16 Nisan 2015 Perşembe

Dün


Dün kötü bir gündü.Bir hırsızlık olayı oldu evimizde.Temizliğe gelen hanım bakıcı teyzenin parasını çaldı ve yakalandı.İtiraf edene kadar oldukça zorladı, ben iş yerinden takip etim durumu ve inanın onun almadığına ben bile inanmıştım ki çözüldü ve parayı iade etti.Duru bu süreçte çok ekilendi, yavrum çok ağladı,çok korktu.

Murat Duru'ya moral olsun diye eve üç tane civciv getirdi.Üçü de simsiyah olan civcivler Duru'yu çok mutlu etti.Ölecekler diye aklı çıkıyor , üzerlerine titriyor.Civcivlerin büyüyüp tavuk olmaları da beni endişelendiriyor.Kim evinde üç tavuk bakar ki?! Biraz büyüdüklerinde Ekotepe'ye yollarız muhtemelen.Bakalım.

Akşam kayınvalidemleri yemeğe çağırmıştım.Menüm : Bulgur köfteli çorba, et sote, bulgur pilavı, zeytinyağlı pırasa, peynirli börek, brokoli salatası ve mevsim salatası şeklindeydi.Tatlı olarak da aşure yapmıştım.

Yemekten sonra sohbet ettik, civciv sevdik zaman nasıl geçti anlamadım.Kayınvalidemlerin dün akşam gelmiş olmaları da yaşananları unutturması açısından çok iyi oldu.

Yine de canım sıkkın tabi.

7 yorum:

deniz dedi ki...

Geçmiş olsun. Çok kötü bir durum ilk defa gelen birimiydi temizlikçi? Hani sizin bişeylerinizde alınmış olabilir. Ama nasıl, ne cesaret yapılabilir. O tablo ortasında Duru'nun kalması çok kötü olmuş. Temiz dimağı temiz kalsın çocukların.

Bezen Hindistan dedi ki...

Gecmis olsun:( Cok can sikici hakkaten. Bir de evde birileri varken hirsizlik yapmasi...pes! Iyi ki israr etmis bakici teyzeniz de kadinin yanina kar kalmamis.

firdevs dedi ki...

Aaa cok uzucu :(

melda dedi ki...

geçmiş olsun. duru kısa zamanda unutur inşallah.

Öykücü dedi ki...

Deniz, Bezen, Firdevs, Melda,

Çok teşekkür ederim.Aslında olayın etkileri hala geçmedi bende.Çok üzüldüm çünkü yaptığı işten çok memnundum ve bir düzenim vardı.Bir insanın para için özgürlüğünü riske etmiş olması da , soyduğu kişinin de kendisi gibi bir çalışan olması da ayrı üzüyor beni.İnanın evde eksik var mı yok mu bakmadım çünkü cidden bilmek istemiyorum.

Ama Duru neyse ki unuttu.Sadece teyzesine "bir daha Dilek geldiğinde parka inmeyelim" demiş:)

Sevgiler.

Güneşli Günler dedi ki...

Çok geçmiş olsun, neresinden bakıp üzüleyim bilemedim.

cinar dedi ki...

nasil ya, eve gelen temizlikçi, durunun bakıcısının parasını mı çalmış? bu ne cesaret arkadaş anlamıyorum ben bu insanları ya? sonra fakiriz edebiyatı. yemezler. kimseye acımamak lazım. geçmiş olsun. öperim durucugu da.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..