3 Aralık 2014 Çarşamba

Anne kız başbaşa bir gün..


Dün sabahın köründe telefonum çaldı.Bakıcımız, komşusunun bir tanıdığı ölmüş işe gelemeyecekmiş bildirmek için arıyor.Sabahın çok körü olduğu için "komşunun tanıdığı için izin alınır mı?" diyemedim.Uyku sersemi yatakta kalmak çok çekici geldi.Tamam demiş bulundum.

Sabah çok erken uyandı ve teyze gelmiş mi, ben işe gitmiş miyim kontrol etti, onu hemen yanıma aldım, ara ara uyanıp "teyze gelmedi mi?" dedi, beni kontrol etti, ondan habersiz gidemeyeyim diye ayağını üzerime koydu filan.O anlarda onu alıp sımsıkı sardım,kulağına bugün teyze gelmeyecek dedim.Her defasında sakinleşip tekrar uyudu.

Sabah kalktığımızda "anne hep kokunu aldım, teyze hala gelmedi mi diye düşündüm" dedi."Bugün teyze yok başbaşayız" dediğimde yataktan fırladı.Sana bir sürprizim var dedi.Sonra durdu " anne cama değen bir şeyler olacak, ses çıkabilir, sen sakın gelme" dedi.O an anladım bana kahvaltı hazırlayacağını:)) Mutfak masamız cam ve kahvaltılıkları da cam kapaklı kaplarda saklıyorum.Masaya koyarken çıkabilecek sesten bahsediyor fındık burunlum:)

Gittiğimde masada benim çok sevdiğim kahvaltılık sos, zeytinler, ekmek ve bir avuç ceviz vardı.Anne labne kalmamış dedi:) Ben de omlet yaptım, kendime çay demledim, kızıma süt ısıttım, peynirleri çıkardım.Sohbet ederek ,uzun uzun kahvaltımızı yaptık.Kahvaltının sonunda biraz da kucağımda oturdu.

Sonra o oturma odasına geçti, bir çizgi film açtım, kahvaltı masasını toparladım ve akşam için zeytinyağlı pırasa yaptım.Öğleden sonra için hazırlanıp bir alışveriş merkezine gittik.




Önce onu çok sevdiği top havuzuna götürdüm, biraz oynadık sonra kitapçıya gittik, bana bir kitap ona üçü Cemile serisinden toplam beş kitap aldık.Kitapçının çocuk bölümünü değiştirmişler,bir sürü bölüm eklemişler, yeni kitaplar getirmişler, o kadar güzel olmuş ki! İkimizde yeni düzenlemeyi görünce çok sevindik.Daha öncesinde kitaplarımızı hep Ankara'dan alıyorduk.





Sonra bir şeyler yemeğe karar verdik ve yemek yerken aldığımız üç Cemile kitabını okudum ona.Yemekten sonra yine top havuzuna gittik, sonra birlikte Zara'ya girdik üç gömlek denedim, Duru yorum yaptı filan, çok tatlıydı.Dolaşırken Duru'ya çok şirin bir tilki şapkası aldım.Sonra arabamıza binip evimize döndük.Eve girer girmez Duru'yu banyoya soktum.Yıkayıp üstünü değiştirdikten sonra pırasanın yanına bir de pizza yapmaya karar verdim.Pizza hamurunu yoğurdum malzemeleri hazırladım fırına mayalanması için bıraktım.

Sonra biraz kondisyon bisikletine bindim,Duru biraz odasında oynadı, Murat geldi yemek yedik, tv izledik ve uyuduk.Kızım yanıma uzandı ve her akşam ki "Uyuyunca kalkınca teyze gelecek mi?" sorusunu sormaya hazırlandı ama bu kez gözleri dolu doluydu.

Çok güzel bir gündü.Anne kız başbaşa alışveriş yapmak çok keyifliydi.Açıkçası bugün işe gelmek benim için de her zamankinden zor oldu.

1 yorum:

firdevs dedi ki...

Anne kiz basbasa basligini okuyunca eski aliskanlik , biraz kiskandim. Fakat kucagimdaki esmosa bakinca artik benimde bir kizim var deyip kiskanmayi biraktim ahahhaha :))))))))

Duruuu seni cok seviyorum ama ben yaaa :))) Tatlim benim . Buyumus de annesine kahvaltilar hazirlarmis :)

Ne guzel bir gun gecirmissiniz. Buyuk oglum otobusle carsiya gidelim anne diyor. Ozellikle otobusle yani :)))) Ona gore otobuse binmek "Macera " :) Benimle birlikte basbasa bi seyler yapmayi cok seviyor. Ama Ahmed sagolsun. Yolda hic sozumu dinlemiyor. Mutlaka abilerine satasacak bi seyler buluyor. Bu durumda pek sakin kalamiyorum. Tabii bi de Esma var. Bir aglamaya baslarsa evlerden irak :D

Sen boyle anlatinca ogluma uzuldum yahu. Haylaz Ahmedin yuzunden cocugumla bi seyler yapamiyoruz :(

Findik burundan operim : *

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..