26 Kasım 2014 Çarşamba

Pazar kahvaltısı


Pazar günü çok uzun süredir planladığımız bir kahvaltıya gittik.Sezer benim çok sevdiğim bir arkadaşım.Yıllar önce iş vasıtasıyla tanıştık, o da eczacı, sonra ailece görüşmeye başladık.Murat da, Duru da Sezoş'u çok sever:) Zaten birinin onu tanıyıp da sevmemesi bence mümkün değil.

Sezer çok sportif, çok hareketli, çok iyi kalpli biridir.İnanılmaz sabırlı ve iyiniyetli olması da cabası.Haftada iki gün birlikte spor yapıyoruz.Spor yapma motivasyonumu ona borçluyum diyebiliriz:)

Çok uzun süredir bir türlü ikimizin de uygun olduğu bir haftasonu bulamamıştık.Denk gelince fazla düşünmeden hemen buluştuk.Geçen sefer gittiğimizde çok beğendiğimiz Şütiş'e gidelim dedik.

Bu sefer dışarda oturduk.Adana kışın bile dışarda oturup yemek yenebilecek bir yer.Yazın cehennemini güzel bir kış çekilir hale getiriyor.Manzaramız buydu:


Sezer kalp ben:



Kuruyemiş tabağı Sezoş'un siparişi.Her daim sağlıklı beslenir çünkü.





Mutlu ben:




Yanımdaki şirine:


Sezoş'u ciddiyetle dinleyen Murat:



Bu da menünün bir kısmı.Klasikten farklı lezzetlere kadar uzanan zengin ve değişik bir menü.Sütiş'te en çok açık büfe olmamasını seviyoruz.Bu da garip aslında çünkü aslında biz açık büfe kahvaltıyı da seviyoruz:) Ama iyi bir menü değilse açık büfede özensiz, ıvır zıvır,kim yer ki bunu denecek çok şey oluyor.Burada ise sadece gerçekten sevdiğimiz şeyleri sipariş ediyoruz ve onlar da cidden kaliteli oluyor.



Kahvaltıdan sonra Sezer abisiyle buluşmaya, biz ise yürüyüş yapmaya gittik.Yürüdük, alışveriş yaptık.Çok uzun süredir almak istediğim yünleri de aldım o gün.Duru'ya bebekleriyle oynarken kullanacağı bir oyuncak bebek battaniyesi örmek istiyordum.Sonrasında da kızıma kendini özel hissedeceği rengarenk bir battaniye örmeyi planlıyorum.Kışın akşam yürüyüş yaparken arabasında sarınabilir mesela.Aslında bir şeyler örmeyi özledim ve bu battaniyeleri örerek kendimi geliştirmek ve sonrasında  belki kazak ,yelek gibi şeyler de örmek istiyorum.

Alışverişten sonra erkenden eve geldik.Aldıklarımızı yerleştirdik, akşama kısır yaptım, yemekten sonra ben örgü ördüm,kızım kitap okudu,Murat çalıştı.Kışın evde zaman geçirmenin ayrı bir tadı var.Sonuçta bebek battaniyesini bitirdim ve kızım mutluluktan öldü,bitti.Kendi battaniyesi için de çok heyecanlandı:)

Kitap okumak açısından verimsiz bir haftasonu idi ama internetten bir sürü çok güzel kitap aldım ve çok heyecanlıyım.

2 yorum:

firdevs dedi ki...

Fransanin yagmuruna da her yerin yemyesil olmasi katlanilir kiliyor :p 10 yil sonunda artik bu ulkeyi seviyorum :D Simdi Turkiyede yasayamam gibi geliyor. En fazla 2 ay . Sonrasi evimi ve bahcemi ozluyorum. En cok da insanlarin nezaketini.

Bi de kis geldiginden beri motif motif renk renk battaniye oresim var. Ama netten ip vs. bakmaya bile zaman bulamazken nasil orerim bilmiyorum :)))

Duru cok sirin cikmis :):yanimda olsa da minciklasam dedim :) masallah ;)

Öykücü dedi ki...

Firdevs:)

Avrupa'daki düzen gittiğimiz üç beş günde bile bende alışkanlık yapıyor.{Altı gün Amsterdam sonrası nasıl zorlandım Türkiye'de anlatamam:P}

Türkiyedeki kaos ortamı,düzensizlik, uyanıklık seni rahatsız eder Firdevs.Bir de vin neredeyse orası senin meleketin oluyor zamanla.

Sana mail atmıştım, gelmedi mi?

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..