9 Haziran 2015 Salı

Sağlıklı, ev yapımı, şekersiz dondurma


Yaz geldi!Yaz demek deniz demek, kum demek, güneş demek ve elbette dondurma demek! Hele de çocuksanız.Ben Duruya mümkün olan en doğal dondurmaları yedirmeye çalışıyorum.Hazır paketli dondurma olarak sadece Atatürk Orman Çiftliğinin dondurmasını yedi.Adana'da da boyasız, katkısız dondurma yapan yerleri tercih ediyoruz genelde.

Ama en doğal dondurmada bile şeker var.O yüzden hiç bir zaman kızım dondurma yediği için mutluluktan havalara uçmadım.Sonra portakal ağacı sitesinin tatlı yazarı Hatice yıllarca verdiği enfes tarifleri bir kenara atıp doğal beslenmeye yöneldi.Eskiden de sitesine bayılırdım ama şimdi o kadar bana hitap ediyor ki!

Pek çok tarifini çok beğendim ama bu tarifini kendimce uyarlayıp denedim.Ve sonuç mükemmel!

Size güvenle önerebilecek kadar lezzetli, çocuğunuza gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz kadar doğal ve hatta yesin diye ısrar edebileceğiniz kadar faydalı.



Benim dört kalıbım var.Bunun için bir muz, altı yedi çilek, 1 yemek kaşığı kakao, 1 tepeleme tatlı kaşığı bal ve yarım çay bardağı süt yeterli oluyor.Tümünü rondoya koyuyor ve bıztlıyoruz:


Bu sulu karışımı dondurma kalıplarına koyup dondurucuya atıyoruz.Donunca da çıkarıp afiyetle yiyoruz.Başka meyvelerle de denenebilir.Ben şeftali ile de yaptım ama en beğenilen tarif şimdilik bu oldu.Aklımda karpuzlu, kirazlı bir tad var, bakalım:)

Duru ne zaman çikolata istese dondurma yer misin diyorum.Bayılıyor bu öneriye:) Hatta bazen dondurma ister misin diye ben soruyorum;) Hem eğlenceli, kafa dengi bir anneyim hem de çocuğa zararlı bir şey yedirmiyorum ;P

4 yorum:

Sorriso dedi ki...

bende aynı tarifi yoğurt ve keçi boynuzu pekmezi ile yapıyorum harika oluyor ve Belinay bayılıyor :)

Öykücü dedi ki...

Sorriso,

Pekmez de bal gibi nefis ve sağlıklı bir tatlandırıcı! Ellerine sağlık.Ananaslı, karpuzlu tarifler de demek istiyorum ben:)

Sevgiler.

firdevs dedi ki...

Nektarin, armut , kayisi ve elmayi buhar makinasinda pisirip mikserliyorum. Ev yapimi yigurtla kivami acip esmaya pipetle iciriyorum bayiliyor :) Meyve puresini dondurup eline vermeyi dusunuyordum bende. Purenin tadi cok guzel cunku :) senin yontemi de denemeli :) kalp kalp :)))

Öykücü dedi ki...

Firdevs:)
Bu yorumun Gözümden kaçmış. Bir bebeğim daha olsun senin yöntemini deneyeyim inşallah!

Sevgiler ..

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..