30 Kasım 2015 Pazartesi

Haftasonu


Cuma günü Duru'nun okulunda havuz günüydü. Daha önce Ankara ve Erzurum'a gittiğimiz için Duru havuza ilk kez girecekti.Velilerin gelmesi çok istenmiyor ama tribünden izlemelerine izin veriliyor.Ben de bu ilk gün hem ortamı görmek, hem saçlarını tam kurutuyorlar mı kontrol etmek amacıyla okula gittim.

Okulun düzenine hayran kaldım.Havuzun içindeki yüzme öğretmeninin dışında iki sınıf öğretmeni de havuz kenarında duruyor. Çocukları ikişer ikişer çıkarıp duş aldırıp bornoz giydirip giyinmeye götürüyorlar. İlk başta havuza girmek istemeyen genelde kenarda takılan çocuklardan başlıyorlar.Havuz çıkışı kızıma sınıfta uğradığımda saçları kupkuruydu.

O gün {elbette} bir sürü video ve fotoğraf çektim.Ama benimkiler çok uzaktan çekilmiş.Bu fotoğrafı ise bir öğretmeni çekip bana yollamış:



Cumartesi gideceğimiz akşam bir yemek daveti vardı.Bir de hediye alalım istedik.Çok uzun süredir alışveriş merkezine gitmiyoruz bu bahaneyle gitmiş olduk:




Ben mağaza mağaza gezinirken Duru da her türlü oyun alanında oynadı. Burada da kendisini ata biner ve anneye çarpmaya çalışırken görüyoruz:

 
Uzun süredir bilekte ama bileğe tam yapışan bir bot arıyorum.Derimod'a baktım benim denediğim her botu Duru da denedi.Ve kesinlikle benden iyi taşıdı.Şu pozlara, şu kameraya direk  bakmamaya, şu ellerin beldeki duruşuna bakar mısınız?
 
 
Alışveriş sonrası eve gidip üstümüzü değiştirdik ve işte sofra:


 
Menü tam benim sevdiğim gibi az ve özdü.Tarhana çorbası, içli köfte, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması,acılı meze, tahinli patlıcan salatası ve karnıbaharlı, brokolili çok değişik bir salata. İnsanın gözünü korkutmayan bir davet oldu, güzeldi.
 
Duru sadece çorba ve içli köfteden yedi.Patlıcanlı salatayı denettirdiğimizde ev sahibi Duru'ya nasıldı diye sordu.Bizimki "birazcık bile beğenmedim" deyiverdi:)) Ben de "ilerde biz senin evine geldiğimizde biz de senin yemeklerini beğenmeyeceğiz o zaman" dedim."Kovarım sizi" dedi :)))
 
Onun beğenmediği patlıcanlı salatadan özür mahiyetinde ben bol bol yedim:))
 
Sonra çocuklar için yaş pastaya mum ayarladık.Kaç kez üflediler bilemiyorum.Pastanın üstünü kimse yemedi tabi.Mumu küçükler üflerken biraz tükürüklü üflüyorlar da:))
 
Duru Aslan'a hiç gıcıklık yapmadı.Eskiden pek bir sevmezdi ama bu sefer ben Aslan'a aldığım hediyeleri paketlerken o da kendi oyuncaklarından birini paketleyip götürmek istedi mesela.Pasta üflerken de onu bir abla gibi kolladı, onun da üflemesine izin verdi.
 




Sonra da biz kızlar nedense  böyle yere çöküp bir poz verdik.Ama karşımızda üç ayrı telefon var ve dolayısıyla herkes ayrı bir yere bakmış:) Yine de çok sevdiğim bir foto oldu.En çok Duru'nun gülüşünü sevdim.

 
 
Pazar günü eşim çok sevdiği bir abisinin cenazesine katıldı,Allah rahmet eylesin çok sevgi dolu, dost bir insandı.Cenazeden geldiğinde onu pek nefis bir kahvaltıyla karşıladım.Pankek, menemen, sucuklu yumurta gibi bir sürü çeşit vardı.Sonra neredeyse tüm günü pijamalar içinde koltukta yayılarak geçirdim.Kitap okudum falan.
 
