18 Kasım 2014 Salı

Hasta


Çok hastayım sayın okur! Haftasonu başlayan hastalığım beni yataktan sürünerek kalkacak kıvama getirdi.Evde temizlik olmasa kalkmazdım.Ama bugün mutfak indirilip temizlenecek ve halılar serilecek.Ev tam bir kaos halinde anlayacağınız.O dağınıklığı görürsem daha çok hasta olurum:)

Dün akşam yemekten sonra sürünerek oturma odasına geçtim.Biraz tv izledim sonra yine sürünerek yatağıma geçtim.Bir ara baktım Duru'nun sırtı terlemiş onu kaldırıp fanilasını değiştirdim saçlarını kuruttum.Sonra bir yatmışım sabah uyandım.Ama uyanmış gibi hissetmiyordum.Ciğerlerim ağrıyor, halim yok, bir de üstüne dün sporda hoca bizi çok zorlamış diye tüm vücudum tutulmuş.

Hastalığın tek iyi tarafı iştahımın hiç olmaması.Zorla yemek yiyorum:)Öğlen iki parça tavukla salata aldım ve tavuğun birini yiyemedim bile.Yuppi diyebiliriz sanki;)

Kocam zorla bir sürü vitamin tıkıştırdı ağzıma, antibiyotik de alıyorum.İnşallah kısa sürede geçer ve inşallah kızıma bulaşmaz:)

Yarın kendimi iyi hissedersem kurabiye yapmak istiyorum.Yeni dondurucunun doldurulması gerek tabi.Dondurucuya bir şeyler atmak da benim neredeyse en sevdiğim ev işi.Şimdilik iki küçük pişirimlik haşlanmış aşure malzemeleri,köfte ve tek porsiyonluk olarak cam kahvaltılıklara koyduğum yaprak sarmaları var.Közlenmiş patlıcan ve kurabiye de bu hafta eklemek istediklerimden.

Dondurucu sayesinde kızımın beslenmesi konusunda içim çok rahat.Öğlen Duru'ya yaprak sarması, içli köfte, et köftesi, organik tavuk falan yediriyoruz.Bakıcımız günde iki kez yemek yapmış gibi hissetmeden günde iki kez yemek yapmış oluyor;)Duru öğlen ve akşam aynı şeyi yememiş oluyor.

Bir ara dondurucuya çiğden sadece yıkanmış ıspanak da koyuyordum ve haftada bir gün mutlaka ıspanak yediriyordum ama sonra ıspanağı bu şekilde saklamak çok sağlıklı değilmiş gibi geldiğinden vazgeçtim.Şimdi pazar günü akşam yatmadan bir ya da iki bağ kadar ıspanak { ya da pazıyı }yıkayıp sirkeli suya koyuyorum.Bakıcımız sabah geliyor ve öğlene kolayca,yorulmadan ıspanak yemeği yapıyor.

Haftada bir öğlen tarhana çorbası, bir öğlen dondurucudan köfte, bir öğlen ıspanak ya da pazı, bir öğlen makarna ve bir öğlen de organik tavuk mesela benim genelde yaptığım menü.Brokoliyi buharda haşlayıp üzerine limon,sarımsak,tuz,zeytinyağı karşımından yaptığımız sosu dökmek,haşlanmış karnıbaharı sarımsaklı yoğurtla yedirmek,fasulye kavurması gibi pratik sebze yemekleri, patates kızartması, bulgur pilavı çeşitleri de çeşitlilik açısından sağlıklı ve benim tercih ettiğim alternatifler.

Akşam da biz ne yiyorsak onu yiyor.Menüyü hazırlarken öğlen köfte yediği gün akşama sebze yemeği yazmaya dikkat ediyorum.

Beni bıraksanız bu konuda yüz yıl konuşurum.Kızın sağlıklı beslenmesi benim ana meselem:) Ama okurları da sıkıntıdan patlatmamak adına burada kesiyorum konuyu.Siz yorumlarda çocuklarınıza yedirdiğiniz sağlıklı , şipşak hazırlanan tarifler verirseniz çok memnun olurum:)

Bu ara doğumgünü partisi konusuna kafayı taktım.Üç yıldır babaanne ,anneanne ve dedeler ile kutladığımız çok küçük partiler düzenledim.Küçük bir aile yemeği ve sonrasında pasta kesmek şeklinde.Ama bu sene Duru daha büyük ve bol çocuklu bir partinin hoşuna gideceğini düşünüyorum.İş yerinden arkadaşlar, komşular, eşimin iş arkadaşları ve çocukları şeklinde kalabalık bir grup ağırlamak istiyorum.Tam delilik ama ciddi ciddi bakınıyorum.

