponki" gibi kitaplar.Ucuz diye bir sürü almışız.O kitapları okumak beni bir sıkıyor size anlatamam.Ama almışız işte ve Duru da elinde onlardan biriyle çıkıp gelince yapacak bir şey olmuyor:



Aynı gün alışveriş merkezine gittiğimizde kendime kitap alırken Duru'ya da aldım.Cepa'nın D&R mağazasının çocuk bölümü bir harika! Ankara'da en çok kitap alıyoruz biz anne kız.Ben online alışveriş yaptığım için normal mağazalarda deneme sabırını kaybettim.Ki eskiden de alışveriş yapmayı HİÇ sevmezdim.Ama online kitap almak mağazada almakla aynı tadı vermiyor.Ha online kitap almak kesinlikle çok daha ucuz ama yine de kitaplara dokunup, arkalarını, son sayfalarını okuyup almaya bayılıyorum.Yine de hala kararlıyım Kindle tarzı bir makinayla kitap okumaya geçeceğim.

Bu aşağıda gördüğünüz kitaba ba-yıl-dım! Sevgi dolu bir kitap.

 
 
Cin Ali serisi okumayı sevmediğim nadir kitaplardandır.Annem zorla kucağında okuturdu ve pek sıkılırdım.Ben zevkle kitap okumaya ilkokul üçüncü sınıfta  Agatha Christie okuyarak başladım! Dayımın pek şahane bir kitaplığı vardı. Neyse işte bu Cin Alileri rafta görünce nedense pek bir duygulandım.Ama zamanında sevmediğim için Duru'ya da almadım.Belki ilkokula başladığında nostalji olsun diye alırım:)



Duru babasını çok özledi.Böyle mektuplar yazı.Fotoğraflayıp watsapptan Murat'a gönderdik, heyecanla cevap gelmesini bekledik filan:)



Ve Anıtkabir gezimizden bir sürü başka fotoğrafla Ankara'da bir hafta yazısı biter.




 
 




En kısa sürede görüşmek üzere!

3 yorum:

Judgest dedi ki...

Çocuk kitapları konusunda biz de aynı yollardan geçtik. Ama nihayetinde "Bir Dolap Kitap" ve sevgili Yeliz(Günün Çorbası) sayesinde daha kaliteli ve gerçekten faydalı kitaplarla tanıştık. Bu durum oğlumun da kitapları daha çok sevmesini ve tam bir kitap kurdu olmasını sağladı:) Hatta abarttı ve istemememize rağmen anasınıfında okumaya başladı. Bu arada oyle abartmışım ki; etrafımdaki herkes de çocuk kitapları ile ilgili bana danışır oldu.Laf aramızda; ben de Yeliz gibi, bu kitapları biraz da kendim için alıyorum sanırım.Çocukken kitap okumayı çok severdim ancak bu kadar güzel kitapları çok okumamışım. Yine de, okumayı sevmeme neden olan ilkokul öğretmenim ve ailem sağolsunlar. Çok şükür oğlumun öğretmeni de bu konuda çok hassas...Artık üst yaş grubu çocuk kitapları için çalışmalara başladım.Hadi bana kolay gelsin!Sevgiler

EQ dedi ki...

Sizin bu gezmelerinize, disarda yediklerinize bayiliyorum zaten:)

Iyi hadi bu sefer insafli davranmissin, o beni benden alan yemek resimleri yok, yirttim bu sefer:)

Öykücü dedi ki...

Judgest,

Ay ne güzel şeyler anlatmışsın.Yani kitap alıp okuyup bunun etkilerini hemen görebilmen ne güzel.Duru da mesela çok fazla değişik kelime kullanarak konuşuyor ben de bunu okuduğum kitaplara bağlıyorum.Kitap konusunda Yasemin(cemuyurken) ve Yeliz gerçekten çok şahane seçimleri olan anneler:) Şanslıyız ki internet var.Sen de araştırma sonuçlarını paylaşırsan sevinirim;)

Ayşe Abla,

Neyse ki ben çok tatlı sevmiyorum ve neyse ki bu bloğu Murat yazmıyor.Murat var ya buralara ne tatlı fotoğrafları koyardı! İnşallah birlikte de yeriz:)

Çok öptüm.Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..