Ama Murat evde elden geçirmeyi düşündüğüm her yeri elden geçirdi.Ben kavga çıkar sanıyordum ama o kendiliğinden, ben ona söylemeden hemen her eşyasını ayıkladı.Bir de ben oturma odasındaki yatağın altıyla ,Murat'ın odasını toplayacağım diyordum o da aynen öyle yaptı.Oturma odasındaki koltuğun altı bomboş ve Murat'ın dolabında resmen bir bölüm boşta kaldı.
 



Kendi gözümle görmesem inanmazdım.Murat bitini atamaz.Ama bu sefer çok sıkı bir eleme yaptık.Belki elli tane kaset vardı onları bile çöpün yanına bıraktık.Kaset mi kaldı Allahaşkına? Kasetçalar bile yok.Belki o kasetler de çalışmıyordur zaten.

Tüm bu işlerden sonra giyinip bir şeyler yemeğe gittik:



Oradan da kayınvalideme gidip çay içip sohbet ederek günü kapattık.Eve gelip kızımı yıkadım, kendimiz banyo yaptık, kitabını okuyup Duru'yu yatırdım.

Gece başladığım kitabı bitirme hırsıyla biraz geç uyudum.Kitabı çoooook sevmiştim ama sonuna da bir sinir oldum bir sinir oldum anlatamam.Yazarı internetten bulup bir iki laf etmeye karar verdim:) Sabah paçavra halinde yataktan kalktım tabi:)

Sizin haftasonunuz nasıl geçti? Neler yaptınız?

7 yorum:

Sorriso dedi ki...

Uzun süredir bilekte ama bileğe tam yapışan bir bot arıyorum.Derimod'a baktım benim denediğim her botu Duru da denedi.Ve kesinlikle benden iyi taşıdı.Şu pozlara, şu kameraya direk bakmamaya, şu ellerin beldeki duruşuna bakar mısınız?

Demişsin ama o pozları göremedik. Atın üstündeki haline bayıldım bu arada.

Belinay'ı da haftasonu yüzmeye götürdüm. 10 dakika sonra çişim var deyip kaçtı havuzdan. Baktı eğlence yok, kaydırak yok, top yok kaçışı kolay buldu.

Öykücü dedi ki...

Foto kaybolmuş cidden. Eklemeye çalışacağım tekrar:)

Duru suyu her haliyle seviyor bu konuda tamamen bana çekmiş neyse ki.Yüzme öğrense bir an önce diye gözünün içine bakıyorum.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Yine çok güzel yazmışsın, büyük bir keyifle okudum. Yüreğine ve kalemine sağlık. Duru'nun da ayrıca çok tatlı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Nurten

EQ dedi ki...

Ahh cocuk olmak ne güzel birsey degil mi? Her istedigini icinden geldigi gibi söylüyorsun ve karsindakiler gülüp geciyor, keske bazen yetiskin olarak da yapilabilse bu (biz söylemeliyiz tabiikisi de...baskalari bize degil yane):)

Ne güzel ve hareketli geciyor hafta sonlariniz.
Biz de esimle cumartesi gündüz biraz yürüyüse cikalim dedik, sonra disaridaki beklemedigimiz sogugu yiyince "surdan (kestirmeden) mi gecsek " diye diye, bir saatlik yolu 15 dakikada yürüdük bitirdik. Yemedi tabii:) Sonra aksam evde oturup yine bir film izledik, cogu zaman yaptigimiz gibi... güzeldi.

deniz dedi ki...

Böyle itina ile çalışan gönderebileceğim bir kurs olsa keşke diye düşündüm. Çok güzel bir imkan ve bunun okul tarafından sağlanması çok güzel...Kendine haksızlık etme sen de her şeyi güzel taşıyorsun ve son zamanlarda giyim tarzın falan çok daha hoş.

Öykücü dedi ki...

Nurten,

Bana da sen çok tatlı geliyorsun.Canım:)

Ayşe Abla,

Bazı yetişkinler de öyle aslında. Bir arkadaşımız var kötü lafları gülerek şaka gibi söylüyor:) Film izlemek de güzel onu da biz hiç yapamıyoruz.Filmin sonuna kadar Murat uyuyakalıyor:))

Öykücü dedi ki...

Deniz,

Ben senin için bir araştırma yapayım dur biraz;)İltifatlara da teşekkür ederim:))

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..