Sonrasında ev darmaduman olacak olsa da hepimizin çok eğleneceğinden eminim.Ocak ayı içinde yapmayı planladığım partiden bu blogda çok sık bahsedilecek bence.Aklımı başıma toplayıp az kişi de çağırabilirim ama gönlümden geçen sevdiğim herkesi çağırmak:)

Kızımla parkta çekildiğimiz bu fotoğrafların yazımızla hiç alakası yok ama hasta bir anneye en iyi ilaç olduğu için buradalar.Hoşçakalın!


5 yorum:

Esra dedi ki...

geçmiş olsun diliyorum.ıspanak ve pazı yemeğini sütle pişirirseniz çok lezzetli ve besleyici olduğunu görüp tadına bayılacaksınız...

Sessizce dedi ki...

Geçmiş olsun çok. Duru yemek seçmeyen bir çocuk olduğu için şanslısınız, ben ıspanağı ancak böreğin içinde saklayarak yedirme şansına sahibim.

Adsız dedi ki...

gecmis olsun...ozaman bende konuyla alakasiz olarak ist. üni. eczacilik fakl. bir ablamiz var cok iyi yakinimin kizkardesi ordan mezun doc, prof hepsi ordan mutlaka taniyorsunuzdur serap saglik....
yemek konusu bende de takindi Sabah sütünden , ögleden sonra yogurduna Kadar .hatta cevizle birlikte havuc beraber yiyince yagi cok faydali falan ...7,5 yasindaki kizim sinifin en uzunu 1.42(masallah)..alman cocuklari gec uzar ama tam uzarmis diye dr.umuz bizi endokronolojiye bile gönderdi cok sükür hersey normal.cekemiyorlar ...
kendinize iyi bakin ,suruyu öpüyorum. bahar

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cok gecmis olsun sana,insallah daha iyisindir.

Tebrik ediyorum seni,böyle bilincli bir anne oldugun icin ve de belki yakinindaki diger annelere örnek teskil ettigin icin...

Ben Türkiye de iken bu kadar bilincli degildim,esim ve bu Almanlar sayesinde cok sey ögrenir oldum,seviniyorum kendi adima ve cocuklarini fast food la yada aburcuburla büyüten annelerin cocuklarina cok üzülüyorum,bu bir hayat felsefesidir,herkes bunlari ögrenmeli ve hayatina sokmali,cünkü insan cok degerli bir varlik hele hele cocuklarimiz!

Aklima ilk gelen seyi söyleyim sana,krebi her daim havuc rendeleyerek yaparim,hatta havuc yoksa(olmazya:)) yapmam!

Icine cekirdek taneleri atarim,bu cekirdek tanelerini her yemege atarim,makarnaya dolmalara,salatalara...

Tüm yemeklerimi bol soganla yaparim,soganin sarimsagin faydalari saymakla bitmez,cocuklarda alismali sonradan zorlanirlar cünkü.

Kisada bir tarif vereyim,cocuklar bayildilar sende denersin belki,aceleden yapilmis ama illaki saglikli olacak diye,lahana,havuc,ptatesle yaptigim corba var aklimda,ben kremali yaptim ama sanirim sütte olur,eksik olabilir belki cok uykum var suan ama sanirim pirasada vardi:))Püre yapiyorum,iki kücügüm bazen sorun cikariyor yumusak seylere alerjik davraniyorlar:))

Ispanagida gönül rahatligi ile dondurucuya koyabilirsin,besin degerinden hicbirsey kaybetmiyor,burda top halinde yada minik dogranmis halde satiliyor dondurucularda,öyle olmasa almayiz zaten...

Sardalya baligida kücük cocuklarin gelisimi icin cok faydali aklinda bulunsun,

öperim Durucugu.

Öykücü dedi ki...

Esra,

Teşekkür ederim, harika bir fikir.Biz pazıyı kavurup üzerine yumurta kırıyoruz.Sütle deneyeceğim:))

Sessizce,

Ben yedirsem mırın kırın ediyor da bakıcısı yediriyor daha çok.Anneye bir naz bir niyaz:( Ispanak yazma bana diye mızıldanıp duruyor o zamanlarda biraz ara veriyorum.

Bahar,

Serap Hanımı ismen tanımıyorum{hatırlayamadım} ama görsem muhtemelen tanırım.Uzun boy her annenin ideali sanırım:)Maşallah kızınıza.

BirTeraziKızı,

Ne güzel, ne kocaman, ne emek verilmiş bir yorum bu.Tüm anneler adına teşekkür ederim.Kimbilir kaç kişiye faydası olacak yazdıklarınızın:)

Krep ve havuç hiç aklıma gelememişti ama süper bir fikir.{Diğer tüm fikirler gibi}Ispanağı hep dondurucuya koyuyordum Duru bir ara kustu ben de ıspanağa bağladım ve dondurucudaki tüm ıspanakları attım:)

Sevgiler..



Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..