30 Ekim 2014 Perşembe

29 Ekim'de İskenderun'da ..


29 Ekim'de sabah kahvaltısı için İskenderun'a gittik.Bu ailece iyi yemek için ne kadar ileri gidebileceğimizi gösteriyor sanırım:) İskenderun'da kahvaltı dendi mi bizim aklımıza ilk Petek Pastanesi geliyor.29 Ekim kutlamalarını çoşkuyla izledikten sonra deniz kenarına ulaştık, arabamızı parkettik ve o muhteşem sahilde yürümeye başladık.

Palmiyeler ve Türk Bayrağı bu fotoğrafı favori fotoğraflarımdan biri yapıyor.


Yürüdük..



Ve denizin kenarındaki muhteşem Petek'e geldik:)


Mutlu anne ve kızı :)


Petek Pastanesinde açık büfe yok.Menüden seçiyorsunuz.Ve işte menü:


Menüden istediklerimiz söyledik ve Petek Pastanesinin muhteşem çayı eşliğinde ,denizi seyrederek, sohbet ederek beklemeye başladık.Adana ve çevresinde bir kaçak çay sorunu vardır.Yemek yersin çayı söylersin çay diye zehir gibi bir şey getirirler! Kahvaltıya gidersin çay kaçak olunca yediklerinin hiç bir anlamı kalmaz.Bir de çay kaçak mı deyince 'karışık abla' diyenler var ki ! O korkunç kaçak çayın bir damlası bile çayın tadını kaçırıyor.Şanslıysanız hem kaçak hem Türk çayı demleyen bir işletmeye düşersiniz sadece Türk çayı demleyen çok az yer vardır maalesef:( Petek Pastanesinin ise sahipleri Karadenizli.Dolayısıyla çay kaçak falan değildi.Bu sebeple çayın ilk yudumundan itibaren ben mutluydum:)


Siparişler geldikçe mutluluğum katlandı:) Bu sıcak kahvaltı tabağı.İçinde sucuk, sosis, bruchetta, çiğ börek, karnıbahar kızartması,börek, hellim peyniri,yağda yumurta,pişmiş biber ve domates gibi sıcak kahvaltılıklar var.


Menemen! Bunun dışında tulum peyniri ve bal-kaymak istedik.


Bir de Duru için tost ve süt.Sütü köpürtüp getirmişlerdi koskoca bardağı yalana yalana zevkle içti.Tostun yanında da bol domates, salatalık ve zeytin vardı.O da gayet mutlu görüldüğü üzere:



Kahvaltı yaparken manzara da bu.Kahvaltı masalarının ön kısmında yeşil bir alan vardı çocuklar koşup oynuyorlardı.Kahvaltıdan sonra biz çay keyfi yapıp gazetemizi okurken Duru da 'koşuş' yaptı.


Sonra büyük fotoğraf makinası yanımızda olduğu için biraz fotoğraf çekimi yapalım dedik.Model böyle güzel -ve tecrübeli- olunca sonuçlar da çok hoşuma gitti.Duruşunu, ayaklarını yediğim!



Kahvaltıdan sonra eve geldik.Murat bir arkadaşıyla işi olduğu için çıktı.Ben Duru'ya öğlen için tarhana çorbası yaptım.Dondurucuya atmak için kemik suyu hazırladım,birlikte çikolatalı kek yaptık, kitap okuduk, tv izledik, spor yaptık.Sonra M bizi aldı beraber bir şeyler yedik ve eve döndük.Duru'yu yıkadım, ertesi gün aşure yapmak için buğdayı, nohutu ve kurufasulyeyi suya koydum,biraz kitap okudum ve uyuduk.

29 Ekim benim en sevdiğim bayram.Cumhuriyet için Atatürk'e minnetarım.Böyle bir kahramanı Türk milletine yolladığı için Allah'a şükrediyorum.Nur içinde yatsın, kurduğu cumhuriyet ilelebet yaşasın!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

afiyet olsun , gurbette özledigimiz seylerden biride disardaki sabah kahvaltilari, yeni yeni basladi buralardada...duru masallah cok tatli ben, galiba birkac resimde gördüm babetler , umarim fazla yürümüyordur ...kiziminda yasinin her döneminde kiyafetlerine göre babetler aldik aliyoruz , ama fazla yürütmüyorum.disarda cocuk mutlaka hareket eder ayagina uygun rahat ayakkabilar lazim ...umarim kirmamisimdir
sizin dikkatli bir anne oldugunuzu biliyorum.
bahar

deniz dedi ki...

Biliyorsun bir önceki gezimiz İskenderun ve Hatay idi. Petek pastanesini bende çok sevdim. Ama ben köşede küçük olan dükkânına gittim. Dekorasyonu ve sunumları ve özellikle kömbesi muhteşemdi. Daha büyük bir yerleri de var anlaşılan...

Öykücü dedi ki...

Bahar,

Çok teşekkür ederim.3 sene ev dahil Kifidis'in ortopedik ayakkabılarını giydirdim.Daha sonra Adana ve Ankara'da götürdüğüm ortopedi uzmanları böyle bir ayakkabıya lüzum olmadığını söylediler.Ne istiyorsa onu giysin dediler hatta.Ben yine de 3 yaşını bitirene kadar Kifidisin ayakkabılarına devam ettim.

Ama Duru şu aralar babet giymek istiyor:) Çünkü ben genelde babet giyiyorum.Rahatsız etse giymek istemez herhalde.

Uyarı için teşekkür ederim.Bu tip yorumlarla kırılmam çünkü bazen ben de bir başka blogda, ınstagramda gördüğüm bazı konularla ilgili uyarma isteği duyuyorum.

Deniz,

Sizin gittiğiniz sanırım Petek kuzine.Daha çok pasta, börek gibi hamur işi ağırlıklı.İskenderundaki arkadaşlarımız orayı da çok tavsiye ediyor.Bir şubesi daha var kuzine olmayan o daha içerde.

Bir sonraki İskenderun gezinizde deniz kenarındakine de mutlaka uğrayın.Deniz manzarası şahane.

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..